Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Sim Son Kapper op de Springweg

Deel bericht:

Eindelijk schrijf ik dan deze blog. Het was even een zeer drukke en hectische periode. Wanneer ik het zo druk heb als de afgelopen tijd dan ga ik meestal naar de kapper om even lekker te relaxen.

Van de een op andere dag besloot ik een nieuwe kapper te zoeken in Utrecht. Ik was niet meer tevreden over mijn kapsel en kapsalon waar ik altijd heen ging. Dus besloot ik verder te gaan kijken. Het belangrijkste bij de kapper vind ik, naast dat ze goed kunnen knippen; Dat ik met de kapper kan kletsen (en niet alleen over het weer), dat de kapper mij de volgende keer herkent wanneer ik terugkom.
Met mijn eisen in het achterhoofd ben ik internet gaan afstruinen naar de mogelijkheden in Utrecht centrum. Snel vond ik al wat mijn aandacht aantrok: Sim Son.

Sim Son is een nieuw kapsalon op de Springweg. De salon is gevestigd op de hoek van Springweg in een oud schattig huisje met gedetailleerde raamkozijnen met achter het raam 2 kapstoelen.
De eigenaren zijn twee vrienden die na een paar jaar in verschillende kapsalons te hebben gewerkt, samen besloten om een nieuwe salon te starten in hartje Utrecht.
Als je langs de oude woning voorbij fietst, waar Sim Son zich heeft gevestigd, zal je het niet direct herkennen als een kapsalon. Dit was ook hun bedoeling. De kapsalon moest klein en warm aanvoelen, waar mensen zich thuis voelen. Dus niet zoals bij de andere grote kapsalons met grote borden en lichten op de gevel, met een te uitgebreide prijslijst en als je binnen bent op een van de vele kapstoelen plaats moet nemen.

En het werkt! Ik vind het concept die zij samen hebben opgezet geweldig. Het interieur is uniek en voelt warm aan. De meubels die in de salon staan hebben ze zelf gemaakt. In de salon zelf is er een maximum van twee bezoekers zodat je wanneer je geknipt wordt alle aandacht krijgt. De prijzen zijn goed te doen. Zij hanteren vaste prijzen, dus geen verassingen aan het einde wanneer je gaat afrekenen (geen angst dat het hoger uitvalt omdat ze een speciale haarlak of gel hebben gebruikt om je haar in model te krijgen).

In de tussentijd dat ik deze blog schrijf heb ik besloten mij zelf weer te verwennen en heb ik een 3e afspraak bij Sim Son gemaakt. Ik ben erg te spreken over Sim Son en ik denk dat jij het ook geweldig zal vinden!

Adres: Springweg 12

Google map [highlight]hier[/highlight]!

Contributie door Samantha Wicht van Taste with Sam
Foto’s zijn van David Kulen, the interior designer of Sim Son. 

Kapper Sim Son Explore Utrecht 2 Kapper Sim Son Explore Utrecht 3 Kapper Sim Son Explore Utrecht 4

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op Instagram en Facebook. Tot kijk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram