Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Spa Cube Explore Utrecht 9

Een bezoek aan Spa Cube is een cadeautje voor jezelf!

Deel bericht:

Op de fiets richting mijn afspraak bij Spa Cube ben ik in mijn hoofd nog druk bezig met werk. Gelukkig verdwijnen die gedachtes direct naar de achtergrond zodra ik voor de deur van Oudegracht 211 sta. De modern uitziende spa die hier is gehuisvest trekt mijn volle aandacht. Dat komt deels doordat het er zo mooi uitziet en ik enorm van wit houd, en deels doordat het contrast met de oude en donker uitziende omliggende panden zo groot is. Zodra ik binnenstap waan ik me in een oase van rust en schoonheid. Ik maak kennis met eigenaresse en huidexpert Claudie Geurts. Terwijl ik me vergaap aan alle uitgestalde producten en de gekleurde stoelen die voor een warme sfeer zorgen, schenkt ze een heerlijke kop Løv Organic thee in.

Spa Cube Explore Utrecht 1

Huidexpert

Wanneer ik Claudie complimenteer met haar prachtig uitziende spa begint ze enthousiast te vertellen: ‘Ik ben huidexpert, pedicure, manicure en visagist. Nadat ik acht jaar bij een andere salon had gewerkt, zocht ik een nieuwe uitdaging. Eind 2014 begon ik Spa Cube. Mijn belangrijkste doel is ervoor zorgen dat mensen zich mooi voelen. Dat bereik ik door alleen te werken met huidverbeterende producten. Ik gebruik Dermalogica voor het gezicht en SpaRitual voor handen en voeten. Deze producten zorgen ervoor dat je huid gezond is en blijft. Daardoor voorkom je diepe rimpels en straalt je huid vanzelf.’

Gezichtsbehandeling

Het zijn mooie woorden, maar om erachter te komen of het daadwerkelijk zo is moet ik het zelf ervaren. Ik vul eerst een vragenlijst in, zodat Claudie een idee krijgt van mijn huidconditie en levensstijl. Daarna neemt ze me mee naar een van de glazen kubussen in de ruimte (vandaar de naam Spa Cube) voor een gezichtsbehandeling. Claudie bekijkt mijn huid grondig en stelt een huidanalyse op. Dit heet Face Mapping. Vervolgens verwent ze mijn gezicht met een dubbele reiniging en een peeling. Ze verwijdert onzuiverheden en werkt mijn wenkbrauwen bij. Ik voel me met de minuut mooier worden.

Terwijl ik lekker lig te relaxen is Claudie met potjes en spatels in de weer. Ik vraag haar wat ze aan het doen is. ‘Ik meng verschillende producten door elkaar, zodat er een masker ontstaat dat precies aansluit bij de behoeften van jouw huid,’ legt ze uit. Nadat ze het masker heeft aangebracht masseert ze mijn schouders, zodat ik helemaal kan ontspannen. Ze sluit af met een voedende crème en breathable camouflage van het merk Lycogel. ‘Soms zorgt het verwijderen van onzuiverheden voor wat rode plekjes. Met dit product voorkom ik dat je straks met een rood gezicht de deur uitloopt,’ verklaart Claudie haar handelingen. Ze bevestigt hiermee wat ik al vermoedde: bij Spa Cube wordt over elk detail nagedacht.

Manicure en pedicure

Als ik met mijn hoofd in de wolken de kubus uitloop, staat Marlijn klaar. Ze werkt bijna een jaar bij SpaCube en is ook gespecialiseerd in huidverbetering, manicure en pedicure. Tijdens de manicure worden mijn nagels beter dan ooit verzorgd. De nagelolie van Dadi’Oil voedt enorm en ruikt heerlijk. Als ik tot slot een kleur nagellak mag uitzoeken is mijn ontspannen gevoel even weg. Er is zoveel keus, wat is de mooiste?! Claudie adviseert een grijze lak en die is inderdaad prachtig.

Ik verplaats me vervolgens naar de bank, waar ik mijn voeten in een badje van warm water en olie onder mag dompelen. Marlijn vijlt en polijst mijn nagels, scrubt mijn voeten en verwijdert eelt. Tot slot smeert ze mijn voeten in met een crème van SpaRitual die ervoor zorgt dat ze ’s avonds laat nog steeds zijdezacht aanvoelen.

Stralend

Wat Claudie me voorafgaand aan de behandelingen vertelde klopt, want ik loop stralend de deur uit. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de behandelingen niet heel goedkoop zijn. Een gezichtsbehandeling is te boeken vanaf € 72,-. Ik vond dat voorafgaand aan de afspraak best veel geld, maar geloof mij: een bezoek aan Spa Cube is elke euro meer dan waard.

Cadeautje

De behandelingen bij Spa Cube voelden als een cadeautje voor mezelf. En die ervaring gunnen wij van Explore Utrecht jou ook! Daarom hebben we in samenwerking met Spa Cube een speciale actie opgezet:

Boek nu een Spa Cube Skin Treatment en betaal in plaats van € 72,- slechts € 59,-!

Deze actie is geldig t/m 30 juni 2016. Wacht niet te lang met boeken, want de eerste vijf lezers of  lezeressen die deze behandeling reserveren ontvangen ook nog een Skin Treatment goodiebag! Het enige wat je hoeft te doen is bij je reservering te vermelden dat je via Explore Utrecht komt. Geniet ervan!

Oudegracht 211 | Google map spa-cube.nl

Openingstijden:
Dinsdag t/m donderdag: 09.30 – 21.00
Vrijdag: 09.30 – 18.00
Zaterdag: 09.30 – 17.00
Zondag: 12.00 – 17.00 (alleen de eerste en laatste zondag van de maand)

Reserveren:
Email: info@spa-cube.nl
Telefoon: 030 259 17 80

Bijdrage van Sanne Portman.

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram