Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Hi, ik ben Chantal, 27 jaar en woon alweer 18 jaar in het mooie fijne Utrecht. Toen ik 9 was verhuisde wij van Hoorn naar Utrecht. Hier ben ik nog elke dag ontzettend blij mee, want wat is Utrecht mooi en fijn.

Ik heb in Utrecht op de basis- en middelbare school gezeten, toen in Utrecht gaan studeren en op kamers gegaan en vervolgens mijn eigen eerste huisje en serieuze baan. Saai? Totaal niet! In elke fase leerde in een andere kant van Utrecht kennen. Het Utrecht als kind, als student en als starter. Utrecht is een geweldige stad voor iedereen en heeft zoveel te bieden!

Naast mijn baan als (online) communicatieadviseur ben ik blogger van de foodblog Feelgoodbyfood.nl. Een blog over gezond, puur en bewust eten. Hiermee hoop ik andere te kunnen inspireren en te informeren. Je vind op de blog onder andere artikelen, makkelijke en snelle recepten, tips&weetjes, reviews en hotspots. Gezonde voeding is echt mijn passie!

Terug naar de stad Utrecht. Waar ik ook ben, Utrecht voelt voor mij altijd weer als thuiskomen. Het is dan wel een stad, maar niet te groot en het heeft een gemoedelijke sfeer.

Ik vind het heerlijk om door Utrecht te fietsen en te lopen. Want dat is zo fijn aan Utrecht, je fiets zo van de een naar de andere kant van de stad. Ik hoef je vast niet te vertellen hoe mooi en gezellig de grachten van de binnenstad zijn, maar Utrecht heeft juist ook van die mooie plekken en verrassende straatjes net buiten het centrum. Je ontdekt Utrecht echt door er op een mooie zondag gewoon lekker doorheen te lopen.

Lees snel mijn Utrecht tips! 

Proef Utrecht
Waar moet ik beginnen. Utrecht heeft tegenwoordig zoveel leuke eet- en drinkspots. Als fooodblogger word ik hier natuurlijk heel blij van en ben ik hier vaak te vinden. Even lekker een goede kop koffie drinken, lunchen, dineren of gezellig borrelen. Keuze genoeg!
Ontbijten en lunchen doe ik graag bij BROEI en GYS. Dit zijn toch wel mijn favorieten! Een hele fijne sfeer en gezond/goed eten! Daarnaast zit iets verder van het centrum ‘Broodnodig’ waar je heerlijk kunt lunchen. De dag rustig beginnen met de krant, een goede kop koffie en ontbijtje? Dan moet je bij Cornelis zijn! Daar mogen mijn dagen elke dag wel beginnen.

Voor een goede kop koffie en een fijne rustige sfeer ga ik naar The village coffee & Music, BROEI, koffieleute, Blackbird of Koffie&Ik.

Wil je de allerlekkerste burgers eten die er bestaan in een echte burgerbar? Ga dan naar Meneer Smakers. Ze hebben twee locaties in Utrecht. Ze hebben ook vega en vegan burgers! En friet eet je natuurlijk bij De Frietwinkel! De lekkerste biologische frieten die er bestaan.

Shop Utrecht
Ik kom dan toch al snel uit bij foodspot STACH. Dit is een lunchplek en foodshop in één. Ze hebben hier de lekkere pure gerechten en heerlijke zoete lekkernijen. Nier perse gezond, wel homemade en heel lekker. Zeker even langsgaan als je in Utrecht bent.
Daarnaast hou ik echt van woon- en serviesshoppen. Ik loop altijd even binnen bij Strand West en Dille & Kamille. Ze hebben hier zulke mooie spullen. Cadeautje voor jezelf of iemand anders? Ga dan langs It’s a present.

Daarnaast hebben ze op de Voorstraat en de Oude gracht twee mooie tweedehands kledingwinkels (Sussies & Episode) waar je echt even naar binnen moet lopen.

Beleef Utrecht
Struin vooral lekker door het centrum langs de grachten en ga geniet van heerlijke koffie bij een van de koffiezaakjes. Sla vooral de twijnstraat niet over. Een van mijn favoriete straatjes in Utrecht. Hier zitten veel ambachtelijke eetwinkels waar je de lekkerste ingrediënten kunt krijgen. Een keer in de maand is hier op zondag ook de streekmarkt te vinden. Echt een aanrader!

Op vrijdag is er op het Vredenburg altijd een biologische markt. Hier kun je heerlijk verse groenten en fruit kopen. Maar ook noten, pitten, zaden etc.

Volg Feelgoodbyfood op Instagram, Facebook en Twitter voor gezonde inspiratie!

Chantal FeelGoodByFood Explore Utrecht 2

 

Foto’s Blackbird en Meneer Smakers gemaakt door Michaela van New Life Beginning.

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px