Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Bezoek Amelisweerd Rhijnauwen en Bunnik

Met de kids naar de Kromme Rijnstreek met U-OV

Deel bericht:

Is de Kromme Rijnstreek leuk voor kinderen? Ja, dit gebied is een van de plekken waar je eigenlijk elk weekend wel heen kunt met je kids. 

Je bent er binnen een mum van tijd – slechts 10 minuutjes met U-OV lijn 41 vanaf het centrum. En er is zoveel te doen dat je er elke keer weer iets anders kunt gaan doen. Dus pak met het hele gezin de bus en stap uit bij halte Oud-Amelisweerd om zo samen toffe avonturen te beleven. 

Wat te doen in de Kromme Rijnstreek? Lees snel verder!

Ontdek de Kromme Rijnstreek met kids

Tip 1 | De Kikker doe-expositie bij het Waterliniemuseum

Omdat het dit jaar 100 jaar geleden is dat Max Velthuijs, de bedenker van het personage Kikker, is geboren, is er in het Waterliniemuseum een eerbetoon aan het bekendste werk van Velthuijs. Want welk kind is er nou niet opgegroeid met de boekjes van Kikker en zijn vriendjes?! 

En de kleintjes kunnen hun hart ophalen met activiteiten als vallende sterren kijken, sneeuwballen gooien en vissen vangen. En natuurlijk ligt het oeuvre van Kikker er ook, zodat je je koter lekker kunt voorlezen. De adviesleeftijd van de expo is 2-6 jaar – of voor iedereen die van Kikker houdt – en is voor een kleine vergoeding van 50 cent (dus je hoeft geen entree te betalen voor het museum!) te bezoeken. Hier vind je meer informatie over de tentoonstelling. 

Tip 2 | Pannenkoeken eten bij Theehuis Rhijnauwen

Zowel binnen als buiten een heerlijke plek, maar wij geven toe dat zodra de zon schijnt ons aantal bezoekjes aan Theehuis Rhijnauwen exponentieel toeneemt. Het terras kijkt uit op de Kromme Rijn, inclusief voorbijvarende mensen in kano’s en boten, en pal naast het terras ligt bovendien een aangrenzend speeltuintje. 

De grotere kids kunnen zelf heen en weer lopen en als je meegaat met de kleintjes kun je met een schuin oog in de gaten houden of jullie pannenkoeken niet al klaar zijn. De keuze is reuze hierin, maar geef je kinderen de kindervariant, die is net zo groot maar niet volledig belegd, dus minder machtig. En het leukste is dat er een klein – we zullen niet verklappen wat het is, maar het is van hout – cadeautje bij zit.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
om en rond Utrecht

Tip 3 | Ijsjes halen bij Vroeg en daarna de natuurspeeltuin in

Meteen achter de bushalte bij aankomst ligt een onlangs aangelegde kleine maar fijne natuurspeeltuin. Met een omgevallen boom om op te klauteren, houtblokken om overheen te springen en een heuveltje dat uitkomt bij een glijbaan vermaken de kinderen zich er top. 

Leuk is ook dat er een picknicktafel staat, zodat je mooi een eetmomentje mee kunt pakken daar. Tip: ga even naar buurman Vroeg, waar ze ‘ijs en frietjes uit de muur’ verkopen. Neem het lekkers mee naar de speeltuin en ze kunnen daarna weer met hernieuwde energie door!

Tip 4 | Kersen eten bij de Knapschinkel

Van eind mei tot september kun je vers geplukte kersen kopen bij De Knapschinkel. De boomgaard is vanaf de grote weg, de Koningslaan, te bereiken maar een mooiere route is die via de achterzijde vanaf het Jaagpad. Je loopt er een idyllische route langs het water van de Kromme Rijn en ziet overal zwemmende mensen en bootjes. 

Bij binnenkomst loop je door een druivenboog van wel 100 meter lang, een mooi plaatje. Daarna smul je met z’n allen van de overheerlijke kersen, die zowel mee naar huis kunnen als ter plekke (deels) opgegeten kunnen worden. Geen straf want er is bovendien genoeg te spelen, met als hoogtepunt de verschillende trampolines! 

Extra tip: in juni, juli en augustus werken Vroeg en de Knapschinkel samen en worden er kersen high tea’s gehouden in de kersenboomgaard. Ontzettend leuk voor een quality time middagje met één van je (iets grotere) kinderen, die overigens voor de helft van de prijs mee mogen eten, als ze onder de 11 zijn.

Tip 5 | Pluk een boeketje bij Amelis’Hof

Op woensdagen en zaterdagen is de historische moestuin Amelis’Hof open. Een biodynamische tuinderij waar verschillende groenten, fruit, kruiden en bloemen worden geteeld. 

En om de oude ziel van de plek eer aan te doen zitten daar ook verschillende vergeten en ouderwetse groenten bij zoals oerbiet, aardpeer en snijbiet. Je kunt er dus mooi vast wat boodschappen doen maar extra leuk is dat er ook bloemen geplukt kunnen worden. Een superleuke activiteit voor de kids. Er groeien meer dan 100 verschillende soorten bloemen dus er valt genoeg te kiezen. 

Praktische informatie U-OV

Al deze kindvriendelijke plekken zijn te bereiken met U-OV buslijn 41, richting Wijk bij Duursteede. Vanaf de uitstaphalte Oud-Amelisweerd zijn alle genoemde locaties te bereiken! 

  • Waterliniemuseum – Achterdijk 12, 3981 HB Bunnik
  • Theehuis Rhijnauwen – Rhijnauwenselaan 16, 3981 HH Bunnik 
  • De Knapschinkel – Koningslaan 7d, 3981 HD Bunnik 
  • Vroeg – Achterdijk 1, 3981 HA Bunnik 
  • Amelishof – Koningslaan 9-A, 3981 HD Bunnik 

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram