De temperaturen lopen hoog op en dat betekent maar één ding: op zoek naar verkoeling! En waar doe je dat nou beter dan in de natuur? Ontvlucht de drukte van de stad en neem een duik in de fijnste natuurwateren die de regio te bieden heeft. Ga jij zwemmen in Utrecht?

We adviseren eerst het Corona protocol vd locaties te raadplegen, voordat plannen worden gemaakt voor een dagje uit.

Zwemmen in Utrecht met deze 6 tips

Haarrijnse plas (Vleuten)

Na een leuke fietstocht van ongeveer 30 minuutjes ben je al bij de Haarrijnse Plas. Het is hier net alsof je aan een echt strand ligt! Zwemmen is er mogelijk in het afgezette deel en toegang is gratis. De ideale plek om een zomerse dag door te brengen. Ook leuk: kijk er naar de zonsondergang vanaf het terras van Key West Beachhouse onder het genot van een lekker drankje.

Plas Laagraven (Nieuwegein)

Ken je Down Under al? Het restaurant in Nieuwegein is gelegen aan Plas Laagraven waar je heerlijk kunt zwemmen. Wakeboarders kunnen wee op het water hun gang gaan. Zelf proberen? Spannend! (Tot nader bericht nog gesloten)

Zwembad de Kikker (Groenekan)

In Groenekan vind je Zwembad de Kikker. Laat je niet misleiden door de naam, want je zwemt hier namelijk in natuurwater. Niet in een zwembad. Helaas is de wachtlijst vol. Maar wellicht heb je geluk en komt er iets vrij. Klik hier voor meer informatie. 

Loosdrechtse Plassen (Loosdrecht)

Een stukje uit het centrum, maar dan heb je ook wat! Zwemmen doe je het beste bij De Strook, waar boten en sloepen gedurende de dag aanmeren om even pauze te houden van het varen. Er is hier geen zandstrand, dus om het water in te komen moet je een sprong wagen en om het water uit te komen even klimmen.

Henschotermeer (Woudenberg)

Het Henschotermeer ligt op 20 minuutjes rijden vanuit Utrecht stad. Wist je dat het Henschotermeer afgelopen jaar is uitgeroepen tot een van de mooiste stukken natuur van Nederland? Bij deze. Door de hoge bomen (zelfs palmbomen) voel je je hier echt even op vakantie. Ook goed te combineren met een wandeling, want de bossen rondom het meer zijn prachtig en ideaal om tot rust te komen.

Maarsseveense plassen (Maarsseveen)

Ook de Maarsseveense plassen zijn met de fiets makkelijk te bereiken, maar ook met de bus slechts een half uurtje vanuit het centrum. Het fijne is dat je hier midden in de natuur zit en zo even de drukte uit de stad kunt ontvluchten. Speeltoestellen in het water, waaronder zelfs een glijbaan, zorgen ervoor dat niemand zich hoeft te vervelen.

Zwemmen in Utrecht is leuk, maar onze stad heeft meer te bieden.