Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Staffhorst terug van weggeweest

Deel bericht:

Noem de naam Staffhorst in Utrecht en vooral de oudere Utrechter denkt terug aan een grote winkel vol platen, platenspelers en andere elektronische apparaten. Lange tijd was het de plek om al je nieuwe muziek te kopen.

Een aantal jaren schitterde de winkel door afwezigheid in het Utrechtse. Want in 2013 ging de zaak failliet. Maar nu is Staffhorst nieuw leven ingeblazen door de kleinzoon van de originele eigenaar. Tegenwoordig zitten ze niet meer in de panden in het centrum van de stad, maar aan het Willem van Noortplein. Ook hebben ze iets aan ruimte moeten inleveren. Dit maakt de winkel er niet minder sympathiek om.

En met een deel van de platen trekken ze ook nog door de stad. Met een speciale platenbakfiets staat een aantal mensen van de winkel op verschillende evenementen in Utrecht. Het winkelpersoneel bestaat overigens voor een deel uit mensen van het Conservatorium, dus ze weten waar ze het over hebben!

Op de beperkte ruimte die ze hebben staat een groot aantal bakken met platen. In die bakken staan ook minder bekende artiesten. Er is zelfs een speciale bak voor artiesten uit Utrecht. En op de toonbank staan platenspelers en versterkers. Het is net als vroeger. Alleen iets kleiner.

Naast het verkopen van muziek is er ook vaak livemuziek te horen in de winkel. Bijna iedere vrijdag staat er wel een bandje akoestisch te spelen. Dit zijn vaak bandjes die uit de stad of de regio Utrecht komen. Op de facebookpagina van de winkel en hun website staat een agenda waarin je precies kunt zien wie er komt spelen.

En als je dan eenmaal je favoriete plaat hebt gevonden, kun je er ook een mooie fles wijn bij uitzoeken. Want in het pand zitten ook nog eens een slijterij en een wijnhandel. In feite kun je in deze winkel dus een heel mooie avond bij elkaar winkelen.

Bijdrage van Bas Koppe

Willem van Noortplein 15 | muziekstaffhorst.nl

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram