Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Miyagi & Jones Explore Utrecht 1

Miyagi & Jones – Nieuwe spot in Utrecht west

Deel bericht:

Al jaren woon ik in het centrum van Utrecht, omringd door restaurants en cafés dus keuze genoeg voor een avondje uit. Ik heb buiten het centrum een aantal favorieten die ik af en toe eens bezoek voor een hapje met vriendinnen. En sinds kort kan ik het recent geopende Miyagi & Jones, in Utrecht west aan de lijst  toevoegen. Miyagi & Jones, gevestigd aan het Veenmarktplein, is een Asian Gastro & Streetfood restaurant met een Westerse twist.

Met 65 gerechten op de kaart is het bij Miyagi & Jones niet makkelijk kiezen. Op een avond kun je genieten van drie rondes van vier gerechten, dan heb je dus twaalf (voor twee personen) gerechten geproefd. Het toetje, van een behoorlijk formaat, heb ik niet meegeteld. Daarbij heb je de keuze uit ruim 30 soorten speciaal bier. En kun je een Gin & Tonic of Wodka special zelf samenstellen. Reken dus op een avondvullend programma, want je wordt behoorlijk aan het werk gezet.

Miyagi & Jones Square ‘where east meets west’

Proeven maar..

De avond begon met twee Gin & Tonics: één van de kaart en een eigen creatie. De kaart kon in principe blijven liggen, want we hadden gekozen voor de Chef’s Special. Keuzestress is niet aan ons besteed en we laten ons graag verrassen. De eerste ronde hebben we genoten van krokante kippendij filet, gerookte zalm, een raw sushi combo en Korean beef. We waren blij verrast en benieuwd naar de volgende ronde. Een klein kwartiertje later werd broccoli salade, spicy thai beef, een sashimi combo en peking duck crêpes op tafel gezet. De broccoli salade was een tegenvaller, maar de rest zouden we zeker nog een keer bestellen. De peking duck crêpes zet ik zelfs op mijn favorietenlijst. Top!

En de derde ronde..? Oh ja, die hebben we niet gehaald! Waarom niet? We zijn behoorlijk wat gewend, maar de porties bij Miyagi & Jones waren zelfs voor ons iets te groot. Maar natuurlijk hebben we de avond wel afgesloten met een heel fijn dessert van lemon curd, citroen ijs, amaretti crumble en mascarpone. Inderdaad lemonicious! Daarbij bestelde we twee potjes jasmijn thee.

En die derde ronde? Die gaan we binnenkort zeker inhalen want Miyagi & Jones is een toffe plek voor een uitgebreide hap, zonder gedoe, met vriendinnen of je BFF.

Combi & actie

Miyagi & Jones is goed te combineren met een film bij Kinepolis of een theatervoorstelling, beide op loopafstand van het restaurant. Check vooral de website voor leuke acties. De donderdagavond is omgedoopt tot DOMIBO. Het is dan tijd voor Beer & Beats, met 30% korting op alle speciaal bieren, waarbij je een goede plank met bar bites kunt bestellen. Hoe je de vrijdag op werk doorkomt, zoek je zelf maar uit 😉

https://www.instagram.com/p/BXyTQC1hTZu/?taken-by=explore_utrecht

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram