De temperaturen lopen op en dat betekent dat Utrecht weer massaal gaat picknicken. Of je nou gaat borrelen op een picknickkleedje, gaat barbecueën of gewoon een stuk watermeloen deelt met je vrienden, het is altijd gezellig. Ik heb voor je uitgezocht wat de drie leukste plekjes in Utrecht zijn om te picknicken!

Kanoën en picknicken in Utrecht

Mijn favoriete manier om een picknick door te brengen in Utrecht is langs het water zitten na het kanoën. Bij Kanoverhuur de Rijnstroomhuur je een kano en vaar je zo het water op richting de stad of richting natuur. Onderweg kun je je kano langs de kant van het water aanleggen en picknicken op het gras, tussen de bomen of aan een picknicktafel. Op deze manier wordt ontspanning en eten gecombineerd met bewegen en je komt op de mooiste en meest romantische plekjes. Neem zelf je picknick mee of laat ‘m verzorgen door Kanoverhuur de Rijnstroom.

Voor meer informatie:
Weg naar Rhijnauwen nr 2
3584 AD Utrecht
Tel 030-2521311
Mail: info@rijnstroom.nl
Website:rijnstroom.nl

Haarzuilens

Een plek om heerlijk te wandelen, tot rust te komen en te picknicken is Haarzuilens. Net buiten de stad, voorbij Leidsche Rijn en naast Maarssen ligt dit landgoed met een mooie boomgaard. Onder de fruitbomen is het heerlijk picknicken. Er zijn  ook leuke speurtochten met als thema: het fruit in de boomgaard. De locatie is een natuurmonument en bevindt zich op de Thematerweg 10.

Voor meer informatie:
Thematerweg 10c
3455 SN Haarzuilens
Website: natuurmonumenten.nl/natuurgebieden

Wilhelminapark

Blijf je liever in de stad? Ga dan lekker naar het Wilhelminapark. Hier kom je lekker tot rust tussen de groene bomen en grasvelden, met uitzicht op het water. Het kan in de zomer wel enorm druk zijn in het park, maar dat heeft ook zo zijn charme. Neem je kleedje en picknickmandje mee en je hebt al vrij snel een leuke middag. Wie weet kom je nog bekenden tegen of kun je mee doen met een (bal)spelletje! Je bent zo weer thuis en toch heb je  het gevoel dat je echt even eruit bent geweest.

Nog meer tips om van de stad te genieten

[author title=”” image=”http://”]Geschreven door Annemarie Thönissen, student journalistiek in Utrecht.[/author]