Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Restaurants met speeltuinen in Utrecht Header Foto

Restaurants met speeltuinen in Utrecht

Deel bericht:

Met dit zonnige weer willen we natuurlijk allemaal naar buiten. Maar waar moeten we naartoe om zowel de ouders als de kinderen blij te maken? Wij gingen voor jullie op zoek naar restaurants mét heuse speeltuinen in Utrecht. En natuurlijk met de fijnste terrassen! Daar zijn er gelukkig genoeg van in ons stadsie. En bij restaurants met speeltuinen kun je er ook nog lekker naar binnen – mocht je daar behoefte aan hebben.

7x restaurants met leuke speeltuinen in Utrecht

Bij Bram

Zijn jullie ook zo’n fan van terrasjes die grenzen aan een speeltuin? Lekker met een borrelplank en wat drankjes bijkletsen met vrienden terwijl de kids zich vermaken (en op en neer kunnen rennen van terras naar speeltuin en weer terug voor een slokje appelsap of hapje bitterbal). Dan is Bij Bram de tip van de dag! Voor de deur – even een straatje over maar het is een zijstraatje en jij zit daar dus op de stoep – liggen er twee speeltuintjes, eentje voor de wat kleinere kinderen en eentje voor de wat grotere én een skatebaantje. Verder staan er meerdere kindergerechten op de kaart (de kabeljauw met frietjes viel in de smaak) én hebben ze zelf in de niet al te grote wc-ruimte een goed verschoonplekje weten te realiseren (hulde!).

Adres: H.J. Schimmelplein 1
https://bij-bram.nl

De Moestuin

Een klassieker in Utrecht. Het is niet zomaar een plekje waar ze fruit en groenten telen. Nee je kunt er ook fantastisch buiten spelen. Er is een grote speeltuin met niet alleen veel (natuur)toestellen maar ook fietsjes, tractors etc. Verder is er een dierenweide en zijn er regelmatig kinderactiviteiten. En samen genieten jullie er van zelfgemaakte taarten, Moestuinlimonade of een lekkere lunch met groenten uit eigen tuin op het tuinterras.

Adres: Laan van Maarschalkerweerd 2
www.moestuinutrecht.nl

De Kwekerij

Restaurants met speeltuinen in Utrecht? De Kwekerij hoort zeker thuis in dit lijstje! Een plekje waar het zowel binnen als buiten goed toeven is. Buiten is er een geweldig groot zonnig terras met picknicktafels, ren-je-rot ruime, ontelbare loopauto’s en loopfietsjes en een speelbak voor de allerkleinsten met wat dreumes-proof speelgerei. Binnen is er een speciale kinderhoek met fijne leren onderuitzakbanken eromheen. En de hit bij de oudste van 5: een aparte ruimte met een tafelvoetbalspel. Ze was er niet weg te slaan en wij dus ook niet ;-).

Adres: Burgemeester Fockema Andreaelaan 13
https://dekwekerijutrecht.nl

De Bierkantine

Een plek met ‘bier’ in de titel klinkt misschien niet als de eerste plek waar je je kroost mee naartoe neemt, maar de Bierkantine bewijst het tegendeel. In deze oude kantine van de Gemeente Utrecht kunnen de kleintjes namelijk lekker buitenspelen op hun veldje met speeltoestel. Om uit te puffen kunnen ze iets lekker kiezen van de kinderkaart (een mini-burger of mini-pizza bijvoorbeeld) terwijl ze een van de vele gezelschapsspelletjes spelen. En als ze echt even wat anders willen kun je ze altijd nog naar binnen sturen; daar staan namelijk meerdere retro arcade games. Wedden dat je ze voorlopig niet meer terugziet?

Adres: Ravellaan 96
https://debierkantine.com

De Rechtbank

Op zoek naar een altijd-raak-met-de-zon-terras? Ga dan naar De Rechtbank! Een fijne bijeenkomstigheid is dat het er zowel leuk is voor de echte kleintjes als de iets grotere kids. Die laatsten rennen lekker rond (er zit overigens een hek omheen, ook fijn dat ze niet zomaar zoek kunnen raken) en die eersten rollebollen er lekker op de speelmatten. Ja, er liggen speelmatten buiten! Topuitvinding vonden wij. Manu rolde er lekker op rond terwijl hij met wat Rechtbank-speelgoed speelde. Er zijn overigens ook genoeg kinderstoelen dus daarna kunnen jullie ook nog even samen de lunch (met erg fijne broodjes) meepakken!

Adres: Korte Nieuwstraat 14
www.derechtbank.com

Stadsjochies

Vlak achter de Galgenwaard en dus buiten de drukte van het centrum ligt de kas van Stadsjochies. Ze richten zich er echt op families, zo kindvriendelijk hebben we de bediening niet vaak meegemaakt. Sterker nog: er staan zelfgemaakte babygroentehapjes op de kaart! Waanzinnig. Je zit er met mooi weer ook heerlijk buiten terwijl jij van je crémant nipt (geloof ons, dat wil je) en de kinderen rondrennen en zich kunnen uitleven in hun speeltuintje. Tip: elke zondagmiddag is er een ‘bakkie-middag’, perfect om met een groep vrienden + kids heen te gaan en te genieten van allerlei hapjes uit eigen kas en tuin. En die hapjes passen ze weer op maat aan zodat het ook een geslaagde snackmiddag is voor de aanwezige koters.

Adres: Kanaalweg 199
https://stadsjochies.nl

Strand Oog in Al

De laatste hotspot van ons lijstje ‘restaurants met speeltuinen in Utrecht’! Een stadsstrand dat er eigenlijk het hele jaar door is, dat is SOIA. Gelegen aan het Amsterdam-Rijnkanaal en wel bekend omdat heel Utrecht er in de zomer hangt. Maar wist je dat je er ook goed kunt komen met je mini’s? Aan de achterkant van het centrale houten pand ligt namelijk een heuse speeltuin. Omheind en al. Met schommels, een speelschip en ontelbare schepjes en zandvormen.  Zo wanen de kinderen er zich ook even in zomerse strandsferen.

Adres: Rijndijk 12
www.soia.nl

Nog meer leuke kindvriendelijke hotspots in Utrecht? Check dan deze tips.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram