Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Dogma Explore Utrecht 9

Dogma: verrassende & lekkere hotdogs

Deel bericht:

Met Dogma heeft Utrecht er een fris alternatief bij voor alle heerlijke burger tentjes die de stad al rijk is! Deze gastronomische, maar ook heerlijk toegankelijke hotdogs zijn het troostvoedsel waarvan je niet wist dat je het miste. Behalve als je een Amerikaan bent zoals ik, dan weet je absoluut wat je mist.

Dit zijn echter niet de hotdogs zoals ik die gewend ben bij een honkbal wedstrijd — er zijn kip hotdogs en andere heerlijke worstjes en ze zijn overladen met heerlijke toppings zoals mais en mayonaise met sriracha. Voeg een portie frietjes en een koud biertje toe en maak je klaar voor een moment van puur geluk.

Dogma Explore Utrecht 4

Dit is een restaurant zonder gedoe, maar wel super stijlvol en met een knipoog naar het verleden. Het op maat gemaakte glas-in-lood in de deur en de ramen lijkt van origine onderdeel te zijn van het pand aan de Voorstraat en zijn zeer geschikt voor een Instagram foto. Er is veel aandacht besteed aan details, er is zelfs een kunstenaar gevraagd de deuren van de wc’s te ontwerpen. Er wordt gezegd dat dit pand 70 jaar geleden aan een slager toebehoorde, en de eigenaars hebben daar zeker op ingespeeld met hun design team.

Het enige nadeel van Dogma is de prijs. De goedkoopste hotdog kost  €7.50 en is niet erg vullend. Ik raad je zeker aan om een portie frietjes ernaast te bestellen voor een complete maaltijd.

Voorstraat 17 | www.dogmahotdogs.com | Facebook

Foto’s Susanne Sterkenburg

Dogma Explore Utrecht 1

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram