Explore UtrechtOnze Utrecht, Jouw avontuur

Work it: 38 toffe flexwerkplekken in Utrecht!

Deel bericht:

Freelancer, zzp’er of gewoon flexwerker? De behoefte aan flexwerkplekken wordt steeds groter, ook in Utrecht! Vandaar dat wij onze favoriete flexwerkplekken in Utrecht voor je op een rijtje hebben gezet. Van koffietentjes tot gratis flexwerkplekken en vaste betaalde bureaus, zo is er voor elk wat wils!

Header foto door Elizabeth Verwey

Koffietentjes en cafés als flexwerkplekken

Utrecht heeft natuurlijk een hoop leuke koffietentjes en cafés, maar die zijn zeker niet allemaal geschikt om een middagje neer te ploffen met je laptop. We zetten onze favorieten (mét WiFi) op een rijtje.

1. The 5th

Waar: Centrum

The 5th is de ‘kantine’ van het Stayokay hostel. Met zijn ideale locatie en uitzicht op het Neude is het een heerlijke plek om te werken. De WiFi is goed en speciaal voor flexwerkers hebben ze een unieke koffiemok. Voor €7,50 kun je deze de gehele dag onbeperkt bijvullen met koffie en thee.

Website | Neude 5

2. Broodnodig

Waar: Centrum

Pracht locaties op de Mariaplaats, Willemstraat en de Burgemeester Reigerstraat, maar daardoor kan het wat druk zijn. Als je een rustig moment uit kiest om binnen te droppen, is het er heerlijk werken!

Website | Mariaplaats 49 | Burgemeester Reigerstraat 9 | Willemstraat 9

3. Louis Hartlooper Complex

Waar: Centrum

Niet alleen kun je hier na een lange werkdag genieten van mooie films, het is ook een fijne rustige plek om te werken! De kroeg voorin het gebouw is misschien niet helemaal een geschikte werkplek, maar achterin kun je in het trapsgewijs opgebouwde restaurant heel fijn en rustig zitten, met veel natuurlijk daglicht.

Website | Tolsteegbrug 1

4. Rocking Chair

Waar: Tuinwijk

Voor huiskamer vibes zit je bij Rocking Chair goed. Naast dat we fan zijn van de koffie en de matcha latte, is Rocking Chair ook een fijne plek om relaxt te werken.

Facebook | Willem van Noortstraat 88

5. Koffie & Ik

Waar: Lombok

Vooral doordeweeks als het lekker rustig is een aanrader. Je zult niet de enige zijn achter je laptopje. In de weekenden loopt het vol met jonge gezinnen en hun kroost, dan kun je deze spot beter ontwijken om te werken!

Website | Vleutenseweg 169

6.Cornelis

Waar: Wittevrouwen

Ultiem lekkere koffie en een goede kaart. Een gezellige spot in Wittevrouwen, waar je rustig kunt werken. Als het echt laat wordt kun je hier zelfs overnachten 😉

Website | Maliestraat 16

7. De Conciërge & Little World Kitchen

Waar: Vondellaan

Een conciërge huisje, aan de Vondellaan, waar je heerlijk vegan kunt eten. In de zomer zit je in de kleine tuin. Bij minder weer zit in je de kleurrijke huiskamer.

Website | Vondellaan 72

8. Camping Ganspoort

Waar: Rotsoord

De nieuwste aanwinst op het Rotsoord is Camping Ganspoort. De ruimte is ruim opgezet en heeft grote ramen, wat zorgt voor lekker veel daglicht. Ook heb je een prachtig uitzicht over de Vaartsche Rijn. Als je het hier heel fijn vindt kun je zelfs een vaste werkplek huren.

Website | Helling 87

9. Guusjes

Waar: Vogelenbuurt

Guusjes voelt met al haar vintage spulletjes echt alsof je in de woonkamer van een vriendin zit. Gelukkig kun je hier iets geconcentreerder werken! En daarna blijven hangen voor een lekker biertje, wijntje en zelfs bordspelletjes.

Website | Van ‘s-Gravesandestraat 27

10. 30 ML

Waar: Centrum en Nachtegaalstraat

Het is goed toeven bij 30ML aan de Vredenburg met goede koffie en prima lunchkaart. Je kunt ook terecht bij de Nachtegaalstraat.  Toch wel ons favoriete vestiging van dit Utrechtse concept. Ideale plek om te werken!

Website | Vredenburg 23

11. Stadstuin & ING

Waar: Centrum

De Stadstuin en ING bieden een paar flexplekken aan bij hun vestiging in het centrum, pal naast de Mac-Donalds. Wees gerust want je hoeft niet aan het fastfood. De locatie biedt een lunchpakket aan voor een leuke prijs.

Website | Lange Viestraat 1

12. Broei

Waar: Vaartsche Rijn

Rustige plek aan het zuiden van de stad, loop naar buiten en je staat meteen aan de Vaartsche Rijn! Blijf vooral hangen voor de (volledig vegetarische!) kaart.

Website | Oosterkade 24

13. Speys

Waar: Jaarbeurs

Ook dicht bij het station en ideaal als je daarna naar de film gaat bij de Kinepolis: Speys! Deze nieuwkomer is ideaal om overdag even lekker rustig te werken.

Website | Veemarktstraat 50

14. Gys

Waar: Centrum en Amsterdamsestraatweg

Van Gys’ twee locaties is die aan de Amsterdamsestraatweg mijn absolute favoriet (en niet alleen omdat deze letterlijk om de hoek van mijn huis zit!). De WiFi is goed, overdag is het rustig en je werkt in lekker veel daglicht. De koffie en de rest van de kaart is ook een goede reden om te blijven hangen!

Website | Voorstraat 77 | Amsterdamsestraatweg 113

15. Left, Eat Right

Waar: Amsterdamsestraatweg
To do’s afvinken? Of studeren voor een tentamen? En dat doen met healthy sapjes, soepjes en broodjes. Dan kun je terecht bij Left, Eat Right boven de Albert Heijn op de Amsterdamsestraatweg. Het restaurant gebruikt groenten, fruit, brood en vleeswaren die tegen het einde van de houdbaarheidsdatum aanlopen om ontbijt en lunch te maken voor harde flexwerkers. Je kunt kiezen om 3 of 5 uur te werken inclusief thee, koffie en water.
Website | Amsterdamsestraatweg 56

16. Metro

Waar: Centraal Station Utrecht
Bij Centraal Station Utrecht, aan de kant van de Jaarbeurs,  vind je Metro City Kitchen. De perfecte locatie voor als je na het werken moet reizen met de trein. Of om af te spreken met andere flexwerkers of voor zakelijke afspraken.
Website | Jaarbeursplein 15

17. De Ontdekking

De Ontdekking heeft leuke hoekjes en plekjes waar je alleen met een laptop terecht kunt. Samen met andere flexwerkers een dagje knallen? Dan ben je bij De Ontdekking op het goede adres. Voor de lunch een Dutch Baby pancake bestellen is aan te raden.
Website | Voorstraat 110

18. We Are Pluck

Yes! All-day breakfast en lunch bij ‘We Are Pluck’. Kun je keihard werken en die deadline halen. Een lekkere cappuccino? Pluck has your back!
Website | Schaverijstraat 11

Gratis flexwerkplekken in Utrecht

Meeste van deze flexwerkplekken zijn niet strikt gesproken gratis, maar mag je werken in ruil voor ‘sociaal kapitaal’. Dit houdt in dat je open moet staan voor het delen van kennis en nieuwe ontmoetingen. Als zzp’er absoluut geen straf natuurlijk! Zie het als een kans om je netwerk uit te breiden.

