De kroket is misschien wel de bekendste Nederlandse snack. Ook jij hebt vast een kroket uit de automaat gehaald of besteld bij de snackbar na een avondje stappen. Fastfood is in trek! Na de burger, het frietje en de hotdog is het nu de beurt aan de kroket om te shinen.

Kroketje uit de muur is verleden tijd

Sinds kort vind je in de Bakkerstraat ‘de Croquetten Boutique’ waar je diverse soorten kroketten met verschillende toppings kunt eten. Dit klinkt toch als muziek in de oren? Dat vonden wij ook, dus werd het tijd voor een proefsessie. De kleine zaak is mooi ingericht: donkergroen is de hoofdkleur met lichte roze en gouden kleuraccenten. Er is een lange comfortabele bank langs het raam met zicht op de grote counter waar je al dat lekkers kunt bestellen. Aan de muur hangt het chique kroketten-menu. Wat een keus!

We werden hartelijk ontvangen door de crew – de bedenkers van dit topconcept – die achter de counter druk in de weer waren met het klaarmaken van bestellingen met de indrukwekkende frituur-apparatuur. De een na de andere creatie ging als warme broodjes over de counter. Een zaak vol blije klanten met een verbaasde blik op hun gezicht. Dit wilden wij ook ervaren en op het juiste moment werd er een kroketten-proeverij voor onze neus neergezet. Een prima keus voor mensen die niet kunnen kiezen of eerst een selectie van verschillende smaken wil proeven.

Croquette Boutique Explore Utrecht 3

Vijf mini kroketten proeven

De proeverij was een goede eerste kennismaking met de verschillende smaken kroketten; hazenpeper, kip rode curry, zalm met citroenpeper, appel-kaneel en de paddenstoel met pastinaak. De kroketten worden met de hand gemaakt, zonder toevoeging van kleur-, geur- en smaakstoffen. En dat proef je ook! De eigenaren werken samen met lokale producenten, bakkers en restaurants, zoals bijvoorbeeld de vulling van de draadjesvleeskroket, waarvoor het vlees wordt gekocht bij een lokale boer. Of de puntjes die samen met Bakkerij Verhoeff speciaal zijn ontwikkeld voor de chique broodjes. En voor vegans onder ons is er ook goed nieuws, want er wordt hard gewerkt om de vegetarische kroketten ook veganistisch te maken!

Croquette Boutique Explore Utrecht 5

Leve de kroket!

De volgende keer dat je trek hebt in een kroket, loop dan even binnen bij de Croquetten Boutique en bestel een lekkere chique kroket met heerlijke toppings. Of kies voor een kroket uit het vuistje, geserveerd in een mooi ‘bonbondoosje’. Wij gaan zeker nog een keer langs want de appel en kaneel kroket willen we wil met alles erop en eraan proeven. En de pompoen met salie lijkt ons ook heerlijk!

Bakkerstraat 7 | www.croquettenboutique.nl

Openingstijden: 7 dagen per week geopend, maar tijden kunnen afwisselen omdat ze nog aan het testen zijn wat goed werkt.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.