Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Le Jardin Explore Utrecht 5

Restaurant Le Jardin – nieuwe parel op de Mariaplaats

Deel bericht:

De koppen spreken van een nieuw restaurantconcept in Utrecht. Een restaurant met groente in de hoofdrol. En tegelijkertijd een bloemenwinkel die groente serveert. Dat wekte onze interesse, en dus namen we vast een kijkje en spraken we met ondernemer Lars. De verschillende koppen scheppen wellicht wat verwarring bij lezers. Maar het goed uitgedachte concept is zo klaar als een klontje.

Le Jardin is, de nieuwe parel op de Mariaplaats. Het is een restaurant met een Franse keuken. Bijzonder: het hoofdingrediënt is groente. Vlees, vis en gevogelte spelen slecht een ondergeschikte rol in de gerechten. Je kunt ook kiezen voor een geheel vegetarisch variant van je gerecht. Hoezo groentenomie?

 

De kunst van lekker eten en drinken met groenten als uitgangspunt.

 

Kweken in de kas

Het restaurant kweekt zelf een aantal ingrediënten, achterin de kas. Daarnaast werkt de keuken zoveel mogelijk met lokaal geteelde groenten. Chef-kok Jasper gaat ook samenwerken met Stadstuinder Kevin Mcmulkin van ‘De Kas Eet en Kweekplek‘. Een man met een enorme passie voor kweken en groeten, die ook nog eens aardig kan koken. Kevin zal de kassen bij Le Jardin onder zijn hoede nemen, dus dat zit wel snor!

Zelf plukken

Niet alleen het eten heeft een andere insteek, maar ook het restaurant. Het gaat bij Le Jardin om een beleving. Voorin het restaurant heb je zicht op de keuken en een vrijstaande bar. Dit geeft een ongedwongen en vrije sfeer. Achterin het restaurant vind je de kas. Gasten zitten in de serre naast de kassen met kruiden, de groente en het fruit. Zo pluk je zelf het hoofdingrediënt van je gekozen dessert. Leuk om te doen! Ooh, je kunt in de bloemenwinkel naast het restaurant ook prachtige planten en bloemen kopen. Handig voor als je de roos waar iemand je aan kan herkennen bent vergeten. In 2016 gaat het Boutique Bed & Breakfast, boven het restaurant, open maar daarover te zijner tijd meer.

Le Jardin Explore Utrecht 2

Als carnivoor heb ik groente de afgelopen jaren zeer weten te waarderen. Vele vinden groente saai en smaakloos. Maar niets is minder waar. Creativiteit is geboden bij het creëren van prachtige smaakvolle gerechten waarin groente het hoofdingrediënt vormt. Dit ga ik binnenkort zelf ervaren bij Le Jardin en daarover zal ik volledig verslag doen.

Ga maar alvast oefenen mensen want binnenkort moet ‘groentenomie’ top of mind zijn bij iedere Utrechter. En het liefst ook bij het volk buiten de stadsgrenzen. Zou toch leuk zijn om de term terug te zien in de Dikke van Dalen. Niet?

Reserveren kan via de webstite van Le Jardin.

Adres: Mariaplaats 42

Beelden van de gerechten door Eric Kleinberg van EBK Photography 

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

 

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram