Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Leukste uitjes in Utrecht voor kinderen

Leukste uitjes in Utrecht voor kinderen

Deel bericht:

In ANWB organiseert de verkiezing ‘Leukste uitje van Nederland 2021’. Er wordt zowel landelijk als per provincie gestemd welk uitje het leukst is. Voor de provincie Utrecht zijn er natuurlijk ook veel musea en andere bezienswaardigheden in de race. De 12 leukste uitjes in Utrecht voor kinderen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet!

Check altijd vooraf even de website voor de actuele openingstijden en eventueel de mogelijkheid om een bezoek te reserveren.

De 12 leukste uitjes in Utrecht voor kinderen

1. Het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum geeft je een kijkje in de geschiedenis van Nederlandse treinen, locomotieven en spoorwegen. Ook worden er interessante evenementen georganiseerd, waarbij je meer te weten komt over de historie en de techniek van treinen. Je kunt zelfs een speciale trein vanaf Utrecht Centraal nemen naar het Spoorwegmuseum!

Het Spoorwegmuseum
Adres: Maliebaanstation 16, 3581 XW Utrecht
Openingstijden: Maandag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur

2. Nationaal Militair Museum

Bij het Park Vliegbasis Soesterberg vind je het indrukwekkende Nationaal Militair Museum. Alleen al het gebouw is imposant! In dit museum zijn stukken van de landmacht en de luchtmacht tentoongesteld, zoals tanks en vliegtuigen. Leer meer over de Nederlandse krijgsmacht, vlieg in een F16-simulator en bekijk eeuwenoude voorwerpen in het arsenaal.

Nationaal Militair Museum
Adres: Verlengde Paltzerweg 1, 3768 MX Soest
Openingstijden: Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur

3. nijntje museum

Het bekendste konijntje van Nederland mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst met leukste uitjes in Utrecht voor kinderen. Wij hebben zelfs een complete nijntje tour in Utrecht voor je uitgestippeld! Het nijntje museum is opgedeeld in verschillende ruimten met elk hun eigen thema. Er valt dus genoeg te ontdekken, vooral voor de kleinste bezoekers!

nijntje museum
Adres: Agnietenstraat 2, 3512 XB Utrecht
Openingstijden: Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur

Ontdek nijntje door de stad | Loop de nijntje route langs alle hoogtepunten

4. DOMunder

Onder het Domplein in Utrecht kun je het historische DOMunder bezoeken. In deze ondergrondse attractie kom je meer te weten over 2000 jaar geschiedenis van de Domstad. Ontdek met je zaklamp archeologische vondsten uit de tijd van de Romeinen en de middeleeuwen. Je kunt zelf op pad gaan of een rondleiding volgen met een gids.

DOMunder
Adres: Domplein 4, 3512 JC Utrecht

5. The Maxx

Karten, glow-in-the-dark golfen, lasergamen: het kan allemaal in The Maxx. Op een regenachtige dag kun je je hier dus prima vermaken, want er zijn hier veel verschillende indooractiviteiten te doen. Ook zijn er maar liefst vier escape rooms!

The Maxx
Adres: Koningsschot 55, 3905 PR Veenendaal

Openingstijden: Maandag tot en met donderdag van 12.00 tot 23.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 00.00 uur
Zondag van 12.00 tot 22.00 uur

6. Fort Vechten

Fort Vechten is een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het fort werd gebouwd tussen 1867 en 1870 en is het op een na grootste fort van de Waterlinie. Het fortterrein is vrij toegankelijk. Ook kun je een bezoek brengen aan het Waterliniemuseum. Hier ontdek je op een interactieve manier alles over de waterlinie.

Fort Vechten
Adres: Achterdijk 12, Bunnik
Openingstijden: Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur

7. Kinderboerderij het Spookbos

Bij Kinderboerderij het Spookbos kunnen kinderen meer leren over de natuur en het milieu. Natuurlijk kom je er veel boerderijdieren tegen, zoals kippen, geiten, konijnen en paarden. In De Veldschuur krijg je meer informatie over de natuur in de omgeving. Een bezoek aan het Spookbos is dus een educatief én milieubewust uitje voor kinderen!

Kinderboerderij het Spookbos
Adres: Goyergracht-zuid 3a, 3755 MX Eemnes
Openingstijden: Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur

8. Kaas- en Botermuseum De Weistaar

Wil je weten hoe kaas en boter worden gemaakt? Breng dan een bezoekje aan Kaas- en Botermuseum De Weistaar. Vergeet ook zeker niet een heerlijk streekproduct mee te nemen uit de Landwinkel.

Kaas- en Botermuseum De Weistaar
Adres: Rottegatsteeg 6, 3953 MN Maarsbergen
Openingstijden: Dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

9. Play-in Utrecht

In het overdekte Play-In zul je je niet snel vervelen. Het activiteitencomplex bevindt zich in The Wall in Utrecht en is opgedeeld in drie concepten. KIDS-IN is een spectaculaire speeltuin, waar de allerkleinsten zich kunnen uitleven. JUMP-IN is een van de grootste trampolineparken van Europa met allerlei soorten trampolines en attributen. Tenslotte kun je in CLIMB-IN op een veilige manier leren klimmen en uitdagende routes afleggen. Ben je klaar voor een sportief uitje?

Play-in Utrecht
Adres: Hertogswetering 173, 3543 AS Utrecht
Openingstijden: Maandag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur

10. Kasteel de Haar

Kastelen hebben altijd iets magisch: ze zijn statig, imposant en vaak rijkelijk versierd van binnen. Kasteel de Haar past precies binnen dit plaatje. Ook de kleurrijke stijltuinen en het rustgevende park eromheen zijn prachtig. Dit kasteel is zeker een bezoekje waard!

Kasteel de Haar
Adres: Kasteellaan 1, 3455 RR Haarzuilens
Openingstijden: Maandag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur

11. Klimbos Gooi Eemland

Heb je zin in een actief uitje in de bosrijke omgeving van Utrecht? Dan is Klimbos Gooi Eemland in Lage Vuursche zeker iets voor jou! In dit klimbos zijn 10 routes met verschillende moeilijkheidsgraden en hoogten. Zo is er voor ieder wat wils, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Veiligheid staat vanzelfsprekend voorop. Hoe hoog durf jij te gaan?

Klimbos Gooi Eemland
Adres: Hoge Vuurseweg 9, 3749 AB Lage Vuursche
Openingstijden: Maandag tot en met zondag van 10.00 tot 18.30 uur (in augustus)

12. Fietsboot Eemlijn

Het mooie landschap van Eemland en ’t Gooi leent zich bij uitstek voor een heerlijke fietstocht. Wil je even uitrusten? Neem je fiets dan een stukje mee op de Fietsboot langs de Eemlijn. Geniet tegelijkertijd van een prachtig uitzicht over de Eem en de polder! Je kunt op- en afstappen in Amersfoort, Soest, Baarn, Eemdijk, Spakenburg en Huizen.

Fietsboot Eemlijn
Check de website voor de vertrektijden

Welk uitje in Utrecht is jouw favoriet? Blijf op de hoogte van de leukste uitjes in Utrecht voor kinderen via ons Instagramaccount Explore Utrecht Kids!

Bekijk ook artikelen over andere uitjes in Utrecht:

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram