Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Pizza van Bastacosi

Deel bericht:

Van meerdere mensen heb ik gehoord dat Bastacosi de beste pizza’s van Utrecht serveert. En als ik dat hoor, dan moet ik dat zelf ervaren. Na een week hard werken heb ik op vrijdag vaak geen zin om boodschappen te gaan doen en om te koken. Wat is er dan lekkerder dan het weekend in te luiden met een heerlijke pizza?

Dus hop, op de fiets naar Bastacosi in de Jan van Scorelstraat, vlak achter het Wilhelminapark. Ik verwachtte een afhaal pizzeria met wat plastic tafeltjes waar je ook kunt eten. Maar nee, het is echt sfeervol en leuk ingericht! Houten tafels en banken bieden plaats aan ongeveer 40/50 man. Maar je kunt ook afhalen en tijdens het wachten aanschuiven aan de bar die uitzicht biedt op de grote pizzaoven. Het publiek varieert van gezinnen met kinderen tot vrienden en (yuppen)stellen.

Het concept is simpel: je bestelt je pizza en drinken aan de kassa, frisdrank en bier pak je zelf uit de koelkast en er is keus uit een aantal lekkere wijnen die ze aan tafel schenken. Als het druk is schuif je gewoon aan bij andere mensen maar je kunt ook aan een tweepersoonstafel gaan zitten. De pizza’s zijn rijkelijk belegd en hebben een flinterdunne bodem en krokante korst. Precies zoals ik het lekker vind! Ik ging voor de Pizza di Sole, met veldsla, carpaccio, Parmezaanse kaas, pesto, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten. Molto gustosa! Ik weet nu wel waar ik moet zijn als ik weer eens trek heb in pizza. En de volgende keer als het mooi weer is haal ik bij Bastacosi een pizza en ga ik lekker in het Wilhelminapark picknicken.

Adres: Jan van Scorelstraat 28

Google map [highlight]hier[/highlight]!

Geschreven door Lotte van der Spek

Bastacosi Explore Utrecht 1 Bastacosi Explore Utrecht 2 Bastacosi Explore Utrecht 3

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram