Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

The Streetfood Club Explore Utrecht Header Photo

Hello ‘The Streetfood Club’ Utrecht

Deel bericht:

Tijdens de opening van restaurant Fico aan de Veilinghaven fluisterde de gastheer me toe dat hij bezig was met iets nieuws. Een super gaaf concept! Even geduld, hij zou me wel op de hoogte houden. Nu ben ik alles behalve geduldig en ging dus meteen speuren op internet naar aanwijzingen. Mijn pogingen om achter de plannen te komen waren helaas niet succesvol. Totdat ik via de ‘grapevine’ hoorde dat Broers zijn deuren zou sluiten.

Geduld wordt beloond

Mijn fantasie sloeg op hol! Wat je allemaal niet met de ruimte kunt doen. Een toffe spot om cocktails te drinken terwijl een DJ lekkere tunes draait. Een plek waar mensen samenkomen en lekker lang kunnen tafelen, van brunch tot aan diner. Een interieur dat alles behalve een veilige keus is en de gast (voor de verandering) verrast. Ooh, wat heb ik lang moeten wachten…

The Streetfood Club ‘the place to be’

Welcome to my life The Streetfood Club! Zodra je over de drempel stapt, word je bedolven door felle kleuren, verrast door gekke accessoires en kekke stoeltjes en verblind door het licht dat via het glas-in-lood dak naar binnen schijnt. Je komt haast ogen te kort om al deze ‘organised chaos’ in je op te nemen.

Het restaurant gedeelte is verdeeld in twee zalen: de oogstrelende pink room en de hippe green room. De groene Aziatische oase met rieten stoeltjes, veel groen en natuurlijk licht is mijn favoriete plek voor een avondje cocktails en lekkere gerechten. In het achterste gedeelte bevindt zich de open keuken, DJ booth en de bar met een lounge area. Om 23.00 uur sluit de keuken en het restaurant gedeelte. Waarna in de bar de party full aan gaat tot de volgende ochtend. Bam!

Wereld menu

En de kaart? Dat is net z’n ‘organised chaos’ als het interieur. Want waarom zou je een bepaalde keuken kiezen? Gerechten vanuit verschillende werelddelen worden vertegenwoordigd op de kaart. Je kunt dus de hele avond eindeloos streetfood combineren. Is het allemaal niet spicy genoeg, dan bestel je gewoon de speciale hot sauce emmer. Time to get lit! Mijn aanraders tot zo ver zijn: bread ‘n dips, veggie samosa, streetfood duck en de spare ribs. De cocktailkaart is samengesteld door een mixologist en dus zijn er aan goede cocktails geen gebrek. De Hello Kitty Cotton Candy is mij wel iets te zoet. En dus is voor nu ‘The Last Emperor’ mijn drink of choice.

Lets move on

Ik zal jullie niet langer vervelen met tekst want zien doet geloven! Fotograaf – en Explore Utrecht contributor – Lars Verkroost heeft zichzelf overtroffen met het schieten van prachtige foto’s van Utrechts nieuwste club. Reserveer na het bekijken van de foto’s meteen even een tafel voor diner (vanaf minimaal 6 personen kun je reserveren). Als je geluk hebt ontvang je volledig in de stijl van TFSC een bevestiging. Binnenkort test ik het brunch menu, en dat verdient natuurlijk een eigen blog. Laters!

Website | Facebook | Janskerkhof 9 | Openingstijden: elke dag van 10.00 uur tot laat

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram