Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Te doen in Utrecht op 25 en 26 december

Wat te doen in Utrecht op 25 en 26 december 2023

Deel bericht:

Op zoek naar leuke activiteiten tijdens de kerstdagen? Ik heb voor jullie enkele leuke kerstuitjes in Utrecht op rij gezet. Of je nu even wilt ontsnappen, quality time wilt met vrienden, of gewoon wilt uitwaaien na een kerstbrunch of -diner, deze kerstuitjes en activiteiten zijn de perfecte optie voor wie even het huis uit wil. Lees snel deze: wat te doen in Utrecht op 25 en 26 december, tips. 

Headerfoto: De mooiste kerststal – gefotografeerd door Femke Lockefeer

Wat te doen met Kerst in Utrecht

Kerststal van museum Catharijneconvent

We beginnen deze “wat te doen in Utrecht op 25 en 26 december” rijtje meteen met een hele toepasselijke tip. Namelijk een bezoek aan de mooiste Kerststal van Nederland. Het Napolitaanse Kersstal is opgezet door museum Catharijneconvent In de Sint Catharinakathedraal. 

Je hebt voor een gratis bezoek geen reservering nodig. De route is Rolstoeltoegankelijk. 

Je kan de kerststal bezoeken op:
25 december 2023: 14:15 – 17:00 uur
26 december 2023: 12:00 – 17:00 uur

Openlucht lichtfestival “Kleur de Stad”

Ook tijdens de feestdagen kan je de “Kleur de Stad” route lopen. Op enkele gebouwen in het centrum kan je de tekenkunsten en creativiteit van Utrechters bewonderen. 

Op alle dagen, gratis en diverse locaties in het centrum van Utrecht

Light Nights bij Ouwehands Dierenpark in Rhenen

Een indrukwekkend lichtfestival voor jong en oud, en vooral voor dino-lovers. Light Nights is tot 27 januari 2024, maar ook open tijdens Kerst. 

Openingstijden van het festival zijn op 25 en 26 december vanaf 17.00 tot en met 21.00 uur. 

Tickets: €19,00 (10+), €16,50 (3-9), Gratis (<3)

Disco schaatsen en live muziek tijdens Winter Station

De Winterstation mag zeker niet ontbreken in het rijtje “wat te doen in Utrecht op 25 en 26 december” want dit is toch wel het ultieme uitjes voor jong en oud. Ook dit jaar kan je weer los tijdens discoschaatsen bij het Spoorwegmuseum. Naast disco muziek, komen er ook diverse bandjes live optreden. Het museum is in winterse, kerstsferen en naast schaatsen kan je natuurlijk ook de treinen en tentoonstellingen bezoeken. Schaatsen hoef je niet mee te nemen, deze zijn beschikbaar.

Spoorwegmuseum is open op: 25, 26 december 2023 / Kerst: 10:00 – 17:00 uur. Tijdens Winterstation is reserveren verplicht. Tickets: Volwassenen €17,50 Kinderen <3 gratis. Pro-tip: Een ticket voor daluren – toegang vanaf 15:00 uur – is slechts €10,00!

Beleef een Magisch Kerst

Bezoek Magisch Kerst en laat je betoveren door de prachtige kerstsfeer op Kasteel de Haar. Ook kun je wandelen door de prachtige tuin. De route op de fiets naar het kasteel is zelfs een hele beleving. 

Kasteel de Haar is open op 24, 25 & 26 december 2023.
Tickets: Volwassenen €19,00 voor het kasteel en €7,00 voor het park. Kinderen 4-12 €12,50 | Kinderen <4 gratis.

Winterwandelen en levend kersstal bij Heidestein & Bornia

Al genoeg geld uitgegeven voor de feestdagen? Dan is dit een hele fijne gratis maar zeker ook een leuk kerstuitje. Kies voor een winterwandeling in de natuur van Heidestein & Bornia. Je kunt kiezen uit een korte en lange route. Ook is er de schaaproute voor kinderen. En bij het Schaapskooi is er een levende kerststal. Er is muziek, licht, warme chocolademelk en snert. 

Heidestein & Bornia zijn te bezoeken op 25 en 26 december 2023.
Je kunt met de auto, fiets, parkeren, Kerckeboschlaan / Hoog Kanje. Een andere optie is U-OV, die vrij dicht bij de natuurgebieden stopt.

Meer leuke uitjes tijdens de feestdagen in Utrecht

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram