Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

HEADER Too-Good-to-Go

Strijd tegen voedselverspilling in Utrecht | Download Too-Good-to-Go

Deel bericht:

Ga jij de strijd aan tegen voedselverspilling in Utrecht? Het is goed om te weten dat ieder jaar in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten wordt verspild. Naast dat het verminderen van voedselverspilling een van de belangrijkste dingen is die we kunnen doen voor het milieu, is het zonde om voedsel dat nog eetbaar is weg te gooien.

Hello, Too-Good-to-Go! Dé app die voedselverspilling op een makkelijke en betaalbare manier aanpakt. En jij kunt meedoen! Download de app en bekijk waar je allemaal lekkers voor een fijne prijs in Utrecht kunt redden.

Too-Good-to-Go dé app tegen voedselverspilling, ook in Utrecht!

Explore Utrecht blogger life!

Als blogger mag ik bij restaurants, cafés en andere horecagelegenheden komen proeven. Tijdens zo’n proefsessie is de keuze reuze. Het is verleidelijk om te kiezen voor een zes-gangenmenu of zelfs meer. Hoppa, bestel veel van de kaart wat Instagramwaardig is voor op de foto. Ja, en wie gaat dat allemaal opeten? Ik dus, want we zijn bij Explore Utrecht wel tegen voedselverspilling. Alles wat je bestelt, eet je dus ook netjes op.

Meerdere keren in de week een meer-gangenmenu en een wijnarrangement (ja, volle glazen) staat gelijk aan +10 kilo aankomen. Klinkt al wat minder aantrekkelijk toch, al die proeverijen? Naast het minderen tijdens proeverijen, zet ik nu een extra stap en ga samen met Too-Good-to-Go de strijd aan tegen voedselverspilling. Ik heb de app op mijn mobiel gedownload en i’m ready to go!

Waar kun je eten redden in Utrecht?

In Utrecht kun je bij restaurants, bakkerijen, hotels, co-working spaces, supermarkten en veel meer locaties eten redden. Join de movement! Goed voor het milieu en je bankrekening. En jij kunt genieten van een lekkere hap. Dit is toch een win-win situatie?

Maar waar in Utrecht moet je heen voor een lekkere Magic Box? Dit is een doos of tas gevuld met lekkers dat een locatie aan het einde van de dag overhoudt. Het aanbod is divers: van een lekker compleet ontbijtje tot aan een bierpakket. Door mijn favorieten te verklappen riskeer ik wel dat ze snel zijn uitverkocht. Maar ja, het is voor een groter doel! Zet deze locaties alvast met een hartje vast en mis geen aanbieding.

  • Bij Soeper aan de Vismarkt, haal je de lekkerste soepen en snacks in Utrecht.
  • De Bakkerwinkels stopt lekkere broden, koekjes en gebakken in een Magic Box.
  • Trakteren doe je met Multivlaai, hier red je maar liefst 8 punten vlaai.
  • Ontbijten kan met het ontbijtpakket van Moxy Hotel.
  • KEEK heeft een lekker divers aanbod, dus het is verrassing waarmee de box is gevuld. Maar het is zeker allemaal lekker!
  • En als laatste tip: je kunt voor Vega en vegan terecht bij Karibu voor een Magic Box.

QUOTE: Red de lekkere croissantjes van KEEK!

Zo werkt de Too-Good-To-Go app

Locaties zetten hun aanbieding live in de Too-Good-to-Go app. Jij kunt dan kiezen uit verschillende aanbiedingen: kies iets waar je trek in hebt of goed kunt gebruiken.  Let op de afhaal tijd voordat je een voucher koopt. En zorg dat je met je telefoon richting locatie gaat om je Magic Box op te halen. En als laatste geniet van het eten dat je hebt gered van verspilling. Hier kun je de Too-Good-to-Go app downloaden! En strijd tegen voedselverspilling in Utrecht!

Artikel geschreven in samen werking met Too-Good-to-Go.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram