Explore UtrechtOur city, Your adventure

Minre Utrecht: toffe Boutique en koffiebar in de stad

Minre Kledindwinkel

Je voeten doen zeer, je benen zijn moe en je hebt dorst maar je hebt nog steeds geen leuk leuke outfit gevonden voor dat feestje aankomend weekend. ‘Minre Boutique & Coffee’ heeft slim ingespeeld op deze situatie. Bij Minre in Utrecht, op de Minrebroederstraat 23, kan je koffiedrinken en shoppen in dezelfde ruimte. Marieke (26) opende haar zaak op 15 september. “Ik wilde al heel lang een eigen zaak en ik vond horeca leuk en mode ook. Toen kreeg ik het idee om de twee te combineren.”

Smaakvol interieur

Wat voorheen een yogastudio was is nu omgetoverd tot een moderne zaak waar de oorspronkelijke details van het pand worden uitgelicht. De vloer, deels oud hout en deels marmer kwam onder een laminaatje vandaan. Je ziet precies waar de muren gestaan hebben. Marieke heeft haar eigen stijl doorgevoerd in de hele zaak en ze is geen detail vergeten. De zwarte, houten koffiebar past perfect bij de originele vloer. Zelfs de kleding, sieraden en interieurartikelen lijkt allemaal bij elkaar te passen.

Koffiecorner

Aan de voorkant van de zaak is een plek gecreëerd waar je heerlijke koffie van Segefredo kan drinken. Lust je geen koffie? Geen probleem want ook frisdranken, homemade lemonade en thee staan op de menukaart. Begint je maag tijdens het shoppen wat te knorren? Ook hier hebben ze bij Minre rekening gehouden want een stuk appeltaart, bananenbrood of een kaneelbal kan besteld worden.

Vriendelijke prijzen

Koffie, kleding, wat nog meer? Nou: sieraden, tasjes, portemonnees en interieurartikelen. Het is echt een opgave om met lege handen de deur uit te gaan. Ik werd gelijk verliefd op een zwarte leren mand met een Corokia plant. Daarnaast zijn er interieurartikelen te koop zoals kussens en plaids. Ook de prijzen zijn niet onaardig. Het duurste item is een blazer van 150 euro. Voor wie dat echt te duur vindt: de jurkjes kosten gemiddeld 80 euro, shirts 40 euro en sieraden zijn te koop voor tussen de 15 en 40 euro.

Minre Utrecht Boutique & Coffee | Minrebroederstraat 23 | Facebook

Minre Coffee

 

[author title=”Bijdrage door Sharmaine” image=”https://www.exploreutrecht.nl/wp-content/uploads/2018/10/profiel_Sharmaine.jpg”]Sharmaine is een freelance journalist, schrijver en fotograaf met een grote passie voor Utrecht. Opgegroeid in het bourgondische Zeeuws-Vlaanderen waar ze jarenlang in de horeca werkte. Ging naar de hotelschool in Brugge en vertrok daarna naar het prachtige Oostenrijk om te wonen en te werken. Na twee jaar werd het tijd voor een ander land en dus vertrok ze samen met haar vriend naar Australië. Daar ontdekte Sharmaine haar liefde voor fotografie en besloot dit verder te ontwikkelen op de hogeschool voor Journalistiek in Utrecht. Tijdens haar studie leerde ze de stad steeds beter kennen en raakte geinteresseerd in de rijke geschiedenis van Utrecht. Sinds 5 jaar woont ze in hartje centrum. Het liefst speurt ze naar bijzondere winkeltjes, boetiekjes en restaurantjes die weinig mensen kennen.[/author]