Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Hoi allemaal, mijn naam is Suzanne, ik ben 27 jaar en ben gek op reizen, schrijven en ‘online’, Daarom heb ik hiervan mijn werk gemaakt. Ik ben online pr- en communicatieadviseur en blogger. Op mijn blog Artikel255.nl schrijf ik over (online) carrière maken en reizen. Samen met mijn vriend woon ik in Transwijk-Noord, tegenover het prachtige UWV-gebouw 😉

Sinds april 2014 woon ik in Utrecht. Ik ben een klassier: verhuisd voor de liefde! Ik groeide op in Huizen, maar verhuisde op mijn achttiende naar Amsterdam, waar ik destijds studeerde. Na mijn afstuderen had ik geen intentie om weg te gaan, maar omdat mijn vriend al een huis had gekocht in Utrecht ‘trok ik aan het kortste eind’. Uiteindelijk ben ik beetje bij beetje van Utrecht gaan houden. Gelukkig is Utrecht niet erg groot en leer je de stad snel kennen. Het is hier prachtig, relaxed en rustig, zeker vergeleken Amsterdam!

Proef Utrecht

Ik houd heel erg van uiteten gaan (wie niet zou je denken?). Toen ik net in Utrecht woonde probeerde ik alle leuke tentjes snel te leren kennen, maar dat bleken er toch meer dan gedacht. Wordt Utrecht steeds hipper of leer ik gewoon steeds meer leuke dingen kennen? Het kan allebei. Anyway, mijn favorieten zijn Kimmade (Vietnamees), Stan & Co (altijd goed voor een drankje), Pronto Pronto (heerlijk en romantisch eten), Lefebvre (terrasje pakken), Beers & Barrels (mijn favoriete mancave), Firma Pickles (burgers & wijn). Sinds kort is daar ook Kantien, een nieuw restaurant met groot terras bij mij om de hoek. Superleuk dat er eindelijk wat op loopafstad zit! Oh, en bij de Zwarte Vosch en San Siro heb ik ook eens héérlijk gegeten!

Iets verder buiten de stad is Key West een persoonlijke tip. Wat een leuke beachclub, en dat op 25 minuten fietsen afstand van mijn huis! Goede kaart ook trouwens hoor!

Shop Utrecht

Als online meisje ben ik dus meer van het online shoppen. De juiste filters aan, hup in het mandje en afrekenen maar! Of ik moet echt gericht ergens naar op zoek zijn dat ik fysiek wil kunnen zien. De enige winkel waar ik wel vaak kom, is Vanilia aan het Oudkerkhof. Altijd mooie items en superfijne service.

Beleef Utrecht

Voor het sfeertje loop ik graag door de Voorstraat. Wat een leuke mix van lokale supermarktjes, interieur, afhaaleten, restaurantjes, etc. Elke keer als ik er kom, zit er wel weer een nieuwe hotspot. Ik zag laatst een nieuwe hotdogtent, Dogma. Andere winnaars zijn SLA, Da Portare Via, Saigon, GYS, en als je doorloopt ook De Bakkerswinkel, en uiteindelijk de Spaghetteria. Nog meer leuke straatjes: de Zadelstraat, de Oudegracht richting Ledig Erf en de Kanaalstraat in Lombok. Heerlijk buurtje is dat!

Wil je meer doen dan alleen rondstruinen? Ik ging laatst SUP’pen (Stand Up Paddle Boarding) in Lombok met SUP-school Domstad. Aanrader! Bij Molen De Ster organiseren ze trouwens meer leuke dingen, zoals een openluchtbioscoop en yoga. Ik volg ook wel eens yoga bij Yogaya aan de Westerkade, Yoga met LEF in de Stadstuin of Yogavida. Dat is regelmatig op het dakterras van SOIA. Prachtige locatie trouwens, maar ik vind de service helaas vaak belabberd. In de categorie ‘wellness’ kan ik City Spa Bali en Five City Spa aanbevelen.

Favorieten van suzanne-van-duijn Explore Utrecht 2

Meer weten? Volg mijn blog: artikel255.nl
Twitter: @SuusjeQ
Instagram: @SuusjeQ
Facebook: artikel255
Voor PR- en communicatie-advies: www.suusjehq.nl 

Beelden: Suzanne van Duijn en Suzanne Sterkenburg

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px