Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

De rijke historie, de oude panden en de grachten geven een sfeer aan Utrecht die je moet voelen om te weten wat dat betekent. Ik ben Krista en je begrijpt, deze stad maakt mij blij! Utrecht geeft mij een goed gevoel. Ik ben zelf allang geen student meer, maar ben dol op de studenten die de stad laten bruisen; hierdoor zijn er veel festivals en lééft Utrecht!

Ook ben ik een liefhebber van goed eten, schrijf ik graag en hou ik van onbekendere plekken ontdekken. Mijn hart klopt sneller wanneer ik anderen inspireer om iets nieuws – iets anders – te proberen en ervaren. Met reizen èn met eten. Na wat omzwervingen via Kaapstad, Sydney en Amsterdam ben ik met mijn vriend in 2005 in Utrecht neergestreken. We voelden ons er meteen thuis. Sinds 2,5 jaar zijn we met z’n drieën en ontdek ik Utrecht op een andere manier.

Ik hou van ècht. Termen als “authentiek” en “eerlijk “ vermijd ik liever, maar het is wel wat ik bedoel. Ik wil ook dat jij Utrecht ècht leert kennen. Hetzelfde in mijn werk. Wanneer ik als freelance foodmarketeer bijdraag aan de zichtbaarheid van bedrijven die ècht denken aan onze gezondheid en de wereld een klein beetje mooier maken dan ben ik blij.

Toen ik in Utrecht neerstreek waren de echt goede eettentjes en restaurants schaars. Gelukkig is dat veranderd. De kwaliteit is verbeterd. Smaak staat bij mij voorop. Wat mij betreft doet Utrecht niet meer onder voor Amsterdam en Rotterdam als het gaat om vernieuwende horeca. Met liefde deel ik mijn favoriete plekjes, maar nodig je vooral uit om méér te ontdekken!

Eten & Drinken

Héron Petit Restaurant heeft mijn hart sinds hun opening september 2016 veroverd. Hier koken ze alleen met lokale ingrediënten uit het seizoen. Joyce en Victor laten je ingrediënten ontdekken die ze plukken uit de natuur en iets ongebruikelijker zijn dan wat je standaard in restaurants eet. Met veel liefde en smaak bereid. En niet onbelangrijk; hier ontvang je als gast nog de aandacht die je tijdens een avond uit eten verdiend.

Met mijn kleine man zit ik graag bij Hooi aan de Burgemeester Reigerstraat. Sowieso een fijne straat waar je wat meer speciaalzaken vindt. Er zijn maar weinig plekken in Utrecht die echt op kinderen zijn ingericht. Dit is er één. Olivier duikt het speelgoedkeukentje in, zodat ik kan genieten van mijn koffie. Zalig.

Lifestyle & Shopping

Als de markt op zaterdag er bij in schiet, haal ik mijn kaas bij Pakhuis Kaas, Boter, Eieren. Op mijn lijstje staat vaak “gewone” kaas, maar meestal belanden er ook overheerlijke Franse kaasjes voor bij de borrel in mijn tas. Wat ik hier heel fijn vind is dat ze weten waar hun producten vandaan komen en hier gepassioneerd over vertellen. Ze helpen je goed aan de kazen waar jij van houdt.

Om mijzelf te verwennen kom ik al 10 jaar bij Beautycocoon Skincare. Van het epileren van mijn wenkbrauwen tot soms een uitgebreidere behandeling. Het is een kleine knusse zaak waar je alleen op afspraak terecht kunt. Met heerlijk ontspannen muziek echt even een moment voor jezelf.

Sights & Events

Toen we hier net gingen wonen wilde ik de stad leren kennen. Met een wandelroute van de VVV liepen we de Hofjes en Kameren route en zagen we een kant van Utrecht die anders onopgemerkt was gebleven. Zo heb ik de kleine, maar mooie tuin aan de servetstraat bij de Dom leren kennen. Een fijne plek om aan de drukte van de stad te ontsnappen.

Een klein historisch pareltje om te bezoeken vind ik het Kruidenniersmuseum. Het is gevestigd in een enorm klein 17e eeuws huisje dat tussen ‘ t Hoogt en de Lange Jansstraat ligt. Hier koop je snoep van vroeger als zuurstokken en zoethout. Te schattig!

Ook liefhebber van goed eten? Kom met mij in contact stoerensmaak.nl, LinkedIn, Instagram of Facebook.

Foto’s Susanne Sterkenburg

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px