Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Interieur Stadsjochies

Uit eten met kinderen in Utrecht | Stadsjochies 

Deel bericht:
Uit eten met de kids? Leuk! Maar waar ga je dan uit eten met kinderen in Utrecht? We kozen voor ons allereerste gezinsetentje van het jaar voor Stadsjochies, een prachtig restaurant vlak achter de Galgenwaard. Het ligt slecht een minuutje rijden van de bewoonde wereld, maar je hebt al als je het dijkweggetje oprijdt het gevoel alsof je in een andere wereld bent. Parkeren (auto of fiets) is er geen probleem, wat ook prettig is als je met het hele gezin komt, want gemak dient de mens, zeker als er kleintjes in het spel zijn.

Uit eten met de kinderen bij Stadsjochies

Het restaurant is een zogenaamd kasrestaurant, dus je luncht of dineert ook echt in de glazen kassen. Een deel is speciaal gereserveerd voor het restaurant, het andere deel is in gebruik om de groenten, kruiden en bloemen te verbouwen. Dit geeft een uniek uitzicht op waar je eten vandaan komt! Onze oudste Leela, van 4, vond het dan ook magisch om vanaf haar stoel al het lekkers te zien groeien door het ‘raampje’. Wijzelf aten er een heerlijk 3-gangen menu. (Meerdere gangen is mogelijk, dit doen we als onze kids wat ouder zijn ;)) Leela deed gezellig met ons mee. Ze kreeg een aangepaste kinderversie die in overleg met ons voor haar werd samengesteld. Van lekker brood tot flammkuchen met bietjes uit de kas en een toetje met zelfgemaakt ijs. Trots was ze op zo’n grote-mensen-menu, hetzelfde eten als papa en mama. We wisten het meteen uit eten met kinderen in Utrecht, doe je bij de Stadsjochies!

Kindvriendelijk Kastaurant

Voor de jongste, van 8 maanden, stond er bij binnenkomst een kinderstoel klaar. Ook gaven ze ons een tafeltje vlak bij de haard zodat de kinderen het niet koud zouden krijgen. De kinderen werden regelmatig betrokken in de communicatie. Leela kreeg een kleurplaat, Manu kreeg een aai over zijn bol en ook zijn speentjes (die zoals altijd regelmatig op de grond vielen) werden telkens netjes opgepakt en afgewassen. Zo kindvriendelijk maken we het niet vaak mee. En ook de locatie is prettig met het hele gezin want in een grote kas verdwijnen de kindergeluiden op miraculeuze wijze in het niets. Geen gêne meer, als je kleuter zo’n erge dorst heeft dat ze de hele tent bij elkaar schreeuwt met DDOOOOORRRSSSTTTT! Of als je 10 seconden te lang doet over het maken van het flesje voor je baby. Verder hebben ze genoeg te doen voor zowel jongere als oudere kinderen. Van een speelgoedhoek met Duplo en ander klein spul tot een tafelvoetbaltafel en een speeltuintje buiten. Kids kunnen ook aan de slag met een Stadjochies-kleurplaat en stiften.

Bij de Stadsjochies zijn kinderen welkom!

Uit eten met kinderen in Utrecht, bij de Stadsjochies is zeker de moeite waard! Ze zijn er niet alleen kindvriendelijk, nee je kinderen zijn er écht welkom! En dat is een fijn gevoel voor zowel de kinderen als voor ons ouders! Wij kijken nu al uit naar de zomer, dan zullen we zeker teruggaan. Om op het fijne terras sippend aan de goddelijke crémant te genieten terwijl de kinderen spelen in het speeltuintje!
PS: Wij kozen voor een diner, maar je kunt er ook koffie drinken, lunchen of borrelen. En op zondagmiddag hebben ze hun zogenaamde bakkie-middag. Dan is het hele gezin welkom om te komen borrelen. Ze serveren dan uitgebreide borrelplanken en kleine pizza’s voor de kids.
Geschreven door Malini van Explore Utrecht Kids
De Stadsjochies
Adres: Ringdijk 4, 3585LC Utrecht

Nog leuks met de kids in Utrecht? Check dan ook deze tips!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram