Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Een avond vol verdieping en scherpe thema’s bij Studium Generale

Deel bericht:

Wie zin heeft in een avond vol verdieping, wetenschap en nieuwe perspectieven kan zijn of haar hart ophalen bij Studium Generale. Studium Generale is een openbaar podium voor kennis en reflectie, mogelijk gemaakt door de Universiteit Utrecht. Het podium organiseert verschillende openbare evenementen, zoals discussies, lezingen, talkshows en films met inspirerende wetenschappers.

Food for thought

Studium Generale bezorgt je een avond vol prikkelende vragen en zet je aan tot denken. Het podium bespreekt verschillende thema’s zoals duurzaamheid, films, criminaliteit en de economie. Maar ook maatschappelijke problemen zoals schulden, economische ongelijkheid en de keerzijde van social media. Al deze thema’s worden belicht vanuit de wetenschap en actuele maatschappelijke ontwikkelingen.

Een ander perspectief?

Bij Studium Generale ontmoeten wetenschappers, studenten en andere nieuwsgierige mensen elkaar en gaan samen op zoek naar antwoorden en perspectieven. De evenementen zijn ook een manier om kennis te maken met verschillende vakgebieden. Daarnaast is de toegang gratis en zonder reservering, wat nog meer reden geeft om langs te gaan!

Studium Generale zorgt ervoor dat je aan het eind van de avond flink wat hebt opgestoken. Het podium bespreekt allerlei onderwerpen die zich op dit moment afspelen in de maatschappij, dus veel zaken zullen herkenbaar zijn in jouw omgeving. Ook als je even iets anders wilt dan naar de bioscoop, café of concert, biedt Studium Generale een goed én interessant alternatief voor de avond.

Inspirerende lezingen

De meeste lezingen worden in de avond gehouden in het Academiegebouw aan het Domplein of in de Boothzaal van de Universiteitsbibliotheek op de Uithof. Kom dus snel een kijkje nemen en laat je verassen door de inspirerende onderwerpen en wetenschappers die je wellicht een nieuwe kijk geven op verschillende zaken.

Foto: Jan Willem Groen Fotografie

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Je kunt ook de Explore Utrecht app, downloaden voor een offline city map met heel veel leuks. 

Utrecht City Trip banner | Favoroute travel guides

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram