Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Restaurant SAAR Catharijnesingel Explore Utrecht -2

SAAR, veelzijdig restaurant aan de Catharijnesingel

Deel bericht:

Ontsnappen aan de drukte van de stad doe je sinds kort bij SAAR aan de Catharijnesingel.
SAAR heeft een huiskamersfeer waar je ontspannen kunt genieten van bijzondere gerechten en goede wijnen. Sandra en Ramon wilden graag een nieuwe uitdaging, na het opzetten en runnen van de Zwarte Vosch aan de Oudegracht. Na een bezichtiging van het pand aan de Catharijnesingel begon het avontuur.

Restaurant SAAR Catharijnesingel Explore Utrecht -10

Café | Resto | Deli om de hoek

Eigenaren Sandra en Ramon gingen voor een restaurant met een huiskamersfeer waar je lekker kunt eten zonder fratsen. Sandra runt het restaurant en verwelkomt de gasten, terwijl Ramon in de keuken bezig is met verrassende smaakcombinaties. De ongedwongen sfeer in het restaurant is meteen voelbaar, zodra je een voet over de drempel zet. Het interieur doet denken aan delicatessenwinkels in Portugal. Mooie gekleurde blikjes vis op de toonbank, goed gevulde wijnrekken en een hoop lekkers direct in het zicht.

Proeverij van uitzonderlijke smaken

Sandra heeft me uitgenodigd om te komen proeven en ik kan na het zien van al het lekkers niet wachten. Ik kies een plekje uit bij het raam met zicht op de Catharijnesingel en neem plaats aan de hoge tafel. Nieuwsgierig werp ik een blik op de kaart. De combinatie van ingrediënten in sommige gerechten verrast me.

De proeverij begint goed met een glas oranje wijn. Oranje wijnen worden gemaakt van licht tot donkergekleurde druiven waarbij de schillen mee worden genomen in het gistproces. Dit geeft de wijn een donkere kleur. Deze buitengewoon smakelijke wijn heb ik niet eerder gedronken. Heerlijk!

Het eerste gerecht is een warme salade.  Het zachte van de aubergine en shiitake, de bite van de erwtenfalafel en de frisse smaak van de dressing vormen een gerecht vol verschillende smaken en texturen. Hierna wordt een hartige tompoes van lang gegaarde Baskische worst, bladerdeeg en gezoete appel met uienpoeder, geserveerd. Dit gerecht kan ik het beste omschrijven als een warme omhelzing op een koude winterdag. Bestel daar gerust een glas rode wijn bij.

De proeverij wordt afgesloten met een dessert van bloemkool panna cotta, granny-smit sorbet en amandelen. Ook een fijne verrassing! Al blijf ik wel nieuwsgierig naar de cheesecake van 2 jaar gerijpte Gouda kaas. Ach ja, dan heb ik ook een goede reden om weer op de fiets te springen. Gaan jullie ook proeven bij de huiskamer op de hoek van de Catharijnesingel?

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Catharijnesingel 81
Openingstijden:
woensdag t/m zaterdag 11:00 – 0:00[/box]

reserveer een tafel bij SAAR

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram