Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Heide in Utrecht | Header

Heide in Utrecht | 9x de mooiste heidegebieden

Deel bericht:

De heide in Utrecht, specifiek de Utrechtse Heuvelrug, staat volledig bloei. Dit betoverend natuurfenomeen dat zich afspeelt vanaf half augustus tot half september, mag je simpelweg niet missen. De tijd is nu aangebroken om deze prachtige heidevelden in Utrecht te gaan bewonderen voordat ze hun kleurrijke pracht verliezen. Maar waar moet je heen voor heide in Utrecht?

Beleef de Betoverende Heidepracht van Utrechtse Heuvelrug!

Wandelend over zand- of verharde paden, omringd door een palet van levendige lila en paarse kleuren, wordt het duidelijk waarom de heide op de Utrechtse Heuvelrug een onmisbaar natuurwonder is. Hier zijn enkele prachtige plekken waar je deze betoverende heidepracht in Utrecht kunt bewonderen.

Hier vind je heide in Utrecht!

heide in Utrecht 2

De Kaapse Bossen

Het Rondje Helenaheuvel in de Kaapse Bossen, is bij velen een favoriet en biedt een adembenemend uitzicht op de heide. Geniet van een rustige wandeling over halfverharde paden. Ook ideaal voor ouders die op pad gaan met kinderwagens en buggy’s. Sluit je wandeling af met een kop koffie en wat lekkers op het terras van Chalet Helenaheuvel.

Schapen bij de Schaapskooi

Heidestein en Landgoed Bornia

Een favoriet bij Explore Utrecht, niet alleen voor heide in Utrecht, maar zeker ook voor de schattige Drentse Heideschapen is Heidestein en Landgoed Bornia bij Zeist. Bij de schaapskooi kun je genieten van de show die de schapen voor je opvoeren. Ook hier kun je drinken en lekkers scoren. Of iets leren voor het gebied en de geschiedenis van het landgoed. Om vervolgens door te lopen om de mooie paarse heide te gaan bewonderen. PS: Heidestein en Landgoed Bornia, zijn ook heel goed met de bus of trein te bereiken.

Wandelgebied Lage Vuursche

De Stulp

De Stulp in Lage Vuursche, gelegen in De Vuursche, biedt een oase van heidepracht. Geniet van het weidse uitzicht over de bloeiende paarse heide. Na je wandeling kun je gezellig eten bij Buiten In Kuil, een van de allerfijnste horecagelegenheden in de natuur.

Heide in Utrecht

Boswachterij Austerlitz

Dan hebben we het monument bij Boswachterij Austerlitz. De heide hier is er niet in overvloed, maar het is wel leuk te combineren met een bezoek aan de Pyramide van Austerlitz. Ben je avontuurlijk ingesteld, dan kun je de piramide beklimmen voor een prachtig uitzicht. Aan de parkeerplaats ligt een kinder (kermis en speeltuin) paradijs. Waar kinderen spelletjes kunnen spelen en in verschillende attracties kunnen gaan.

Nog meer heide in provincie utrecht

Soesterduinen

Bij Soesterduinen verken je de golvende duinen bedekt met paarse pracht. In alle stilte geniet je van de natuurlijke schoonheid.

De Kwintelooijen

Ook kun je naar de Kwintelooijen, in Rhenen. Hier ontdek je uitgestrekte heidevelden van Kwintelooijen en ervaar de serene schoonheid van dit bijzondere natuurgebied.

Heide in Utrecht 3

Het Krakelingsbos

Laat je verrassen door het Krakelingsbos, waar je een unieke combinatie van bos en heide ontdekt in Zeist. Het natuurgebied ligt nabij Kozakkenput, de Witte Hull en het Zeisterbos. Voor een kop koffie of een goede lunch ga je naar Bistro Jan. Een plek om even bij te komen van een stevige wandeling. Waar je bovendien ook Vakantiepark De Kralingen kunt vinden, mocht je nog eens willen overnachten op de Utrechtse Heuvelrug.

Tuin Kasteel Amerongen

Het Amerongse Bos

In het Amerongse Bos, een van de oudste bossen op de Utrechtse Heuvelrug, ontdek je een diversiteit aan flora en fauna. Lees in deze blog meer over het Amerongse Bos. Wandel door het bos naar een hoogpunt en geniet van de kleurrijke heidepracht die dit gebied siert. Hierna kun je naar het kasteel van Amerongen om bij restaurant Bentinck te genieten op het prachtige terras met uitzicht op het kasteel. Kinderen kunnen een leuke poezenspeurtocht doen en krijgen bij goed resultaat een leuke beloning. Dus ouders… Doe je best!

Het Leersumse Veld

De laatste locatie voor heide in Utrecht is het Leersumse Veld. En dit is een van de beste plekken om van de paarse pracht te gaan genieten. Want hier vind je de meest uitgestrekte heidevelden van de Utrechtse provincie. Op het terras van bar-restaurant ‘Het Leersumse Veld’ geniet je van een kopje koffie met zelfgebakken boerencake.

Ervaar nu paarse heide in Utrecht voordat het voorbij is!

De heidevelden in Utrechts is slechts gedurende een korte periode in volle bloei. Dus, waar wacht je nog op? Trek je wandelschoenen aan, stap op de fiets of in de auto en ervaar de betovering van deze kleurrijke heidevelden op de Utrechtse Heuvelrug.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram