Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

bbb Health Boutique Explore Utrecht 2

5 Hotspots voor meditatie en yoga in Utrecht (voor een extra dosis mindfulness)

Deel bericht:

We hebben weer een leuk lijstje voor je! Dit keer 5 hotspots voor meditatie en yoga in Utrecht. Ben jij ook dol op yoga of wil je het graag een keer proberen. Kom in balans op één van deze fijne plekken. 

Meditatie en yoga in Utrecht

Ik ben hooked aan yoga sinds de eerste keer dat ik de yogamat op liep. Yoga helpt mij tot rust te komen, in het nu te leven en het houdt me fit. Steeds meer mensen kunnen niet zonder, maar toch zijn er nog een hoop misvattingen. Zo zijn er veel menen die denken dat je lening moet zijn of dat het erg saai is. Dat laatste verschilt natuurlijk per persoon, maar dat eerste is simpelweg niet waar.

Je hoeft echt niet lenig te zijn om de yogamat op te stappen, want dat is niet waar yoga om draait. Ook mediteren kan onmogelijk klinken, maar dat is het echt niet. Je hoeft namelijk geen uren als een pro stil te zitten. Daarom hebben wij voor jou een aantal chille hotspots voor meditatie en yoga in Utrecht. Voor iedereen die het een keer wil proberen en voor alle liefhebbers die niet zonder kunnen.

Yoga Point

Als je op zoek bent naar een moderne yogastudio neem dan vooral even een kijkje bij Yoga Point in Utrecht. Een professionele yogastudio die een hoop verschillende vormen van yoga aanbiedt. Heel tof voor gevorderden die van alles willen uitproberen en net zo leuk voor beginners die nog nooit een yogahouding hebben geprobeerd.

Het maakt echt niet uit op welk niveau je zit, iedereen is meer dan welkom. Je kunt er zwangerschapsyoga volgen, maar ook kinderyoga, seniorenyoga, bedrijfsyoga en privélessen. Van Ashtanga yoga en Hatha yoga tot aan Power yoga en Acroyaga. En dat zijn slechts enkele voorbeelden van het aanbod van de yogastudio. Ook als je zelf yogadocent wilt worden, helpen ze je graag.

Meditation Mondays, Karibu Café

Dames opgelet (want ladies only)! Wil jij op een laagdrempelige manier kennismaken met mediteren? Begin je dag dan met de Meditation Mondays van het Karibu Café. Ik ben er zelf nooit geweest, maar heb al een hoop goede verhalen gehoord van Dainahara.

Meditation Mondays biedt een fijn meditatie ritueel in een relaxte omgeving dat wordt gecombineerd met een gezond ontbijt. Geen verkeerde manier om je dag en week te beginnen, toch? Deelnemen kan alleen maar door te reserveren en kost €12,50. Wees er snel bij als je interesse hebt, want ze hebben alleen twaalf plekken.

 

Klanck Mindfulness

Wil jij beter naar je lichaam leren luisteren, zit je niet lekker in je vel of kun je alle stress niet van je afschudden? Wellicht dat een mindfulness training bij Klanck iets voor jou is. In acht weken leer je  doormiddel van eenvoudige oefeningen en meditatie hoe je een mindful leven kunt leiden. In de wekelijkse training van 2,5 uur komen verschillende thema’s aanbod. Onderwerpen zoals: lichaamsbewustzijn, stress, gedachtes en emoties.

Ook krijg je een werkmap en audiobestanden mee zodat je thuis ook lekker aan de slag kunt. Mocht je twijfelen, kun je je altijd gratis aanmelden voor een intakegesprek. Behalve de mindfulness trainingen worden er ook Slow Flow Walks georganiseerd. Een bijzondere offline wandeling in de natuur die in het teken staat van mindfulness.

 

Yogaschool

De Yogaschool in het centrum van Utrecht biedt verschillende vormen van yoga en meditatie aan in een knusse, huiselijke sfeer. Denk: bamboehouten vloer en lief theehoek. Heerlijk om te kletsen voor of na de les, maar ook erg fijn om even te lezen.

De Yogaschool biedt enkel kleine lessen voor ongeveer tien personen. Een groot voordeel, want dat betekent persoonlijke begeleiding. Ook worden er workshops, cursussen en andere bijzondere lessen georganiseerd. Bijvoorbeeld lessen waar de seizoenen, slaap en stress of ontspanning centraal staan.

Yoga Moves

En andere fijne yogastudio is Yoga moves. Ook zij bieden verschillende lessen aan voor beginners en gevorderden. Meer dan 110 lessen per week om maar even een voorbeeld te schetsen. Plek zat! Daarnaast geven ze verschillende workshops, waaronder massages workshops. Leer fijne kneepjes tijdens de Thai massage workshop of de Ayurvedic yoga massage workshop. Heerlijk!

Behalve goede Nederlandse docenten werken ze ook met internationale yogadocenten. Dat kan ook niet anders als de roots van de oprichter in Californië liggen. Inmiddels runt ze al sinds 2004 Yoga Moves in Utrecht. En we hebben een leuk extraatje, want als je nu boekt via de Onefit app krijg je maar liefst 20% korting.

Meer mindfulness, meditatie en yoga in Utrecht?

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram