Explore UtrechtOnze Utrecht, Jouw avontuur

Uit eten met kerst in Utrecht Header

Uit eten met kerst in Utrecht 2022

Deel bericht:

Heerlijk uit eten met kerst in Utrecht? Why not! Restaurants doen extra hun best om een feestelijk menu te serveren. En de kerstversiering geeft een magische sfeer. De dagen gaan snel en voor je het weet is het kerst. Dus nu is het moment om een tafel te reserveren. Maar welke restaurants zijn open op kerstavond, 1ste of 2de kerstdag? Dat heb ik voor je uitgezocht! Je hoeft nu alleen nog te reserveren voor een heerlijk kerstavondje uit. Scheelt weer tijd 😉

11x uit eten met kerst in Utrecht

Uit eten in Maarssen bij De Zusters

Restaurant De Zusters is open op 23 en 24 december. Je schuift aan voor een bijzonder 7-gangendiner. Bij elke gang kun je kiezen voor bijpassende wijnen, of een non-alcoholische variant. Kosten Kerstdiner: €80,- (excl. drankjes). Reserveren doe je hier!

Adres: De Zusters
Diependaalsedijk 17
3601 GH Maarssen

Verwennerij bij Fico

Ook bij Fico kun je kerst vieren! Het restaurant is open op kerstavond (24 december) en eerste kerstdag (25 december) voor een heerlijk kerstdiner. Op 25 december serveren ze ook lunch. Fico kerstlunch: €55, amuse inclusief bubbels, 5 gangen, friandises + koffie/thee. Fico kerstdiner: €85, amuse inclusief bubbels, 6 gangen, friandises + koffie/thee. Reserveer een tafel voor dit geweldig diner.

Adres: Fico
Veilinghavenkade 14
3521AK Utrecht

Restaurant aan huis met Vroeg

Toch liever thuis kerst vieren? Dat kan met lekkers van Vroeg. Bestel een viergangenmenu voor thuis en verras je gasten met heerlijke smaken. En zet een fijn diner of lunch op tafel. Ook het vegetarische menu is voor thuis bereiding te bestellen. Beide menu’s zijn te bestellen in de webshop.

Adres: Vroeg
Achterdijk 1
3981 HA Bunnik

Smaakvol kerst bij Kasvio

Wat dacht je van een Scandinavian style plant-based kerstmenu? Kasvio is een van de beste vegan restaurants in Utrecht. Zeker een aanrader met de feestdagen. Hier eet je bijzondere en smaakvolle gerechten. 24 en 25december een 6-gangenmenu voor €59,50 p.p. En op 25 en 26 december een 4-gangen kerstlunch voor  €35,50 p.p. Een tafel reserveer je hier.

Adres: Kasvio
Rijkstraatweg 2
3545 NA Utrecht

Ambiance aan de Kromme Nieuwegracht

Nog z’n topper voor uit eten met kerst in Utrecht: restaurant Maeve. Het restaurant verzorgt van 21 t/m 25 december een luxe kerstmenu in een sfeervolle ambiance. Laat je ontzorgen en geniet van een feestelijke kerstlunch (€90) of kerstdiner (€100). Reserveer hier een tafel en beleef kerst bij Maeve.

Adres: Maeve
Kromme Nieuwegracht 18
3512 HH Utrecht

Fine dining in Leidsche Rijn

Roemer serveert de hele maand December favoriete gerechten van het afgelopen jaar. Dus het perfecte moment voor een eerste bezoek, als je nog niet bent geweest. Het restaurant is op alle kerstdagen, uitsluitend geopend voor diner. Een plekje aan tafel reserveer je hier.

Adres: Roemer
Berlijnplein 2
3541 CM Utrecht

Simple maar smaakvol

Bij Simple kun je terecht voor een all-in-kerstdiner op 24 en 25 december. Wat dat betekent? Voor €195 p.p. hoef je nergens meer aan te denken, want de prijs is inclusief wijn of non-alcoholische dranken. Aan de bar kun je terecht voor de meest mooie en heerlijke cocktails. Een tafel reserveren doe je hier.

Adres: Simple
Domstraat 4
3512 JB Utrecht

Kerst aan de Nieuwegracht

Hoe klinkt een superdelux 6-gangen diner met bijpassende wijnen en bieren? Wil je meer? Kies dan voor het luxe arrangement. En laat je verwennen bij Pand33, gelegen aan een mooi stukje Utrecht! Een tafel kan je hier reserveren.

Adres: Pand33
Nieuwegracht 33
3512 LD Utrecht

In de kas bij Stadsjochies

In de stadskas kun je genieten van een heerlijke lunch en diner, vanuit de kas rechtstreeks op je bord. Okay, de producten gaan eerst langs de chef. Ga jij lekker ontsnappen aan de drukte van stad en alleen genieten van top gerechten die in de kas op locatie worden geteeld? Ik kan het zeker aanrader. Reserveer hier een plekje.

Adres: Stadsjochies
Rijndijk 14
3585 LG Utrecht

Warmte bij restaurant Feu

Een knisperend haardvuur waar boven wordt gekookt? Dat kan bij Feu! Heerlijke eerlijke producten gemaakt boven het vuur, gecombineerd met de beste bieren. Verwacht tijdens de feestdagen een 6-gangen groenten menu uit te breiden met runderribstuk met specerijen jus, hele tarbot op de graat met langoustine saus of gerookte vacherin mont d’or met whiskey. Ja ja, reserveren doe je hier.

Adres: Feu
Veilingshave 59
3521 AT Utrecht

Genieten bij Restaurant Concours

Concours is een parel gevestigd aan de Biltstraat! Het restaurant werkt met seizoen gebonden producten, die zorgen voor een pure smaaksensaties. Geniet van kerst in een relaxte setting bij Concours. Op het menu staat een 6-gangen menu met wijnarrangement voor €108 en een 7-gangen menu met wijnarrangement voor €126, p.p. Reserveren kan via de link.

Naast uit eten met kerst in Utrecht nog meer tips voor leuke feestdagen? Lees dan ook deze blogs:

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram