Explore UtrechtOnze Utrecht, Jouw avontuur

Sport Activiteiten Explore Utrecht 2

Sporten in Utrecht: waar ga je heen?

Deel bericht:

Staat jouw timeline sinds 1 januari ook zo vol met allemaal hardlopende, gewichtheffende, sportieve mensen? Heb je zelf goede voornemens om meer te gaan sporten en gezonder te leven? En… ben je al begonnen? Je kunt natuurlijk de sportschool induiken, maar word je daar gelukkig van? We waar je met plezier kunt sporten in Utrecht.

Sporten in Utrecht? Doe eens wat anders!

Utrecht is een echte sportstad. Er zijn veel sportverenigingen, sportscholen, sportinitiatieven en events. Heel leuk, maar wat past bij jou en waar ga je heen? In het kader van ‘doe eens wat anders’ zetten wij in deze blog de meest leuke en opvallende sporten in Utrecht op een rijtje. De komende maanden zullen we per categorie deze sporten verder toelichten. Soms met een uitgebreide review, omdat we mee hebben gedaan met een proefles. Soms met een kort interview met de initiatiefnemers.

Get inspired, kom van de bank af en ga met je goede voornemens aan de slag!

Individueel sporten met powerrrr!

 • Ga bootcampen bij The Bootcamp Club Utrecht, met outdoor full body workouts op alle dagen van de week. The Bootcamp Club Utrecht biedt meer dan 70 trainingen per week aan in verschillende Utrechtse parken waar onder Griftpark, Lepelenburg, Oog in Al, Wilhelminapark, Julianapark en Maximapark.
 • Probeer Crossfit bij UnScared op de 2e Daalsedijk 4bis. CrossFit is een vorm van fitness waarbij je gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert. Je gebruikt o.a. dumbells, kettlebells, tractorbanden, touwen en pull up bars. Spierpijn gegarandeerd!
 • Een andere sport leren? Gericht op Martial Arts? Ga dan zeker langs bij Duncan’s Training Center op de Arkansasdreef 34. Onder begeleiding van gediplomeerde trainers kun je hier verantwoord de sport beoefenen. Bij Duncan’s Training Centrum kun je ook in een kleine groep een speciaal programma volgen van een aantal weken om aan je fit goals te werken.
 • Ga hardlopen! Dit kun je natuurlijk in je eentje doen, maar Utrecht heeft ook veel (gratis) hardloopinitiatieven. We hebben een keer meegetraind met Girls Running Squad.  Het was een gezellige avond met een boel leuke dames.
 • Doe mee aan Aerial Yoga, de nieuwste hype op yogagebied bij Dansstudio Aerial aan de Westerkade 10. Aerial Yoga is een vorm van yoga die houdingen van yoga combineert met lunchacrobatiek. In de studio kun je fijn hangen in doeken om helemaal tot rust te komen.

GL2R-crew-Hardlopen-Explore-Utrecht 1

Foto: Joyce Bongers

Individueel sporten en ontspannen

 • Leer je lichaam kennen en te ontspannen bij Bikram Yoga Utrecht, Servaasbolwerk 15. Bikram Yoga, ook wel hot yoga genoemd, is een yogales van anderhalf uur in een verwarmde ruimte. De les bestaat uit twee ademhalingsoefeningen en 26 hatha yoga houdingen. Bij Yoga Moves aan de Jan van Scorelstraat 41 kun je ook terecht voor hot yoga of hot vinyasa yoga. Heerlijk manier om voor je lichaam te zorgen.
 • Kom in balans en volg een Pilates les bij Pilates Studio Utrecht aan de Deken Roesstraat 2b. Door samenwerking tussen lichaam en geest bereik je een goede conditie en kun je spierpijn verwachten in spieren waarvan je niet eens wist dat je ze had!
 • Voor de dames: ga starten met trainen bij bbb health boutique, Oudenoord 219. bbb health boutique heeft een uniek concept, gericht op voeding, beweging en coaching. Deze holistische benadering is de basis van alle trainingen (in en buiten de warmte cabine) en coaching sessies die bij BBB worden aangeboden. Gun jezelf tijd en verwen je lichaam met warmte en aandacht. De luxe ingerichte paskamers en privé douche cabines zijn zeker ook een plus.
 • Probeer eens of Tai Chi bij Tai-chi-centrum Oost aan de Sweelinckstraat 31 iets voor je is. Steeds meer mensen ontdekken de werking van deze oude Chinese bewegingskunst waarvan ontspanning, vitaliteit en mentale rust de belangrijkste effecten zijn.
 • De meest voor de hand liggende sport in deze categorie is natuurlijk yoga. In Utrecht kun je hiervoor bij veel initiatieven terecht, maar heb je wel eens gedacht aan yoga in de buitenlucht? Doe dan een keer mee met Yoga Vida bij o.a. Strand Oog in Al (niet in de wintermaanden).

Individueel sporten, maar dan net even anders

 • Wil jij individueel sporten, maar tóch een tegenstander hebben en zowel technisch als tactisch bezig zijn? Dan is schermen bij Schermvereniging Pallos iets voor jou. Schermen vereist uithoudingsvermogen, precisie, strategisch denken en kracht.
 • Paaldansen alleen iets voor nachtclubs? Niets is minder waar. Paaldansen, ook wel pole fitness genoemd is een topsport en wordt steeds populairder. Wil je werken aan je kracht, lenigheid en paaldanstechnieken? Dan kun je lessen volgens bij Sportief Paaldansen, Croeselaan 193.
 • Je bent ze ongetwijfeld een keer tegen gekomen op de Oude Gracht: SUPpers. Bij Stand Up Paddle, afgekort SUP of suppen genoemd, sta je op een lang en breed surfboard en ga je vooruit met een lange peddel. Overgewaaid vanuit Hawai wordt deze fitnesssport nu ook in Nederland steeds bekender. Wil je de juiste peddeltechniek leren? Neem dan les bij SUPschool Domstad.
 • Skateboarden, bij kinderen lijkt het zo gemakkelijk, maar heb jij het wel eens geprobeerd? Skateboarden combineert fysieke inspanning met precieze spiercoördinatie en evenwicht. Bij Skatepark Utrecht, Koningin Wilhelminalaan 4, kun je lessen nemen om deze skatetechniek te leren.

Sporten in een team, maar dan net even anders

 • Springend en vliegend de strijd aan gaan met een team op een opblaasbaar speelveld doe je tijdens Bossaball. Deze sport combineert het beste van voetbal, volleybal en turnen op een speelveld met trampolines. Bossaball wordt gegeven in The Sportbox, Nijverheidsweg 29.
 • Kun je tegen een stootje? Probeer dan eens de snelle, tactische en technische teamsport Lacrosse, overgewaaid uit Canada en de VS. Het is een combinatie van bekendere sporten als basketbal, hockey en American football. Lacrosse training volg je bij Domstad Devils, Manitobadreef 4.
 • In Canada is het volkssport nummer één, maar wij Nederlanders staan nog steeds een beetje sceptisch tegenover curling. Zoek jij een teamsport waarbij samenwerken en communicatie net zo belangrijk zijn als de individuele prestatie van mikken, schuiven en vegen? Ga dan op les bij Curling Club Utrecht, de Vechtsebanen, Mississippidreef 151.
 • Je hebt vast wel eens frisbee gespeeld op het strand, maar wist je dat je deze sport ook in teamverband gespeeld wordt en het veel meer is dan ‘gewoon overgooien’? Intensieve en leuke ultimate frisbee trainingen worden gegeven bij UFO, Rio de Janeirodreef 201-203.

 

Mijn belangrijkste tip: sportieve doelen stel je voor jezelf, dus doe iets waar je gelukkig van wordt! Heb je zelf nog leuke suggesties voor sporten of zijn we iets vergeten te melden? Laat je reactie dan achter in de comments onderaan deze pagina.

Cheers op een sportief en bovenal fun 2018!

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram