Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Museum Speelklok Explore Utrecht

Museum Speelklok | Steenweg

Deel bericht:

Het vrolijkste museum van Nederland!

Al sinds 1984 gevestigd in de prachtig gerenoveerde Buurkerk aan de wellicht drukste winkelstraat van Utrecht, de Steenweg, staat Museum Speelklok bekend als het vrolijkste museum van Nederland. Dat heeft alles te maken met de unieke collectie van zelf spelende muziekinstrumenten: van de kleinste speeldoosjes tot het grootste draaiorgel. Tijdens je bezoek word je meegevoerd in de wondere wereld van dikwijls eeuwenoude muziekinstrumenten en verrast door de vrolijke muziek vanuit alle hoeken van het museum! Een meer dan bijzonder uitstapje voor zowel kids als volwassenen.

Bezoek je het museum, bekijk dan ook gelijk de monumentale Buurkerk. Waarschijnlijk al in de tiende eeuw ontstaan in de handelswijk Stathe, tussen Oudegracht en Zadelstraat, speelde de kerk een prominente rol in de Utrechtse geschiedenis. In het vrij toegankelijke Museumcafé Klok kan je terecht voor vers gemaakte broodjes, een lekker drankje of andere lekkernijen. Ook de museumwinkel mag je zonder toegangskaartje in om er een bijzonder cadeautje te kopen voor bijvoorbeeld een verjaardag, zoals boeken, cd’s, DVD’s, muziekspeeltjes of een muziekdoos.

Naast de vaste collectie zijn er in Museum Speelklok wisselende tentoonstellingen te zien. Tijdens de komende herfstvakantie bijvoorbeeld kun je er het prachtige muzikale sprookje Peter & de Wolf beleven. De muziek van de Russische componist Sergej Prokofjev wordt dan gespeeld op de grootste orgels.

Museum Speelklok | Steenweg 6 – Utrecht | open van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur – website

Bijdrage door – Maurice Hengeveld – tekstschrijver-redacteur-journalist.

Header foto van website – Museum Speelklok

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram