Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Hi! Ik ben Joy, een jonge, fanatieke ‘fitgirl’ die Voeding & Diëtetiek studeert in Amsterdam. Op Instagram kun je meegenieten van mijn work out’s, mijn kookkunsten én zo nu en dan een vluchtig geschoten stilleven van onze mooie stad.

Van mijn 23 lentes woon ik er nu ongeveer 5 in Utrecht en ik kan met een hoop zekerheid zeggen dat ik hier voorlopig nog wel even blijf. Nadat ik mijn ouderlijk huis verliet, lande ik op de Oudegracht en na een paar keer van adres geswitcht te zijn, woon ik nu samen met mijn vriend in het centrum van de stad. Als ik niet in ons heerlijke huis ben, kun je me waarschijnlijk wel in de gym of ergens wandelend langs de grachten vinden. Utrecht is zó’n intens fijne plek en wat mij betreft is ze vlak voor zonsopkomst en rond schemertijd absoluut op haar mooist. Voor mensen van buitenaf heeft het misschien meer weg van een dorp, maar echte Utrechters weten hoeveel deze stad werkelijk te bieden heeft. Voor mij is het in ieder geval precies genoeg.

Bij gebrek aan een fiets die het fatsoenlijk doet, doorkruis ik onze stad altijd te voet. En als ik heel eerlijk ben.. vind ik dat echt een genot. Juist omdat lopen stukken trager gaat dan fietsen, heb ik onderweg alle tijd om uitgebreid om me heen te kijken. Langs de singels, over de grachten, tussen alle hofjes en sluipweggetjes door.. ik weet niet precies hóé het kan, maar ik zie elke keer iets nieuws. Het werkt natuurlijk ook wel mee dat er continu aan de eeuwenoude werven gewerkt wordt en de stad dus ook oprecht de hele tijd aan het veranderen is, maar je moet van goeden huize komen om hier uitgekeken te kunnen raken.

Instagram JBBouwmeester 3

Als student, freelancer en fitgirl houd ik er best een druk leven op na. Maar juist te midden van al die drukte, vind ik rust in de stad. In het weekend vind ik het volgepakte centrum niet bepaalt fantastisch; de stukken daar buiten des te meer. De Maliebaan, het Wilhelminapark, Lepelenburg, de singels.. eigenlijk alle stukken waar wat groen te vinden is, zijn goed voor een beetje gemoedsrust. Het enige dat ik nodig heb is wat frisse lucht en een goede podcast en dan kan ik letterlijk uren verdwalen. Lekker om alle drukte heen, regelrecht de rustige zones in.

Hotspots (Food & Beverage)

Teds All Day Brunch is een concept dat oorspronkelijk uit Amsterdam komt, maar toevallig ook perfect in onze stad past. Je kunt er de hele dag ontbijten en dat tijdloze concept an sich spreekt me ontzettend aan. Ze kijken niet raar op als je bij je onschuldige, gepocheerde eitjes een stevige cocktail bestelt and I really, really like that way of thinking.

Om een beetje in diezelfde ‘spirit’ te blijven: Behind Bars is een absolute must visit. Het is eigenlijk de enige serieuze cocktailbar in de stad en ik kom er niet supervaak, maar wel héél graag. Het heeft een huiselijk sfeertje, zit meestal stampvol en op één of andere manier beland er altijd wel iets in mijn glas wat ik niet verwacht had, maar wel gruwelijk lekker vind 😉

Lifestyle & Shopping

Wederom een concept uit Amsterdam, maar net als Teds gewoon steengoed. STACH zit inmiddels op drie plaatsen in Utrecht en wat mij betreft mogen er nog wel een paar locaties bij. STACH verkoopt veel non-conventionele food & drinks en een groot deel daarvan is toevallig ook nog glutenvrij (wat voor mij als persoon met coeliakie heel prettig is). ‘STACH weet wat lekker is’ is de slogan en tot nu toe heb ik ze nog niet op het tegendeel kunnen betrappen.

Persepolis, miniatuursupermarkt op de Twijnstraat. Ik vind het heerlijk om te koken en het grootste gedeelte van mijn ingrediënten haal ik bij Persepolis. Deze winkel heeft ingrediënten uit alle windstreken en mochten ze toevallig iets niet in het assortiment hebben, dan bestellen ze het met liefde voor je. Daarnaast word je standaard met een grote, vriendelijke glimlach begroet en zijn ze altijd even hartelijk en behulpzaam. By far mijn favoriete winkel dus!

Sights & Events

De verbouwing van Tivoli Vredenburg is echt een geschenk uit de hemel geweest. Door het enorme aantal zalen is het een onwijs divers centrum geworden en daardoor is het aantal technofeestjes ook gestegen. Ik zal niet onder stoelen of banken steken dat ik daar behoorlijk van kan genieten. Wat zo’n avondje uit mooier maakt dan al het feestgedruis in andere postcodegebieden? Dat je er huppelend heen kunt gaan, om na afloop binnen een kwartier je bed in te rollen. Perfect.

Ondanks mijn sportieve achtergrond ben ik geen échte hardloper, maar de jaarlijkse singelloop pakken mijn vriend en ik altijd mee. Het is gewoon een cadeautje om die 10 kilometer door de stad te kunnen kruisen, inclusief metersdik publiek langs de lijn! Daardoor kom ik altijd gegarandeerd met een dikke lach over de finish en doen we dit jaar ook gewoon weer lekker mee.

Mocht je meer van mijn Utrechtse avonturen willen volgen, wat extra motivatie op sportief gebied kunnen gebruiken of een kijkje willen in mijn keuken: je kunt me volgen op Instagram!

Liefs, Joy

TivoliVredenburg Explore Utrecht 1

Foto’s Teds: Susanna Sterkenburg
Foto TivoliVredenburg: Dainahara Polonia

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px