Explore UtrechtOur city, Your adventure

Streetfood in Utrecht voor bites en cocktails

Aziatisch in Utrecht

Hotspots voor Streetfood in Utrecht schieten als paddenstoelen uit de grond in Utrecht. Dit vinden we helemaal niet erg, want we zitten graag aan een tafel vol met lekkere Asian bites. Springrolls, dumplings, rijstpapier rolletjes, gefrituurde pikante kippenpootjes en gestoomde eenden buns of een heerlijke kom beef pho of ramen bestel ik al te graag. In deze blog deel ik enkele van mijn favoriete restaurants voor een gezellige avond vol met heerlijke Aziatisch streetfood in Utrecht – en wellicht cocktails – .

9x hotspots voor streetfood in Utrecht

An An Saigon Streetfood

De eigenaar van restaurant Saigon, een begrip in Utrecht, vond het tijd voor een hip en wat toegankelijker restaurant. Hij opende op loopafstand van het eerste restaurant aan de Voorstraat An An (spreek je uit als Ang Ang) Saigon Streetfood. Wat is het concept? Bij binnenkomst stap je binnen in een voorkamer setting zoals de huizen in Vietnam. Als je verder loopt, voel je de chaotische vibe van een Aziatische markt met verschillende pleinen om te eten. De kaart is zeer uitgebreid, dus kiezen kan nogal lang duren. Maar je hoeft niet bang te zijn dat je te lang op een bestelling moet wachten want de keuken is een goed geoliede machine. Bij An An is het smullen en ze zijn dus ook snel een favoriet geworden bij Asian foodlovers. Fun fact: An An betekent ‘eten eten’ en dat zul je ervaren bij An An Saigon Streetfood.

Voorstraat 23 | restaurantanan.nl

Tiger Mama

Tiger Mama, ook gevestigd in de Voorstraat, heeft een bites concept waarbij een avondje genieten bestaat uit 10 rondes van kleine Aziatische gerechten. Met bijhorende cocktails natuurlijk! In de kelder kun je je volproppen met sushi, die een paar tafels verderop wordt klaar gemaakt. In de serre is het heerlijk zitten als de zon schijnt, met uitzicht op de fantastische bar. Tiger Mama is goed voor een gezellige avond uit eten en cocktails drinken in Utrecht.

Voorstraat 80 | review

Miyagi & Jones

Miyagi & Jones, gevestigd aan de Veenmarktplein, is de Asian foodspot van Utrecht West! Toffe muurschilderingen, een grote bar en een open keuken sieren deze hippe zaak. En de kaart? Ja, ook hier wordt het je erg moeilijk gemaakt met 65 gerechten op de kaart waaruit je kunt kiezen. Begin de avond met een Gin & Tonic van het menu of nog leuker: stel je eigen drankje samen met de ingrediënten die op de kaart staan. Hierna is het alleen maar genieten van de drie rondes van vier gerechten die bij je aan tafel worden geserveerd. Donderdagavond is het tijd voor een borrel met DJ en 30% korting op alle speciaal bieren.

Veenmarktplein 42 | review

Kimmade

Kimmade is met twee vestigingen goed vertegenwoordigd in de stad. De kleine zaak aan de Mariastraat is ontzettend populair voor afhaal van de lekkere gerechten. De kaart is hier overzichtelijk en biedt goede Aziatische gerechten voor thuis. De rij staat meestal op donderdag, vrijdag en in het weekeinde tot aan de naastgelegen schoenmaker. Het is altijd een gezellig samenkomen van mensen die even (snel) iets willen afhalen. Wil je uitgebreid dineren dan kun je beter naar de tweede, veel grotere, vestiging aan de Oudegracht. Hier kun je in de zomer fijn aan de gracht zitten terwijl je aan het genieten bent van lekkere Aziatische gerechten. (Tip: als je toch liever bij Kimmade afhaalt bestel dan via de website. Geef een tijd op dat je komt afhalen, zodat je de rij kunt skippen.)

Mariastraat & Oudegracht | review

Yum Saap

Wil je het centrum niet in en woon je dichtbij de Twijnstraat, dan kun je bij Yum Saap terecht voor Asian Streetfood. Het restaurant is simpel ingericht met aan een kant een rij van tafeltjes, en aan de andere kant een kleine bar en de keuken. Bestel een ‘home made’ ice tea of limonade om mee te beginnen. Op een kleine kaart met alle gerechten kun je je bestelling noteren, deze lever je in en dan kan het feest beginnen. Ongeveer drie gerechten per persoon om mee te beginnen moet genoeg zijn, vooral om te delen. Je kunt altijd nog voor een tweede ronde gaan.

Twijnstraat 40 | review

LE:EN

Op Heuveloord, upcoming Rotsoord, vind je een van mijn favoriete restaurants voor shared dining: LE:EN. Het concept is Asian Fusion, waarmee LE:EN je meeneemt in de wondere wereld van de Aziatische keuken. De gerechten op de kaart hebben invloeden van Thailand tot aan Korea en van Vietnam tot Indonesië. Voor een relaxed avondje hangen en kleine gerechten ga ik altijd naar LE:EN. Natuurlijk kun je ook aan een tafel dineren, maar de relaxte vibe en de heerlijke banken waarin je kunt verdwijnen hebben bij mij toch wel de voorkeur.

Heuveloord 140 | review

The Streetfood Club

Je kent Streetfood Club vast en zeker van Instagram! Ja, het is de hemel voor veel Instagrammers, die helemaal los gaan met fotograferen van het interieur. Niet alleen de inrichting trek de aandacht, maar ook de lekkere en mooie gerechten op het menu zijn eye catchers. Het menu is geïnspireerd door streetfood vanuit elke hoek van de wereld. Maar vooral veel Aziatische lekkernijen: noedels, rijstpapier-rolletjes en bao broodjes. De gerechten zijn prima om te delen, dus je kunt van alles proeven. Plus, de drankjes bij Streetfood Club zijn alleen al een bezoek waard! Leuke tip: als je aan de bar zit, kun je toekijken hoe de barman vakkundig, kunstzinnige en heerlijke cocktails maakt.

Janskerkhof 9 |review

Franse Aziatische Keuken (FAK)

Hunker je naar de klassieke Franse keuken, maar ook naar Aziatisch street food? Bij FAK hoef je niet te kiezen! Bezoek FAK in de bruisende Drieharingstraat voor een vriendelijke, relaxte sfeer en heerlijke Aziatische hapjes met een Franse twist. Dit is een ander concept dan wat we gewend zijn in het horeca-landschap. Op het menu staan kleine gerechten om te delen. Uhm, of alleen lekker voor jezelf. Ze hebben een aantal traditionele favorieten zoals zalmsushi en krokante eendenpannenkoeken, maar ook onverwachts lekkere fusion-gerechten. Drie woorden: kaviaarfrietjes! Bestellen!

Drieharingstraat 16 |review

Sanju Ramen

Trek in authentieke ramen? Comfort in een kom? Dan is Sanju Ramen aan de Voorstraat de plek voor jou. Het team besteedt speciale aandacht aan elke stap in het (arbeidsintensieve) ramen-maakproces, zodat elke kom gevuld wordt met goedheid. Het decor is koel en nonchalant – perfect voor een snelle en heerlijke maaltijd, en natuurlijk serieuze slurpen. Op het menu staan ook Japanse bieren en cocktails, maar ook smakelijke gerechten.

Voorstraat 29 | Facebook