Explore UtrechtOnze Utrecht, Jouw avontuur

Monsieur Moustache Explore Utrecht 5

The Barberstation | A way of life in Utrecht

Deel bericht:

The Barberstation
De plek voor een klassiek kapsel of voor een traditionele scheerbeurt

Tussen de vele restaurantjes op de Nachtegaalstraat valt een van de panden op. Naast de deur hangt een grote houten ‘barberpole’ en ook op straat wordt snel duidelijk dat hier een echte barbier zit, namelijk The Barberstation.

In een vorig leven drumde eigenaar Jean van Rossum onder de naam Jean Monsou in verschillende bands. Maar het kappersvak zit hem in het bloed. Op de website van The Barberstation vertelt hij dat hij zich stoorde aan de manier waarop mannen geknipt werden en dus het heft in eigen handen heeft genomen.

Het interieur van de winkel is volledig wat een barbershop moet zijn. Geen spiegeltjes aan de wand, maar grote houten meubels met allerlei laadjes waar allemaal verschillende spullen zitten. Zelfs de tegels op de vloer hebben dezelfde kleur en het patroon van de barberpole die buiten hangt. Wat opvalt is dat achterin de winkel een kleine bar staat, met een groot, lichtgevend logo,

Binnen staan zeven stoelen met daarachter de barbiers in de klassieke witte jassen klaar om elke man een klassiek kapsel aan te meten of voor een traditionele scheerbeurt. Of dat klassieke kapsel weer in de juiste vorm terug te brengen. Ondanks de hoge bezetting, kan het soms zijn dat je even moet wachten.

Dat wachten is ook geen straf. Wanneer je binnenstapt krijg je, afhankelijke van het moment van de dag, koffie of een biertje aangeboden en kun je plaatsnemen in de chesterfield. Ondertussen kun je kijken naar alle dingen die aan de muur hangen. Van verschillende foto’s van artiesten tot de kop van een everzwijn met een zonnebril.

Niet alleen tijdens het wachten, kun je een biertje krijgen. Ook als je geknipt wordt, loopt de eigenaar van de zaak langs en biedt een biertje aan. Neem gerust een biertje en relax, want je bent in goede handen!

Nu ook in Utrecht, gevestigd aan de Nachtegaalstraat 66. barberstation.nl voor meer informatie.

Bijdrage van Bas Koppe

Foto’s ©: Lars Verkroost Photography

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram