Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Cantina Di David Oudegracht Explore Utrecht 2

Nieuw elan bij Cantina di David aan de Oudegracht

Deel bericht:

Al meer dan 20 jaar serveert Cantina di David aan de Oudegracht authentiek Italiaans eten. Feysun Canatar, eigenaar sinds 2014, bracht nieuw elan in de zaak en dat vertaalde zich dit jaar tot een bekroning met vier tempels door de Accademia Italiana Delle Cucina én de verkiezing tot “Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2018”. Het huidige concept brengt Italian fine dining naar de Domstad.

Al jaren een begrip

Hoog tijd dus om Cantina di David ook hier in onze rubriek Proef Utrecht onder de aandacht te brengen. Het door en door Italiaanse restaurant is al ruim 20 jaar een begrip in de stad en regio en dat is zeker terecht. De laatste vier jaar onderging de formule een indrukwekkende vernieuwing en daarmee brengt Cantina di David meer nog dan voorheen het pure Italië naar de Domstad met regionale producten uit alle 20 Italiaanse regio’s, van de hoge Alpen tot het dorre Sardinië. Het menu biedt vele bijzondere seizoensgebonden gerechten en exclusieve wijnen en brengt daarmee de essentie van de Italiaanse keuken tot leven. Dat moet je gewoon snel zelf gaan ervaren. Een bezoek is trouwens in meerdere opzichten de moeite waard.

Een hoger niveau

Ook in de moderne Italiaanse keuken verdient goed eten tijd en aandacht. Dat is de kracht van de volledig Italiaanse keukenbrigade, die al jaren werkzaam is voor Cantina di David. Na de recente opwaardering van hun keukenformule kreeg ook het interieur een make over en werd de voormalige berging van het restaurant omgetoverd tot een sfeervolle ruimte met aandacht voor veel details. In de prachtige nieuwe ruimte kunnen daardoor grote groepen in een toch intieme sfeer genieten van Italian Fine Dining. Het nieuwe elan bij Cantina di David vertaalde zich recent in 4 tempels, een soort Italiaanse Michelinster en het hoogst haalbare aantal, toegekend door de Accademia Italiana della Cucina in Milaan. Deze vereniging beschermt de tradities van de Italiaanse keuken.

Cantina Di David Oudegracht Explore Utrecht 1

Publieksprijs

In oktober werd Cantina di David tevens winnaar van de publieksprijs bij de verkiezing van het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2018. Om mee te kunnen doen moet de chef-kok van Italiaanse afkomst zijn, moet de kaart Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten én moet de keuken gebruik maken van verse ingrediënten en Italiaanse producten. En alsof dat nog niet genoeg is werd het restaurant ook genomineerd door architectenweb voor het beste interieur van het jaar vanwege de verbouwing, een prachtig ontwerp van Brendan Bakker. Daarbij werd de aangrenzende 13e eeuwse werfkelder, voorheen in gebruik als berging, gekoppeld aan het restaurant. Het bleef bij de nominatie helaas, maar dat op zich is al uniek natuurlijk!

Cantina Di David Oudegracht Explore Utrecht 3

Parel in de stad

Het mag duidelijk zijn dat als je exclusief Italiaans wilt dineren in een prachtige, sfeervolle ambiance er eigenlijk maar één optie is, Cantina di David. Alles is een beleving bij deze parel in de stad, dus ga er snel een keer eten met je vrouw, vriendin, vrienden of collega’s. Inmiddels begrepen wij van de eigenaar dat begin 2019 een tweede formule wordt geopend volgens dezelfde hoge standaard, een bar-kitchen concept iets verderop aan de Vinkenburgstraat bij het Neude. Vol verwachting klopt ons hart…

Cantina di David| Oudegracht aan de Werf 88  | T030 – 2368436 | info@lacantinadidavid.nl

Foto’s afkomstig van Cantina di David Facebook Pagina

Cantina Di David Oudegracht Explore Utrecht 2

 

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram