Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Ik ben een Britse uit Londen die getrouwd is met een Nederlandse man, geboren in Japan, hallo! Ook al woon ik al sinds 2004 in Nederland, is mijn Nederlands best goed maar nog niet vloeiend. Ik geniet van een plek tussen twee werelden, een balans tussen mijn leven als expat met dat van een geïntegreerde buitenlander.

Ik koos Utrecht om in te wonen omdat het centraal ligt in het land en dichtbij Schiphol. Ik ben gebleven omdat het de perfecte grootte plek is, niet te groot en niet te klein, met een relaxte en vriendelijke sfeer en genoeg cafés, restaurants en bars om je elke dag van het jaar bezig te houden – om nog maar niet te spreken over alle kunstgalerijen en bioscopen.

De eerste paar jaar studeerde en werkte ik aan de Universiteit van Amsterdam, maar ik heb nu mijn eigen bedrijf in Lifestyle Management opgezet, waarbij ik mensen help met taken waar ze gewoonweg geen tijd voor hebben.

Eten & drinken

Als iemand die een beetje geobsedeerd is met eten, is het moeilijk voor me om mijn aanraders te beperken. Maar helaas moet ik wel. Wanneer ik voor het eerst naar Utrecht verhuisde was het een gevarenzone voor vegetariërs, maar dat is verleden tijd. Als ik zin heb in Chinees dan ga ik naar Soy voor een 100% vegetarisch (en veelal vegan) Chinees maal. De bediening is fantastisch, vriendelijk, ze herkennen je altijd en het eten is heerlijk en veel. Het is een afhaal restaurant, maar je kan er ook zitten aan een van de zes tafels. Jammer genoeg bezorgen ze niet (maar misschien is dat maar goed ook). Je kan er alleen contant betalen. De Zagerij in Rotsoord is recent geopend en vrijwel meteen een stevige favoriet geworden met een origineel menu. Geen broodje kaas in zicht! Net als Soy, biedt De Zagerij persoonlijke service en is de trip er naartoe meer dan waard. 

Lifestyle & Shoppen

Mijn favoriete winkel is de winkel waar ik ook mijn naailessen: Geknipt voor U. Het is vlakbij het Smaragdplein en verkoopt fournituren, alsmede repareren ze kleding. Gerda van Bekkum is de eigenaresse van de winkel, doet de reparaties en geeft les. Daar bovenop traint ze ook geleidehonden dus er zijn er altijd een of twee aanwezig in de winkel (om eerlijk te zijn waren ze ook van invloed op mijn keus om daar naailes te volgen). Als je ooit naailes wilt volgen is dit de plek om te starten, ongeacht je niveau in naaien of Nederlands! Een ander favoriet is Combo Design dichtbij de Bijenkorf, een interieur winkel met lampen, banken, tapijten – als wat je maar kan wensen. Ik hou van hun stijl en alles wat ze hebben past perfect in mijn huis. Het personeel kan ook op afspraak naar jouw huis toekomen om je te helpen met de inrichting.

Bezienswaardigheden & evenementen

Utrecht zelf is een bezienswaardigheid en een evenement – er is altijd iets aan de hand. Als ik een aantal dingen zou moeten kiezen waarvan ik zou willen dat meer mensen dit wisten, dan zou dat een wandeling door mijn buurt Tolsteeg en Hoograven zijn. Het is groen en vol zingende vogeltjes en bereikt zijn piek in het Beatrixpark, dat tussen dit gebied en Lunetten in ligt. Je kan het makkelijk bereiken met de fiets, bus 8 of het Utrecht Lunetten trein station. Fort Lunetten, twee cafés, een scouting, twee salamander vijvers, een hoop bomen en groen maken dit een veilige haven voor mens en dier. Contrasterend daarmee is mijn must-see evenement, namelijk de grote tweedehands/antiek/vintage beurzen  die worden gehouden in de Jaarbeurs of de schaatsbaan Vechtsebanen. Elke beurs heeft tweedehands boeken, kleding, LPs, maar ook veel verschillende antiek en curiosa kraampjes, het is heerlijk om rond te struinen en te zien wat er is.

Je kan mijn Lifestyle Services bedrijf vinden op: englandlifestylemanagement.nl

Of op Facebook: ELMSNL

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px