Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Duurzaamheid is het grote thema van deze tijd. Gelukkig is er dan ook steeds meer keuze om duurzaam te shoppen! Ook in Amersfoort zijn er genoeg leuke winkeltjes waar je mooie duurzame items kunt scoren. Bij deze 3x duurzaam winkelen in Amersfoort vind je originele interieurspullen, huishoudelijke artikelen en cadeaus (ook voor jezelf natuurlijk ;)) 

3x duurzaam winkelen in Amersfoort

SMIR: Sustainable, Minimalistic, Inspirational, Reusable

SMIR is een conceptstore die is opgezet door Nicky en Jessie Kroon. Misschien ken je hen van hun blog en boek Zero Waste Project, waarmee ze iedereen willen laten zien hoe je met zo min mogelijk afval kunt leven. Dit voeren ze natuurlijk ook door in hun winkel SMIR. Zo printen ze geen bonnetjes (je kunt wel een digitaal exemplaar ontvangen), hebben de producten geen of een verantwoorde verpakking en kun je er alleen met je pinpas betalen.
Bij SMIR vind je producten als bamboe tandenborstels, wasbare wattenschijfjes, RVS-rietjes, drinkflessen en bijenwasdoeken. Kortom: allerlei duurzame alternatieven voor wegwerpartikelen.
Er worden regelmatig workshops en lezingen gehouden in SMIR die te maken hebben met een bewuste leefstijl. Check hun website voor de aankomende evenementen.

Openingstijden:
woensdag tot en met zaterdag: 10.30 – 17.30 uur
zondag: 12.30 – 17.00 uur

Mooierstraat 19-21
Website: smir.store

Blur your life

Blur is een winkel en café in een. In deze conceptstore vind je allerlei mooie spullen voor je interieur. Ben je op zoek naar een uniek en duurzaam cadeau, dan ben je hier zeker aan het goede adres! Blur verkoopt boeken, sieraden, kaarten en nog veel meer bijzondere items. Als je dan toch lekker aan het shoppen bent, kun je meteen aanschuiven voor heerlijke koffie met iets lekkers of een gezonde lunch, net waar je trek in hebt.
Ook bij Blur worden regelmatig leuke workshops georganiseerd. Zo wordt er op 15 maart een workshop aquarel gegeven. Houd voor meer workshops de Facebookpagina van Blur in de gaten!

Openingstijden:
maandag tot en met zondag 10.00 – 17.00 uur

Mooierstraat 18
Website: bluryourlife.com

De Wereldwinkel

Natuurlijk kan de Wereldwinkel niet ontbreken in het rijtje van duurzame winkels. Hier vind je originele fairtrade cadeaus vanuit verschillende culturen. Leuk detail: met een CJP-pas krijg je 10% korting op het hele assortiment.
De Wereldwinkel in Amersfoort bestaat al 50 jaar en dat wordt op zaterdag 4 april gevierd met een reünie.

Openingstijden:
maandag: 13.00 – 17.30 uur
dinsdag tot en met vrijdag: 10.00 – 17.30 uur
zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
zondag: 13.00 – 17.00 uur

Adres: Kamperbinnenpoort 1
Website: wwamersfoort.nl

Naast winkelen in Amersfoort valt er veel meer te beleven.