Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Boutique health clubs in Utrecht

Boutique health clubs in opmars in Utrecht

Deel bericht:

Boutique health clubs in Utrecht?Ja, dit is een high-end sportschool die inspeelt op goede service en persoonlijke aandacht. Een one-stop-shop voor mensen die een gezonde levensstijl ambiëren. De trend is ook naar Utrecht komen overwaaien en daar ben ik blij mee. Ik sport regelmatig en bezoek graag de volgende drie boutique health clubs in Utrecht.

Feesten op een fiets bij Rocycle

Rocycle is de nieuwste fitnesstrend in Nederland. En sinds kort heeft Rocycle ook een vestiging in Utrecht. De trend is komen overwaaien uit Amerika. Wellicht klinkt Soulcycle je bekend in de oren? In Amerika heeft Soulcycle een enorme community aan fanatiekelingen opgebouwd. Rocycle is in Nederland goed op weg en heeft inmiddels ook in Utrecht een hoop fans die knallen op goede beats. It’s a party on a bike! En dit kan ik beamen want inmiddels behoor ik tot de Rocycle community. Met bijpassende tanktop met het Rocycle logo!

Rocycle is een intensieve fullbody workout op de fiets. De focus ligt niet alleen op de benen, maar het bovenlichaam wordt ook aangepakt door te trainen met gewichten. Ja, dit doe je ook op de fiets. Dus die core wordt ook goed aangepakt, omdat je je balans moet zien te houden op de fiets. Naast dat de nodige calorieën worden verbrand krijg je een enorme energie boost. Door de yoga elementen in de les verlaat je de zaal in een positieve vibe.

ADRES Rocycle
Kaatstraat 59, 3513 BW Utrecht
rocyclestudios.com/pricing/utrecht
Openingstijden \ lessen vanaf:
Maandag t/m donderdag 07:00 – 20:00
Vrijdag 07:00 – 19:00
Zaterdag 08:45 – 12:00
Zondag 9:00 – 12:00

FIG combineert restaurant en sportschool

Een combinatie van restaurant en sportschool was er niet in Utrecht. Briljant idee.. dachten de eigenaren. En ja, dat vinden de bezoekers ook. Naast sporten bij FIG kun je ook alleen het restaurant te bezoeken. Ja, hoor dat mag best.

De kaart biedt healthy food, maar je kunt ook een cocktail of taartje voor bij de koffie bestellen. Op de menukaart staan gerechten die goed bij de aangeboden lessen past. Op deze manier kun je voeding goed afstemmen zonder dat je zelf calorieën moet tellen. FIG heeft een zaal waar diverse lessen van yoga tot aan boksen worden gegeven door professionele instructeurs. Het gaat bij FIG om persoonlijke aandacht; vaste lessen en kleine groepen.

ADRES FIG
Kaatstraat 173, 3513 BV Utrecht
holyfig.nl
OneFit gebruikers kunnen bij FIG lessen reserveren
Openingstijden:
Maandag en dinsdag 08:00 – 22:00
Woensdag t/m vrijdag 07:00 – 22:00
Zaterdag en zondag 09:00 – 22:00

Sporten in de warmtecabine bij bbb health boutique

bbb health boutique is een voorlopen op het gebied van boutique health clubs en biedt leden al jaren een totaalpakket. Al meer dan een jaar ben ik ambassadrice voor bbb Health Boutique. Het was in het begin enorm wennen aan de lessen in de warmtecabine, omdat ik gewend was aan klasjes op de sportschool. 

bbb health boutique is een sport concept voor vrouwen, gebaseerd op drie pijlers: body, food & mind. Dit zijn bovendien de drie elementen van een holistische levensstijl, gericht op het creëren van balans in het leven. En als blogger (content creator) met een druk sociaal leven kan ik wel wat balans gebruiken.

Bij bbb train je in een warmtecabine, waarbinnen de temperatuur kan oplopen tot zo’n 40 graden. Trainen in de warmte stimuleert de bloedsomloop en versnelt de vetverbranding. Om je training nog zwaarder te maken, kun je gebruik maken van de weerstandbandjes in de cabine. Bij bbb kun je naast individueel training in de cabine ook groepslessen volgen.

Maar bbb biedt ook mogelijkheden om te worden gecoacht op het gebied van voeding en mind. Je kunt een keer per week begeleidende meditatie bijwonen. Relaxte yogalessen volgen en zelfs naar de fysio.

 ADRES bbb
Oudenoord 219, 3513 EP Utrecht
Sporten kan alleen op basis van een lidmaatschap
Interesse? Schrijf je dan in voor een proefles

Nog meer sport in Utrecht

  1. Yoga in de buitenlucht in Utrecht
  2. In balans met bbb health boutique Utrecht
  3. Een sportieve levensstijl met Perry

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram