Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

In mijn drukke leven als blogger, daarnaast een fulltime baan en een hoop leuke vrienden komt het soms voor dat ik weinig tijd kan vrijmaken voor mezelf. Een paar dagen nadat ik had besloten om meer tijd vrij te maken voor ‘me’, kreeg ik een aantrekkelijk voorstel van bbb health boutique Utrecht. Of ik het concept en een challenge wilde uitproberen? Nou dat wilde ik wel!

bbb health boutique is een uniek sport concept voor vrouwen, gebaseerd op drie pijlers: body, food & mind. Dit zijn bovendien de drie elementen van een holistische levensstijl, gericht op het creëren van balans in het leven.

In shape bij bbb

Bij bbb train je in een warmtecabine, waarbinnen de temperatuur kan oplopen tot zo’n 50 graden. Trainen in deze cabine stimuleert de bloedsomloop en versnelt de vetverbranding. Om je training nog zwaarder te maken, kun je gebruik maken van de bandjes in de cabine. Deze bandjes kun je om je handen en voeten vastmaken en zorgen voor extra weerstand. Dat is pas hard werken mensen!

Ik ben best wel wat gewend op het gebied van sport, maandenlang heb ik getraind met een personal trainer, een tijdlang kickbox lessen gevolgd en veel hardgelopen. Maar aan de groepslessen in de cabine moest ik echt wennen en weer conditie opbouwen om deze ‘met bandjes’ te kunnen volhouden.

Bij bbb kun je naast individueel training ook groepslessen volgen. De workouts kunnen vrij heftig zijn en dan is het zweten. Pfff! Mijn favoriete ‘sweat it out’ workout is: bbb30 waarbij de focus ligt op buik, billen en benen. Daarnaast volg ik ook trippleshape, een combinatie van dans, pilates en yoga. In deze les staat shaping, kracht, flexibiliteit en balans centraal.

Take the challenge

Elk pondje gaat door het mondje! Dat is voor mij zeker een tijdje het geval geweest. Want tegen alle proeverijen bij fantastische restaurants in de stad zeg je toch geen nee! Nou, dat heb ik geweten..

Ik ben niet iemand die van streng diëten houdt. Verbod op lekker eten zorgt alleen voor meer verlangen naar die lekkere hapjes. Ik was ook op het gebied van voeding op zoek naar meer balans. Dus deed ik mee aan de 30 dagen suikervrij challenge bij bbb! Dertig dagen zonder suiker is prima te doen, vooral als je weet dat er een einde aan komt. 😉

De challenge was verrassend genoeg een zeer goede start. Het zorgde voor een goed inzicht in mijn eetpatroon en kennis van verschillende suikers en producten. Ik was erg blij met de gids, die je bij een challenge krijgt om je goed op weg te helpen bij het positief afsluiten van de uitdaging die je bent aangegaan. De pondjes vlogen door de combinatie van trainen en suikervrij eten weer af. Wel blijft deze zoetekauw snoepen van heerlijke taartjes op z’n tijd. Maar alles in balans!

Mindfulness

En dan nu de derde en laatste pijler van bbb: ‘mind’. Ook hier biedt bbb vele mogelijkheden om te worden gecoacht. Helaas ben ik hier tot op heden niet echt aan toegekomen. Wel volg ik sinds de start van mijn avontuur bij bbb yogalessen. Heerlijk om deze op een maandag of woensdag te volgen om zo tot rust te komen voor, na of tijdens een drukke werkweek.

Een mindfulness training staat in maart en april al gepland. Ook hoop ik binnenkort aan de slag te gaan met dagelijkse meditatie tijdens de ‘nxew year, new me’ challenge. Deze ontdekkingsreis naar een holistisch leven zal nog wel even duren.. Maar ik neem de tijd!

Ben je enthousiast geworden of nieuwsgierig naar BBB health boutique na het lezen van mijn ervaring? Vraag dan een gratis proefles aan via de bbb health boutique website.

Of doe mee met de exclusieve winactie! En ervaar wellicht binnenkort zelf bbb health boutique.

bbb Health Boutique Explore Utrecht 2

Doe mee en win!

De New Year, New Me challenge start op 22 januari en eindigt op 18 februari. De challenge is opgebouwd uit de drie bbb pijlers: body, food & mind. Dit is dus een uitgelezen kans om kennis te maken met bbb health boutique. En jezelf een goede start te geven aan een mooi 2018!

Body: tijdens deze weken ga je drie keer per week trainen met de focus op yoga en pilates. Met aandacht en bewustzijn werken aan een sterk en fit lichaam.

Food: ga de uitdaging aan om een maand lang plantaardig eten. bbb geeft je de tools om tijdens In tijdens de challenge stap voor stap te leren hoe je dit kan toepassen. Je ontvangt een guide, inclusief een wel/niet boodschappenlijst, inspiratielijst en simpele, gezonde plantaardige recepten.

Mind: nieuwe voornemens volhouden betekent dat je oude patronen moet doorbreken. Met de derde pijler ‘mind’ ga je aan de slag met meditatie, leer die oude en vastgeroeste patronen ontdekken en maak ruimte voor nieuwe intenties.

Wat je moet doen om kans te maken op deze geweldige prijs? Haast je naar Facebook of Instagram, check de post en laat mij weten wat jou voornemens zijn voor 2018. Hou je agenda in de avond van 22 januari vrij, want dan gaan we samen starten aan dit avontuur.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Je kunt ook de Explore Utrecht app, downloaden voor een offline city map met heel veel leuks. 

Utrecht City Trip banner | Favoroute travel guides