Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Utrecht op het water

Utrecht op het water | Beleef 7x Utrecht

Deel bericht:

Utrecht vanaf het water geeft een andere zicht op de stad. Op het water valt veel te beleven: onze grachten of plassen in Provincie Utrecht. Wat te doen in Utrecht op het water? Je kunt een bootje of een kano huren. Maar het is ook leuk om te gaan suppen. Of toch een keertje vanaf de waterfiets Utrechtse werfkelders bewonderen.

Let op: houd rekening met de richtlijnen van het RIVM. Bedrijven in dit artikel hebben allemaal een Corona protocol, we adviseren eerst deze te raadplegen. Zo niet contact op te nemen bij eventuele vragen.

Wat te doen op het water in Utrecht?

Een paar uur op het water in Utrecht kan op verschillende manieren, we zetten ze voor jullie op een rijtje. Wij hebben wel zin een in dagje varen met wijn en snacks. Beleef jij deze zomer Utrecht vanaf het water?

Varen in Utrecht

Grachtenvaarders

Je kunt met onze vrienden van de Grachtenvaarders de grachten en bijzondere gebouwen van de stad ontdekken. Voor aan boord zijn er verschillende pakketten te boeken. Alles is volledig verzorgd, dus jij hoeft alleen te genieten van deze mooie ervaring. Maar je kunt zelf ook hapjes meenemen voor op de boot.

Reserveren via: grachtenvaarders.nl

Sloep huren in Utrecht

Boek een leuke vaartocht om de grachten en singels te bewonderen met sloep huren Utrecht. De kaptein zit op een veilige afstand en de indeling van de boten zullen voor het nieuwe normaal worden aangepast. Ook bij sloep huren Utrecht kun je de ervaring compleet maken en een arrangement bij boeken.

Reserveren via: sloephurenutrecht.nl

Green Joy

Zelf varen op de grachten van Utrecht? Dan kun je een sloep huren bij Green Joy. De sloep is groot genoeg voor 6 tot 10 personen. (Alleen voor gezinnen of personen uit een huishouden.) Maar een paar uur op het water alleen of met z’n tweeën kan natuurlijk ook prima. De fluistersloep huur je online en met je mobiel activeer je de sloep. Hapjes laad je in en dan kan het avontuur op het water beginnen.

Green Joy heeft Corona protocol opgesteld, deze kun je hier lezen greenjoy.nl/corona-maatregelen

Huren via: greenjoy.nl

Captain Charters

Met Captain Charters vaar je over de Vecht. De schipper vertelt verhalen over de kastelen en binnenplaatsen waar je langs vaart. Ondertussen kun je genieten van hapjes en drankjes aan boord. Wil je varen over de vecht in mooie en historische boten, boek dan een arrangement bij Captain Charters.

Reserveren kan via: captaincharters.nl

Actief op het water in Utrecht

Wil je actief bezig zijn op het water, beleef Utrecht dan vanaf de waterfiets, kano of sup board.

Waterfiets huren

Al een keer op het water gefietst? Nee, dan is dat nu zeker de moeite waard met het mooie weer. Utrecht is een fiets stad, dat geldt zeker ook voor op het water. Het is ook een prima bezigheid om het niet sporten van afgelopen weken te compenseren.

Reserveren bij: stromma.com/pedal-boat-utrecht

Lees ook: Sportief dagje uit in Utrecht | Actieve uitjes & activiteiten

Sup-boarding Utrecht

Steeds meer zie je mensen door onze grachten suppen. Het is een populaire sport, die hoogstwaarschijnlijk in deze tijden populairder zal worden. Je kunt suppen door de grachten en met een gids ook meer over Utrecht ontdekken. Of bij Molen de Ster lessen volgen van SUP-school Domstad.

Wil je meer ruimte dan kun je ook in kleine groepen of zelfs alleen gaan suppen bij SUP4FUN. Bij SUP4FUN ontdek je de wateren in omgeving Utrecht: Leidsche Rijn, Vleuten, Harmelen en/of Woerden. Je kunt kiezen uit twee tours. Of zelfs een sup les volgen, zodat je zelf het water op kan wanneer je wilt.

Reserveren bij SUP School Domstad: supschooldomstad.nl

Reserveren bij SUP4FUN: sup4fun.nl

Kano huren in Utrecht

Het is een klassieker maar niet minder leuk om in een kano van Utrecht te genieten. Je kunt de grachten op, maar ook varen buiten het centrum. Het is een actieve manier om met veel plezier van de stad te genieten.

Wil je de grachten op, huur dan een kano bij kano verhuur Utrecht

Kies je voor natuur en rust op het water. Huur dan een kano bij botenverhuur rijnstroom Je kunt dan wat lekkers regelen bij de restaurants in Rhijnauwen voor onderweg. Of even stoppen voor een lekkere lunch.

Foto’s zijn van pre-Corona tijd.

Nog meer beleven in Utrecht? Lees ook deze blogs voor meer doe tips in Utrecht.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram