Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

In de oude stallen van Kasteel Amerongen opende restaurant Bentinck februari haar deuren. Op deze historische plek ontstond een prachtig restaurant met behoud van vele oude elementen. Een restaurant waar je kunt dineren in ambiance, maar ook een mooie locatie voor een koffie of uitgebreide lunch.

Borrelen in de moestuin

Bij het hek worden we vriendelijk ontvangen en mogen we door de tuin lopen naar de moestuin van het kasteel. Zwaar afgeleid door de prachtige bloemen en planten kom ik een tijdje later aan bij de moestuin waar het eerste deel van de proeverij zal plaatsvinden. De chef van het restaurant (Tommy Janssen), chef van de evenementenlocaties (Simon Verkerk) en de crew zijn al druk in de weer met de voorbereidingen van diverse hapjes en drankjes.

Bij de kennismaking krijg ik van sommelier Jan-Jaap een alcoholvrije Gin & Tonic met vlierbloesem en munt, o.a. gemaakt van de kruiden in de tuin. Nippend aan dit heerlijk verfrissende drankje bestudeer ik de prachtige omgeving. De tuin heeft iets exotisch, ik waan me op een landgoed Frankrijk in plaats van Amerongen. Ik ontwaak uit mijn droom als de chef van het restaurant naast mij staat met de eerste appetiser van de dag: Zeeuwse oesters met PX, zilte groenten en watermeloen. Dit is het begin van een culinair feest! Na de heerlijke oester volgt een parade van hapjes die representatief zijn voor de feesten, huwelijken en speciale gelegenheden die worden verzorgd op locatie.

“Elke ochtend begin ik mijn dag met een wandeling door de moestuin en pluk de kruiden die ik nodig heb voor in de keuken.” Tommy Janssen

Uitgebreid lunchen in de oude stallen

Het is tijd om het restaurant te gaan bezoeken voor een uitgebreide lunch. In het restaurant aangekomen vallen de oude elementen van de stallen meteen op: de ijzeren en houten hekken, de voederbak en de oude vloer die door een glasplaat nog te zien is. Het hoge plafond zorgt voor een statige uitstraling.

Het culinaire feest wordt voortgezet en wij genieten van de gerechten, met bijpassende wijnen. We beginnen met een verfrissende vloeibare bonbon van Granny Smith, yuzu en kokos. Een sensatie wanneer deze op je tong land en exploreert. Alle gerechten die volgen zijn zalig. De wijnen zijn hierbij zorgvuldig uitgekozen door de jonge sommelier. Doe mij maar nog een glaasje Sigalas Santorini, (Assyrtiko – 2014) – een heerlijk aromatische Griekse wijn.

Zoete afsluiter

We lassen een korte pauze in voor een rondleiding door het restaurant. We lopen naar de private dining area waar je uitzicht hebt op de keuken waar alle prachtige gerechten worden gemaakt. Ook nemen we een kijkje in de wijnkamer, de oude zadelkamer van de stallen, waar al de wijn staat te wachten om te worden geschonken. Weer aan tafel teruggekeerd wachten we op het dessert; ook weer prachtig gepresenteerd met een heerlijk glas dessertwijn, gevolgd door de lekkerste friandises die ik tot nu toe heb gegeten en een kop zwarte koffie.

Bentinck Explore Utrecht 3
Kersen | zoetzure magnolia | karamelchocolade | bloesem

Restaurant Bentinck is een prachtige plek om in de middag te genieten van een glaasje wijn op het terras met een lekker broodje. Maar koffie en taart staat ook klaar voor bezoekers die even hun fietstocht onderbreken voor een pitstop. In de avond kun je na een korte wandeling door de geweldige tuin plaatsnemen in het restaurant of tijdens zonsondergang dineren op het terras.

Prijzen:
3 gerechten 37 | 4 gerechten 45 | 5 gerechten 52 | 6 gerechten 59

Openingstijden:
Restaurant Bentinck is van woensdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur geopend voor koffie, lunch, afternoon tea, borrel en diner.

Website | Facebook

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!