Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Hallo!

Mijn naam is Betty en ik ben verliefd op mijn stad: Utrecht! Het is absoluut een van de mooiste plekken ter wereld, met alle historische details, grachten, grachtenpanden en gezellige mensen. De stad is niet zo groot als bijvoorbeeld Amsterdam, maar dat is juist wat ik zo leuk vind aan deze plek: het centrum is lekker knus en alles is op loopafstand.

Ondanks dat ik zelf buiten het centrum woon, vind je me bijna elke week wel een keer in de stad, op zoek naar nieuwe hotspots en restaurants. Ik ben ook altijd op zoek naar ideeën voor nieuwe recepten en ik blog graag over eten en restaurants. Op mijn blog Betty’s Kitchen lees je waar ik me de afgelopen weken mee bezig heb gehouden.

Een van de nadelen van een foodblogger zijn, is dat je net zo vaak van hotspot verandert als modellen hun outfits wisselen.

Hieronder lees je meer over enkele van mijn huidige favoriete plekken in Utrecht.

Proef Utrecht

Ontbijt bij Anne&Max (Donkere Gaard 4)

Spring uit bed, stap op de fiets en trap lang de mooie grachten richting dit deel van de stad. Ontbijten bij Anne&Max is net zo gezellig en relaxed als thuis. Oh wacht, misschien komt dat doordat deze plek eruit ziet alsof je in iemands woonkamer zit. Ze serveren hier ‘oeufs en cocotte’ met croissants, French Pressed koffie en ze bieden je een glas mimosa aan. Je zou willen dat je deze voorzieningen in je eigen woonkamer had.

Favorieten van Bettina Explore Utrecht 1

Wijn & Hapjes bij Lefebvre (Neude 2)

Op ons geliefde Neude vind je dit fantastische wijncafé. De sfeer is geweldig, de service is goed, de wijnen zijn onweerstaanbaar en de hapjes smaken voortreffelijk. Het is daarom ook geen verrassing dat Lefebvre is uitgeroepen tot beste wijnbar van 2016. Het is de ideale plek voor een aperitief en voor je het weet zit je er de hele avond. Zomers kun je ook buiten op het kleine terras terecht, waar je tegelijkertijd aan je bruine kleur als aan de dorst kunt werken.

Diner bij Simple. (Lange Nieuwstraat 88)

Een erg leuke en prachtige plek om te dineren. Kleed je voor de gelegenheid mooi aan en begin de avond met de jeneverbes & mint gin tonic. Leun vervolgens achterover voor meerdere gangen vol smaakbeleving. Het is zo’n rustige, fijne omgeving dat je letterlijk even van de wereld bent. Na een avond bij Simple staan al je zintuigen op scherp. Je portemonnee is alleen wel wat lichter.

Beauty & Shop Utrecht

Verwen bij Five City Spa (Obrechtstraat 40)

Ik begrijp niet hoe ik het de afgelopen 30 jaar heb uitgehouden zonder hun Detox Facial. Elke vrouw heeft af en toe wat tijd voor zichzelf nodig en Five City Spa is zonder twijfel mijn favoriete plek om naartoe te gaan. Het ziet er fris en verzorgd uit, gecombineerd met een Hof van Eden-achtige sfeer. Laat je 60 minuten lang verwennen en verzorgen, geniet daarna van een kop thee en je loopt als herboren naar buiten. Ik zou de rest van mijn leven in die stoel kunnen doorbrengen.

Winkel bij Dille & Kamille (Oude Gracht 190)

Waarschijnlijk is dit de enige winkel in de stad waar ik niet meer naar binnen mag van mezelf. Telkens als ik mijn man vertel dat ik alleen even naar binnen ga om iets kleins te halen, kom ik een half uur later met twee tassen vol naar buiten. Dille & Kamille heeft gewoon alles wat je ooit denkt nodig te hebben in de keuken. En dat voor een schappelijke prijs. Aangezien ik al mijn keukengerei in vijf verschillende maten nodig heb… is het altijd een succes. Maar naast alle keukenspullen verkopen ze ook heerlijk ruikende spullen voor in de badkamer, houten speelgoed en etenswaar als pasta, rijst, kruiden en zoethout. Ik heb je gewaarschuwd!

Five City Spa Explore Utrecht 2

Ontdek Utrecht

Beklim de Domtoren
Beweeg je benen en trotseer de 465 trappen naar de top van onze o zo geliefde Domtoren. Het uitzicht vanaf de toren is prachtig, je krijgt een goed beeld van deze geweldige stad. Boek een tour met een gids om meer te leren over de stad en de historie. Er is ook een speciale avondtour die net voor zonsondergang bovenop de Dom eindigt. Daar wacht een heerlijk glas Prosecco op je — allemaal om het trotseren van al die trappen de moeite waard te laten zijn!

WijnSpijs Wandeling
Een goede manier om kennis te maken met nieuwe restaurants en natuurlijk ook om onze geweldige stad te leren kennen, is de ‘WijnSpijs Wandeling’. Dat is een wandeling door de stad waarbij de organisatie minstens zes restaurants op de route heeft uitgekozen, waar je terechtkunt voor een klein gerecht, inclusief een drankje (meestal wijn). Wanneer jullie het eten op hebben lopen jullie verder naar het volgende restaurant. Ik adviseer je de hele dag uit te trekken voor deze wandeling zodat je voldoende tijd hebt om te genieten van de stad, de wandeling en vooral het eten. De volgende WijnSpijs wandeling in Utrecht vindt plaats op 18 september. Tickets zijn nu te koop.

Je vindt me hier: bettyskitchen.nl en Facebook – Twitter – Instagram – Youtube – Pinterest.

Foto’s door Betty – bettyskitchen.nl
Foto Five City Spa door Five City Spa

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de in the App-store.

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px