19. Moxy Hotel

Waar: Rotsoord
Onderdeel van Marriott hotels, recent geopend op Rotsoord in Utrecht. Zoek je relaxte en goede werkplek? Dan kun je terecht bij Moxy. Het hotel heeft speciaal ingerichten hoeken voor flexwerkers. Je kunt zelfs gratis gebruikmaken van de kleine vergaderruimte. Klaar met werken? Schuif dan door naar de lounge voor een borrel. Handig voor een vrimibo!
Website | Helling 1

20. De Centrale Bibliotheek

Waar: Centrum

Ontdek bibliotheek Utrecht! Het imposante gebouw aan de Neude, was tot 2011 een postkantoor, maar heeft een invulling als bibliotheek gekregen. Een betere bestemming kunnen we ons niet bedenken. Naast de bibliotheek zijn er ook horecagelegenheden in het gebouw, waar je terecht kunt voor brandstof tijdens het studeren of werken. De bibliotheek biedt mooie studie-, werk- en leesplekken. Zorg wel dat je vroeg voor de deur staat, want de bibliotheek is een populaire studieplek.

Website | Neude

21. Seats2Meet

Waar: Hoog Catharijne

De standaard als het gaat om werkplekken in ruil voor sociaal kapitaal. Het is er dan ook vaak wat drukker, dus vergeet je plekje niet te reserveren via de site.

Website | Moreelsepark 65

22. Social Impact Factory2

Waar: Centrum

Met veel grote ramen is de Social Impact Factory een mooie lichte werkplek. De locatie is perfect gekozen, met zowel het station als het centrum op loopafstand. Steeds meer freelancers hebben deze parel ontdekt, waardoor het soms zo druk is dat er alleen aan plek is aan de keukentafel.

Website | Vredenburg 40

23. Stadshuisje

Waar: Centrum

In dit schattige huisje uit de 16de eeuw wil toch iedereen werken? Een monumentaal pand in het midden van de stad mét een erg schattige huis-dalmatiër.

Website | Schalkwijkstraat 8

24. Het Huis

Waar: 1e Daalsebuurt

Het Huis ken je misschien eerder als een broedplaats voor theatertalent, maar wist je dat je hier ook heel lekker kunt werken? Speciaal voor flexwerkers hebben ze plek in de foyer om lekker rustig te kunnen werken. In de zomer kun je zelfs lekker in de tuin achter het Huis zitten, een echte stadsoase.

Website | Boorstraat 107

25. Igluu

Waar: Centrum

Igluu kun je de eerste keer gratis boeken via Seats2Meet, mocht het daarna bevallen kun je er een betaalde werkplek huren. Het is strak ingericht en ideaal om geconcentreerd te werken. Toch liever wat inspiratie nodig? Dan hoef je alleen naar buiten om midden in de stad te staan.

Website | Jansdam 2A

26. Meeting Plaza

Waar: Hoog Catharijne

Het minder bekende zusje van Seats2Meet. Vaak iets rustiger maar net zo centraal en fijne plek om te werken. Je loopt zo het station in vanaf Meeting Plaza, waardoor het ideaal is als je nog in de trein moet stappen voor een afspraak.

Website | Godebaldkwartier 20

27. ANNE

Waar: Jaarbeurs

Anne draait in essentie om duurzaam en energie-neutraal wonen, maar dat dragen ze ook door hun kantoor open te stellen voor flexwerkers. Mocht je een inspiratie-volle locatie zoeken voor een vergadering, kun je ook het Rabo Groenhuis huren! Een mooi voorbeeld van energie-neutrale nieuwbouw, wat naast het Rabobank gebouw staat.

Website | Veemarktplein 42-44

Betaalde flexwerkplekken voor ondernemers

Misschien dat je op den duur behoefte krijgt aan meer rust of een vaste plek om te werken. Dan wordt het misschien tijd om te kiezen voor een van de betaalde flexwerkplekken! Ook hiervoor is er meer dan genoeg keus in Utrecht.

28. Hashtag Workmode

Waar: Centrum

Nog te openen (in december), maar nu al legendarisch! Deze Instagram waardige werkplek is overgevlogen uit Amsterdam, waar het al een groot succes was voor #girlbosses. Je kan voor een aantal dagen of een volle week een bureau huren.

Website | Brigittenstraat 22

29. Tribes

Waar: Utrecht Centraal Station

Classy met een prijskaartje. Je kan bij Tribes verschillende soorten abonnementen kiezen voor je werkplek op basis van in hoe groot een gebied je wil kunnen werken. Je kan kiezen uit alleen je favoriete locaties, alle locaties in je eigen land, continent of de hele wereld! Tribes heeft tot nog toe alleen locaties in Nederland, België en Duitsland zijn we er nog niet uit wat het verschil nou precies is tussen continent en wereld (behalve de maandelijkse €100,- extra).

Website | Leidseveer 2

30. Creative Valley

Waar: Centraal Station Utrecht
Ben je thuiswerken zat? En zoek je een vast plek voor niet al te veel geld? Kijk dan bij Creative Valley op Centraal Station Utrecht. Je kunt een flexplek met een prima uitzicht huren. Hele dag koffie, thee en water staat voor je klaar. En na een goede lunch deadlines crushen.
Website | Stationsplein 32

31. WERF5

Waar: Centrum

Werken in een werfkelder: het bekt lekker en het ziet er ook erg goed uit! Als ras Utrechter wil je toch aan de Oudegracht zitten? Bonus: in de zomer kun je over de grachten varen met de huiskayak Karel!

Website | Oudegracht aan de Werf 5

32. Jaarbeurs Meetup

Waar: Jaarbeurs

Een kantoor in de jaarbeurs? Het kan nu gewoon! Je kan de flexwerkplekken van de Jaarbeurs zelfs voor een dag of dagdeel huren, maar dat is wel aan de prijzige kant.

Website | Jaarbeursplein 6A

33. In de Ruimte

Waar: Centrum

Ook deze werkplek is in een werfkelder aan de Oudegracht. Naast flexwerken vinden er ook een hoop leuke events en workshops plaats In de Ruimte. Er zijn verschillende manieren waarop je voor je werkplek kan betalen. Krap bij kas? Je kan ook op een andere manier bijdragen dan te betalen.

Website | Oudegracht 230

34. HNK

Waar: Utrecht Centraal Station en West

HNK is een iets ander concept. Je schrijft je in bij HNK om een werkplek te kunnen huren, maar daarna kun je bij elke HNK locatie in heel Nederland werken! In Utrecht zijn er twee locaties, waar je (na inschrijving) per uur, dagdeel of dag een werkplek kan boeken.

Website |  Arthur van Schendelstraat 650 | Weg der Verenigde Naties 1

35. De Stadstuin

Waar: Kanaleneiland (en binnenkort ook in het Centrum)

Bij de Stadstuin kun je alles: werken, eten, drinken of gewoon chillen! Ideaal als je wat verder aan de zuidkant van Utrecht woont. Alhoewel ze ook binnenkort een vestiging gaan openen aan de Kromme Nieuwegracht!

Website | Europalaan 20

 36. Maliebaan 45

Waar: Oost

Hoera! Ook in het Maliekwartier kun je goede flexwerkplekken vinden, en wel op de Maliebaan 45! Je kan hier kiezen uit een wat rustigere flexwerkplek of je kan een plekje zoeken in het wat levendigere werkcafe.

Website | Maliebaan 45

37. DAAR Utrecht

Waar: Rotsoord

Grote ramen en een open ruimte, DAAR is een droom van daglicht. Rustig werken en alles wat je nodig hebt. Je kan kiezen tussen een strippenkaart of een maandelijks abonnement.

Website | Helling 150

38. UtrechtCo

Waar: 2e Daalsebuurt

Deze new kid on the block is pas net geopend, maar ziet er nu al veelbelovend uit! Een oude trein remise werd omgetoverd naar een prachtige open werkruimte, met interessante elementen om afgesloten te werken. UtrechtCo richt zich met name op duurzame ondernemingen.

Website | 2e Daalsedijk 6a

Hebben we jouw favoriete flexwerkplek gemist? Laat het ons dan weten in de reacties!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Workmode Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram