Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Lentebock Festival Utrecht

Food Festivals in Utrecht 2022

Deel bericht:

Ja, het festivalseizoen gaat beginnen! Nou ja, bijna.. Wat zijn warme avonden toch heerlijk. Nog lekkerder zijn ze, als je deze doorbrengt op een (food) festival. Waar je omringt, wordt door lekker eten, drinken, muziek en fijne mensen. Explore Utrecht maakt een lijstje voor je met alle Food Festivals in Utrecht. Zet deze toppers alvast in je agenda! Let’s have some fun!

Een overzicht van de lekkerste food festivals in Utrecht

Ja, het festivalseizoen gaat beginnen! Nou ja, bijna dan … Wat zijn warme avonden toch heerlijk. Nog lekkerder zijn ze, als je deze doorbrengt op een (food) festival. Waar je omringt, wordt door lekker eten, drinken, muziek en fijne mensen. Explore Utrecht maakt een lijstje voor je met alle Food Festivals in Utrecht. Zet deze toppers alvast in je agenda! Let’s have some fun!

Deze lijst blijven we hopelijk aanvullen met food festivals die zullen plaatsvinden in Utrecht.

Lentebock Festival | 25 t/m 27 maart. 

De Lentebock Festival is een heerlijk begin van de lente! In het laatste weekend van maart vind de 7e editie van het festival, plaats op het Janskerkhof. En het wordt een heerlijk zonnig weekend! Bierliefhebbers kunnen dit weekend proeven van frisse lentebockjes van meer dan 20 verschillende brouwerijen. Op het plein kan worden gedanst op muziek van toffe bandjes en Utrechtse Dj’s. Tijdens het festival valt een hoop meer te beleven: je kunt lekker bier proeven op één van de vele proeverijen, meedoen met de Topbockverkiezing van 2022 en genieten van theateracts. Lekker snacken van de vele foodstands die zorgen voor een passende bite bij de vele bockbiertjes. Een stevige bbq is toch lekker bij een fris biertje?

Waar?
Janskerkhof, Utrecht

Wanneer?
Vrijdag 25 maart      16:00 – 00:00
Zaterdag 26 maart  14.00 – 00.00
Zondag 27 maart     13:00 – 20:00

Tickets kopen?
De tickets voor het Lentebock Festival staan nu online. Je koopt tickets via: www.lentebock.nl.

Fonteyn Festival | 20 t/m 22 mei.

Wijn drinken op een van de leukste pleinen in hartje Utrecht? Ja, dat wil je best! De eerste edities van het Fonteyn festival Utrecht waren een groot succes. En gelukkig kunnen festivals weer worden gehouden. Het Janskerkhof is veel gezelliger tijdens festivals. We kunnen weer, wat een genot! Verschillende wijnhelden stelen de show met hun wijnen en je kunt deelnemen aan proeverijen, om zo jouw wijn voor 2022 te kiezen. Aan muziek is ook gedacht: swingende Utrechtse bandjes, singer-songwriters op het podium en Dj’s die tot laat draaien. Natuurlijk vind je ook meer dan genoeg foodtrucks om bijpassende hapjes te scoren.

Waar?
Janskerkhof

Wanneer?
Vrijdag      16.00 – 01.00
Zaterdag  14.00 – 01.00
Zondag     14.00 – 20.00

Foodtruckfestival Trek | 2 t/m 6 juni.

TREK strijk weer neer in Utrecht! We roepen alle bourgondiërs uit omgeving Utrecht om te komen genieten in het Griftpark van de lekkerste streetfood tijdens Festival TREK. Dit festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een daverend succes. Van Azië tot het Caribische gebied, van wafels tot kreeft, dit foodfestival heeft het allemaal! De burgemeester van Festival Trek zit er in ieder geval weer klaar voor dit jaar! En we hebben er ook onwijs zin in. Festival TREK staat garant voor een verrassend aanbod entertainment met acts en optredens van theatermakers, kleinkunstenaars en muzikaal talent uit onze regio.

Waar?
Griftpark, Utrecht

Wanneer?
Donderdag 16.00 – 22.00
Vrijdag          16.00 – 23.00
Zaterdag      14.00 – 23.00
Zondag         14.00 – 23.00
Maandag     14.00 – 21.30

Lepeltje lepeltje | 24 t/m 26 juni.

Lepeltje Lepeltje, mag niet ontbreken op de lijst met Food Festivals in Utrecht. Dit is een intiem cultureel food festival. Waar je niet alleen lekker kunt eten, maar ook een markt kunt afstruinen. Hier worden onder andere vintage kleding en handgemaakte spullen verkocht. Dit alles omlijst met de fijne deuntjes van live bands en Dj’s, in Park Lepelenburg. Een fijne locatie voor alle Utrechtse borrelaars. Live muziek en elektronische platen zetten de juiste toon en de kleintjes worden kostelijk vermaakt met spelletjes.

Waar?
Lepelenburg, Utrecht

Wanneer?
Vrijdag      14.00 – 00.00
Zaterdag  12.00 – 00.00
Zondag     12.00 – 22.00

Theater Festival de Parade | 22 juli t/m 7 augustus.

Ook de Parade bezoekt dit jaar Utrecht! We kunnen genieten  van cabaret, muziek, cultuur, de draaimolen en heerlijk eten en lekkere drankjes. Je kunt verschillende voorstellingen bezoeken, dansen in de silent disco en vergeet de zweefmolen niet. Je waant je even in het buitenland, zittend op de kleine houten stoeltjes op het terras. Op vakantie bij de Parade?

Waar?
Moreelsepark
Wanneer?
22 juli tot en met 7 augustus – meer informatie volgt.
Header: Lentebock Festival Utrecht

 

Nog meer Food Festivals in Utrecht? We hopen van wel, en zullen de lijst blijven aanvullen zodra festival data bekend worden gemaakt.

Eropuit in Utrecht? Dan vind je deze tips vast ook leuk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram