Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Restaurant Zindering Explore Utrecht 7

Aan tafel bij Restaurant Zindering

Deel bericht:

Zindering – Een Utrechtse mythe?

Wat heerlijk om een restaurant te kiezen waarvan iedereen de naam wel eens heeft gehoord, maar veel mensen je niet kunnen vertellen waar het is. Laat staan dat men weet of je er lekker kunt eten. Een Utrechtse mythe? Toch niet! Zindering was er allang, maar heeft een metamorfose ondergaan en na de heropening mochten wij eens kijkje komen nemen. Wij vroegen de chefkok ons te verrassen.

Waar het is? In de Stadsschouwburg natuurlijk! Eerlijk is eerlijk, niet een plaats die snel in je opkomt om te gaan eten, maar denk de volgende keer twee keer na. Het is de moeite meer dan waard. Op een dinsdagavond zitten er wat mensen aan de tafeltjes bij het raam, te genieten van het uitzicht op het Lucas Bolwerk. Niet erg druk, maar precies goed om extra aandacht te besteden aan de bediening, het eten en de wijn. De sfeer is gemoedelijk en we worden ontzettend in de watten gelegd.

Restaurant Zindering Explore Utrecht 3

Heerlijke gerechten en bijpassende wijnen

De gerechten? Stuk voor stuk heerlijk! We werden verrast met een amuse van aubergine. Daarna volgde schelvislever met een chipje van coquille. Salade van makreel met een amendelsalsa, die door de bloedsinaasappel een lekker frisse bite had. Wat overigens heerlijk combineerde met de Nieuw Zeelandse Sauvignon Blanc die de gastvrouw ons erbij aanraadde. Als hoofdgerecht kregen we skrei, met boekweitpolenta, pompoen en een tempura van citroen, opnieuw hemels! Zeker met de Zuid Franse boterzachte chardonnay ernaast. De wijnen worden trouwens geleverd door Margaret Wines uit Utrecht. Oh, en de meeste producten zijn biologisch, van de Lindenhof boerderij.

Wij hebben genoten van de comfortabele, ruime stoelen, waarin je goed kunt uitbuiken. Na de chocolade terrine als dessertje moest m’n riem toch echt een gaatje verder..

Beleef Zindering

Ben je benieuwd naar álles wat op de kaart staat? Dan kun je eens in de maand een soort ‘sneak preview’ krijgen, waarbij alle gerechten van de kaart in kleine porties geserveerd worden. Zo kun je alle smaken van Zindering beleven. Aan tafel, mensen!

Adres: Lucasbolwerk 24
Google map
Website

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram