Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Hebben jullie ook zo genoten van die zalige zomerdagen vorige week? Hierbij verklaar ik het terrassenseizoen 2017 dan ook officieel voor geopend, en daar moet op gedronken worden! Want of je nu in de ochtendzon neerstrijkt op een fijn plekje en net doet of je aan het werk bent achter je zonnebril of juist tot diep in de nacht geniet van een zwoele zomeravond, een fijn terras is het halve werk.

In en om onze Keistad zijn er ZO veel fijne plekjes te vinden waar het goed toeven is, maar je moet ze natuurlijk wel even weten te vinden. En omdat ik de beroerdste niet ben, zet ik graag mijn favoriete sunny spots voor je op een rijtje.

Als je in Amersfoort bent dan ontkom je niet aan De Hof. Dit is het grootste plein in de binnenstad en de plek om even neer te strijken als het shoppen je teveel wordt. Een waar terrassen walhalla. Toch loop ik altijd in een rechte lijn naar De Bijzaeck! Deze wijnbar zit in een mooi historisch 17e eeuws pand en heeft een tof terras met houten bartafels. Hier geen lauwe prosecco en bitterballen maar goddelijke wijnen en vergeet ook vooral de snacks niet!

Explore-Amersfoort_Terras 3

Nog een favorietje op De Hof is Alberts. Deze no nonsense plek is niet voor niks zo populair want op dit terras geniet je de hele dag van de zon. Ook hier een monumentaal pand en tegelijk het laatste woonhuis aan De Hof. Moet jij raden wie er 50 jaar lang hier gewoond heeft… Jup, de familie Alberts! Het logo is dan ook gebaseerd op een afbeelding van Jan Alberts. Liefde voor dat soort details!

Maar Amersfoort is meer dan De Hof dus loop vooral ook eens richting De Groenmarkt. Naar Queens Vorstelijk Genieten.  Tenzij je niet van heerlijke ontbijtjes of lunches met homemade brood houdt. Dan zit je hier compleet verkeerd ?

Een beetje Amersfoorter weet dat het gebied rondom De Nieuwe Stad the place to be is. Ben je op zoek naar het perfecte namiddag zonnetje? Bij Dara heb je je zonnebril hard nodig! Maar laat je niet te veel verblinden door de zon want ook de menukaart is het waard om gezien te worden. Kleine gerechtjes uit verschillende streken op links en een ijskoud glas bubbels op rechts. Er zijn vervelender dingen te bedenken…

Tot slot een nieuwe aanwinst in de voormalige Zeepfabriek aan de Eemhaven. Kroast is een heel fijne down to earth plek waar je net zo goed terecht kunt voor een healthy lunch als een groot stuk taart of een lekkere borrelhap. Het een hoeft het ander tenslotte niet uit te sluiten. De binnentuin is een heerlijk plekje maar ook aan de voorkant zit je perfect met uitzicht op De Eem.

Zo, kun je even vooruit qua toffe adresjes en als jij nu de zon bestelt dan zie ik je daar!

Explore-Amersfoort_Terras 2

Foto’s:
Dara 1: Facebook Dara
Dara 2: Cate Misczuk
Kroast: Facebook Kroast
De Bijzaeck: Facebook De Bijzaeck

Geschreven door Martine van www.rockthiscity.nl

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px