Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Zomers terras van Fort de Batterijen

Zomers terras van Fort de Batterijen | Explore Utrecht

Deel bericht:

Vakantie vieren doe je op het zomers terras van Fort de Batterijen. Fort de Batterijen is gevestigd aan het Amsterdam-Rijnkanaal en is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Vakantie vibes komen je tegemoet zodra je door de hekken het terrein van het fort opstapt. Fort de Batterijen is dé ideale plek om vakantie te vieren met het gehele gezin of met vrienden. Of alleen te genieten van welverdiende me-time. 

Vakantie vieren bij Fort de Batterijen

Mijn eerste bezoek aan Fort de Batterijen maakte grote indruk. Wat een enorm terras! Het fortterrein is gezellig ingericht met tafels en stoelen, banken, lounge stoelen en grote houten statafels. Je kunt zelfs zitten op het terras van de boomhut met uitzicht op het kanaal. Of op het terras aan het water met het gezelschap van de ganzenfamilie die af en toe voorbij zwemmen. Dit is de plek op het fort om te genieten van een speciaal biertje of glas wijn.

Mijn vakantiegevoel was meteen aan! Helaas was de tafel aan het water al gekaapt. Maar gelukkig kon ik plaatsnemen aan een tafel voor twee op het gras met uitzicht op het water. De menukaart is simpel, geen gedoe maar gerechten die iedereen wel kan waarderen. Ik besloot om een op hout gegaarde Italiaanse pizza te bestellen met een glas ijskoude cider. Pakte mijn boek uit mijn tas en besloot dat Fort de Batterijen voor deze zomer een van mijn vaste plekjes zou zijn. Terwijl een groep kinderen plezier hadden op de trampoline, genoot ik van mijn pizza met salami.

Leuke dag met het gehele gezin

Fort de Batterijen is onderdeel van het grootste geheim van Nederland: de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Voor kinderen is er genoeg ruimte om te ravotten en met elkaar te spelen. Op het terrein van het fort kun je verdwalen en bunkers ontdekken. Kids kunnen losgaan op de trampoline, voetballen en spelletjes spelen. Dit, terwijl ouders met elkaar kunnen kletsen en genieten van hun drankjes. Je springt of de fiets naar huis na een leuke dag op het zomers terras van Fort de Batterijen.

Feesten, dj en vergaderen op het fort

Op Fort de Batterijen kun je elkaar ook het ja-woord geven. Een jubileum of verjaardag vieren op een apart terras met uitzicht over het terrein. Is het slecht weer, dan vindt het feestje binnen plaats. De opbouw en aankleding van het feest kun je overlaten aan de professionals. Borrelen bij vuurkorven. Of een escaperoom in een van de bunkers op het terrein. Mocht je het thuiswerken en vergaderen zat zijn, dan is er ook genoeg plek voor jou en jouw laptop. Ja, collega’s mogen ook mee. Zeg nou zelf brainstormen op een mooie locatie werkt toch inspirerend?

Bij mooi weer kun je op vrijdag en zaterdag zelfs genieten van een dj. Deze maakt de summer vibes op het enorme terras compleet. Hallo, Corona-proof festival seizoen!

Fietsen naar Fort de Batterijen

Genoeg reden dus om op de fiets te springen naar Fort de Batterijen. De route vanuit het centrum van Utrecht is goed te doen. Wil je een mooiere route, kies voor de route via Bunnik. Uhm, met de auto kan natuurlijk ook.

Op de fiets naar Fort de Batterijen?
25 min vanaf de Domtoren (Utrecht)
15 min vanaf Cityplaza (Nieuwegein)
15 min vanaf Het Rond (Houten)

Adres: Fort de Batterijen
Overeindseweg 25, 3439 LP Nieuwegein
Telefoon: 030 636 2745
www.fortdebatterijen.nl

Openingstijden:
Woensdag 11:0 – 17:00
Zondag 12:00 – 18:00

Advertorial

Vakantie vieren in Utrecht? Dan zijn deze blogs voor jou.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram