Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Sportief dagje uit in Utrecht | Actieve uitjes & activiteiten

Deel bericht:

Kan jij ook wel wat extra beweging gebruiken na al dat thuiszitten? Wissel je lange werkdag thuis af met een sportief momentje buiten of neem de tijd om in het weekend even wat meer in beweging te komen. Of het nou op skates, per boot of op een yoga mat is. Laat je inspireren met de volgende tips voor een sportief dagje uit in Utrecht.

Let op: houd bij sportief dagje uit in Utrecht rekening met de richtlijnen van het RIVM. Is het druk op je route of in het park, keer dan terug naar huis. Meestal is vroeg in de ochtend een mooi moment om in alle rust te sporten. Maar wees verstandig, als het niet kan dan een andere keer.

Sportief in Utrecht | Skaten, hardlopen of yoga in het park

Het is je vast niet ontgaan: Utrechters hebben het plezier van skaten weer herontdekt in coronatijd. We geven ze geen ongelijk. Skaten houdt je niet alleen in beweging, je kunt er ook ruime afstanden mee afleggen en het is een speelse manier om te genieten van het buiten te zijn.

Of je nou een voorkeur hebt voor inline skates (snelheid en afstand afleggen) of old school rollerschaatsen (retro en handig om kunstjes mee te oefenen), skaten is gegarandeerd leuk en sportief. En met een beetje geluk kunnen we volgend jaar hopelijk ook weer meedoen aan de Utrechtse Skate Parade.

Of wat dacht je van een rondje hardlopen? Trek je hardloopschoenen aan en maak een rondje langs de Singel of zelfs dwars door de binnenstad op een vroege ochtend. Ook kan je een heerlijk stuk rennen langs het kanaal aan de Amsterdamsestraatweg, het Wilhelminapark of bijvoorbeeld bij de Voorveldse Polder. Lees onze ‘Utrecht hardlopend verkennen‘ artikel voor meer tips.

Liever ontspannen met een yogales in de buitenlucht? Vanaf 11 mei mag eryo weer buiten yogales gegeven worden. Zo biedt Yogapoint Utrecht vanaf 13 mei naast online lessen ook buiten yoga aan. Of wat dacht je van yoga in de prachtige Vlinderhof in het Maximapark (Leidsche Rijn) met Yogatijd bij zonsondergang? Kijk online voor de meest actuele informatie en de richtlijnen omtrent corona.

Actief in Utrecht | Kanoën, suppen, hangmat varen of zwemmen

Het voorjaarsweer leent zich perfect om een dagje het water op te gaan. Huur een kano of sup board en ga de Utrechtse grachten en/of Singel op. Zo ontdek je de stad op een hele nieuwe wijze. De Utrechtse grachten en werven zijn een prachtig aanzicht in het zonnetje en alle varende bootjes inclusief hondjes aan boord ook. Of ga wat meer de natuur in zoals bijvoorbeeld bij Amelisweerd of de Loosdrechtse Plassen.

Kanoën is zowel overdag als s’avonds (nachtkanoën) een leuke activiteit. Of wat dacht je van suppen? Staand peddelen op een board. Nog nooit geprobeerd? Lees hier op welke plekken je terecht kan om deze watersport onder de knie te krijgen en waar je kan suppen als je zin hebt om meer de natuur in te gaan bij het peddelen.

Ook de zwembaden zijn weer deels geopend! Zo kun je bij zwembad Krommerijn, De Kwakel, Den Hobbel of Fletiomare weer terecht om te baantjes te zwemmen. Wel moet je online of telefonisch een tijd reserveren. Houd de desbetreffende zwembad online in de gaten voor de meest actuele informatie.

Liever achterover leunen op het water én de grachten schoon houden? Bij de nieuw opgezette adventureguide030 kan je vanuit een hangmat over de grachten varen. Huur bijvoorbeeld een duo hangmat  en vaar samen met een elektromoter heerlijk ontspannen over het water. Ook doe je gelijk iets terug voor het milieu: bij het varen krijg je een afvalgrijper mee. Zo help je mee om de grachten een stuk schoner te houden. Wat nou luieren en niks doen!

Sluit de sportieve dag af met een gezonde hap of juice

Naast de vele mogelijkheden om buiten te sporten in Utrecht zijn er ook tal van gezonde hotspots voor een hapje eten en drinken. Sluit je workout of sportief dagje uit in Utrecht af met een goede treat. Haal een verse sap of smoothie bij de tropische juicebar Loa, een heerlijke yoghurt met fruit en noten bij de Yoghurt Barn of ga voor een gezonde lunch of diner bij SLA, Vers, KEEK, Gys of bijvoorbeeld Karibu.

Nog meer actieve uitjes en activiteiten in Utrecht? Deze blogs wil je vast niet missen.

 

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram