Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Kerstuitjes met kinderen

Kerstuitjes met kinderen: markten en schaatsen in Utrecht

Deel bericht:

Het is tijd voor kerstuitjes met kinderen: op naar kerstmarkten en schaatsbanen in Utrecht stad of omgeving. In deze editie delen we de leukste uittips voor kerstmarkten en schaatsbanen in Utrecht en omgeving. Heel veel plezier!

Kindervriendelijke kerstmarkten in (regio) Utrecht

Kraampjes afstruinen voor de leukste kerstversieringen- en cadeaus, warme chocolademelk of glühwein drinken. En heerlijk met z’n allen in de frisse buitenlucht: wat houden we toch van deze kerstige tijd van het jaar. Maar waar moeten jullie zijn? Hieronder de leukste kerstuitjes met kinderen; de beste kerstmarkten in Utrecht – (provinciebreed!) die je kunt bezoeken met je kids.

Liefhebbers van kerstmarkten kunnen naar dit lijstje met alle kerstmarkten in Utrecht regio

Tip 1 | Winterwonderland

3, 10 (én 17 december) is er ook een enorme kerstmarkt bij Winterwonderland Zeist.  Kerstkoren, vuurkorven en ook de Kerstman is van de partij. Daarna kan er natuurlijk geschaatst worden op de schaatsbaan die we al eerder tipten!

Tip 2 | Kersttrucks Vianen

Kijk op 9 december naar de kersttrucks in Vianen – alsof je in een Coca Cola-kerstreclame zit, ga kijken naar de parade van deze trucks. Ze zijn vanaf 14.30 uur al te bewonderen en als de schemering valt maken ze een ronde door het stadje. 

Tip 3 | Christmas Twinkle

23 december tovert het toch al sprookjesachtige Lage Vuursche zichzelf om tot een heus kerstdorp tijdens Christmas Twinkle. Kinderen kunnen er onder andere lekker knutselen aan een snoephuisje. En als jullie er toch zijn eet dan vooral ook een in één van de vele pannenkoekenhuizen.

Tip 4 |  Tralala Kerstmarkt

Ook deze gezellige kerstmarkt mag niet ontbreken op de lijst met kerstuitjes met kinderen in Utrecht. Met het gezin kun je op 9 december naar Tuinhotel Tralala en koffiehuis de goedemorgen de Tralala voor een kerstmarkt bij de Vinkeveense Plassen. Met kraampjes, Christmas Carols én in het tuincentrum een kerstfilm, zodat de kleintjes lekker kunnen opwarmen en jij nog een glühwein-tje kunt wegtikken.

Tip 5 | Wintermarkt De Molen 

Bezoek de Wintermarkt bij Molen de Ster op 9 en 10 december.  Er zijn leuke kraampjes maar er kunnen ook marshmallows worden geroosterd, er kan een kijkje in de molen worden genomen of gewoon lekker worden gespeeld in het speeltuintje. En vergeet de diertjes niet gedag te zeggen!

Tip 6 | Trots Kerstmarkt

Ga naar de Trots Kerstmarkt bij Kasteel Groeneveld in Baarn op 9 en 10 december. Sla lekkere dingen in en combineer het voor de kids met het speeltuintje, het kabouterpad en/of de kabouterzolder! 

Tip 7 | Geertjes Hoeve

Op 10 en 17 december zijn de Kerstsfeerdagen bij Geertjes Hoeve. Er kunnen broodjes gebakken worden, kerststukjes of andere winterknutsels gemaakt worden, een winterspeurtocht gedaan en nog veel meer leuks.

Tip 8 | Boerenkerstmarkt

Op 17 december is de Boerenkerstmarkt bij Hoeve Ravenstein in Baarn. Ze verkopen er altijd al veel topproducten maar nu nog meer. En er is voor de kids op ’t erf genoeg te doen, met onder andere een rendierspeurtocht, een metershoge wensboom waar je je wens in kunt hangen of bekijk de levende kerststal. 

Tip 9 | Kinder Winter Festival

Vanaf 1 december (t/m 31 januari) is het Kinder Winter Festival bij het Herman van Veen Arts Center. Met familievoorstellingen zoals Alfred Jodocus Kwak, Benjamin de Beer en andere sprookjes. Verwacht verder veel lekkere wintersfeer. 

Top 10 | Buitengoed de Boomgaard

Kerstboompje halen? Zeker doen op het terrein van zomerfavoriet Buitengoed de Boomgaard. Je mag er zelf eentje kiezen en zelfs omzagen, als je wilt. En er is warme choco, een knapperend vuurtje voor je marshmallows, een arreslee-photobooth en nog meer gezelligs. Kortom: een leuk familie-uitje. 

Kerstvakantie Tips: schaatsbanen in (regio) Utrecht 

naast kerstmarkten horen ook schaatsbanen in de lijst met kerstuitjes met kinderen in utrecht. En hiervan hebben ook enkele toppers voor jullie gevonden. De eerste pop-up schaatsbaan is geopend en dus vinden we ‘t tijd voor een lijstje ‘waar bind je met de kids de ijzers onder’ in Utrecht en omgeving. 

Tip 1 | Zeist

Winter wonderland Zeist is vanaf nu open. Je vindt er een fantastisch kerstdorp, met een (450m2!) grote ijsbaan, een Kermis Fair in de kerstvakantie en een gezellig café voor een kop warme chocolademelk. Ook kunnen de koters op een aantal dagen Disco Schaatsen geheel in Disney-stijl. 

Meer informatie: winterwonderlandzeist.nl/agenda/

Tip 2 | Woerden

IJsbaan woerden is een gezellige ijsbaan op het prachtige kerkplein in het centrum van Woerden mét een knusse koek- en zopie tent voor warme choco. Niet een van de grootste kerstuitjes met kinderen, maar mocht je in de buurt zijn wel het bezoeken waard. Op de website ijsbaanwoerden.nl vind je de openingsdagen en tijden. 

Tip 3 | Houten

In Houten kan er vanaf 13 december t/m 7 januari 2023 weer worden geschaatst op de overdekte ijsbaan op Het Rond. Heb je iets grotere kids? Dan neem je lekker plaats achter glas in ‘de Huiskamer van Houten’ voor glühwein en erwtensoep met uitzicht op je schaatsende kroost! 

Meer informatie: www.rondonice.nl

Tip 4 | Utrecht

Winter Station mag niet ontbreken in deze blog, want dit is toch wel een van de leukste kerstuitjes met kinderen in ons stadsie. Tussen de historische treinen van het Spoorwegmuseum ligt als vanouds in de kerstvakantie – van 23 december t/m 7 januari 2023 – een echte ijsbaan. Voor de kinderen is er een apart krabbelbaantje en zijn er speciale schaatsrekjes beschikbaar. En de ouderwetse carrousel is natuurlijk ook weer van de partij! 

Meer informatie: WinterStation Spoorwegmuseum

Tip 5 | Utrecht

De laatste tip van dit lijstje met de leukste kerstuitjes met kinderen, die de smaak voor schaatsen te Heb pakken hebben. Wat denk je schaatsen op een echte 400 meter baan of in een ijshockeystadion? Ga dan naar de vechtsebanen om je moves als snelle baantjes, rondjes draaien of achteruit schaatsen te oefenen. Ze geven er overigens ook schaatslessen voor kindjes vanaf 5 jaar!

Meer informatie: vechtsebanen.nl

Geschreven door Malini van Explore Utrecht Kids
Header foto: Schaatsbaan Spoorwegmuseum, een van de leukste kerstuitjes met kinderen van het jaar! 

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram