Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Wandelen, fietsen en varen; in Abcoude, een van de mooiste dorpen in Utrecht, kan het allemaal. Op zoek naar een groene plek om tot rust te komen? Lees dan gauw verder en ontdek Abcoude!

Abcoude is een authentiek dorpje in Utrecht dat bekend staat om de fijne sfeer en groene omgeving. Een historische plek waar kunstenaar Piet Mondriaan langs het Gein een aantal kunstwerken heeft gemaakt. Hoe tof!

Mondriaanroute Abcoude Utrecht

Het dorp heeft dan ook een bijzondere band met de kunstenaar en er is dus zelfs een heuse Mondriaanroute. Met deze fiets- en wandelroute leer je op een makkelijke en leuke manier kennis maken met de kunstenaar. Deze route neemt je mee langs de locaties van de bekende werken van Mondriaan. En langs plekken waar hij veel van zijn tijd heeft doorgebracht.

De markt Abcoude Utrecht

Elke donderdag staat de markt trouw in het dorp aan het Marktvelt. Je kunt er terecht voor groente en fruit, vers van het land en de boerderij. Ook vind je er heerlijke kazen, vlees en vis. Ben je met de auto? Parkeren is gratis op het Dr. van Doornplein.

Fietsroute de Ronde Venenroute

Met deze fietsroute maak je kennis met de waterrijke historie van de streek. Je start bij het watergebied de Vinkenveense Plassen en fiets vervolgens door langs de rivier de Kromme Mijdrecht. Ook fiets je langs het volgelrijke natuurgebied Botshol. Bijzonder aan deze route is dat je in drie fases de vervening ziet.

Fort bij Abcoude Utrecht

Als je in Abcoude bent, kan een bezoek aan het fort niet ontbreken. Het is het oudste fort van de Stelling van Amsterdam. En wat ons betreft een absolute must see. Wandel lekker rond en trakteer jezelf op iets lekkers in de selfservice winkel als afsluiting van je bezoek.

Vaarroutes

Behalve dat het Abcoude een fijne plek om te fietsen en wandelen is, is het ook een hotspot om te varen. Het dorp is zuinig op het vaargebied en zorgt voor goede waterkwaliteit en onderhoud. Varen kan langs het Abcoudemeer en de Angstel, voor meer informatie kun je terecht op deze site. Houd tijdens het plannen van een vaartrip wel rekening met de brug- en sluistijden. Abcoude telt namelijk drie ophaalbruggen.

De Witte Dame

Luxe overnachten in Abcoude Utrecht doe je bij De Witte Dame. Dit bijzonder hotel was vroeger een stationsgebouw en is omgetoverd tot een hotel met tien prachtkamers. Een fijne plek om te overnachten te midden van de natuur en centraal gelegen. Je bent dan ook in no time bij alle bezienswaardigheden. Ideaal toch?!

headerfoto: Pexels 

Meer fiets-, vaar- en wandelroutes Utrecht