Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Hardebollenstraat Explore UtrechtSusanne-Sterkenburg-9

3 nieuwe horecazaken in het hippe Hardebollenstraat in Utrecht

Deel bericht:

De Hardebollenstraat in Utrecht is een lief straatje dat maar 50 meter lang is. Toch staat de straat vol bijzondere winkels en fijne restaurants. De hippe straat blijft bovendien groeien en breidt uit met drie nieuwe horecazaken: Life’s a Peach, Little Beershop en Pizza Beppe Quattro. Je leest er alles over in deze blog!

Tussen de Voorstraat en de Breedstraat vind je de Hardebollenstraat, vernoemd naar een oud Utrechtse familie. Tot de zomer van 2013 stonden er zeventien peeskamers in de toen nog rosse buurt van Utrecht. Nu vind je er een hoop creatievelingen met leuke winkels en is de straat getransformeerd tot één van de hipste straten van Utrecht. Met de opening van Life’s a Peach, Little Beershop en Pizza Beppe Quattro is de straat een aantal nieuwe restaurants rijker. Dat wordt drie keer meer genieten!

Life’s a Peach

Life’s a Peach is zonder twijfel een aanwinst voor de Hardebollenstraat in Utrecht. De eigenaresse, Vanessa, met Italiaanse roots brengt met Life’s a Peach een echte focacceria naar Utrecht. Dat is in feite een lunchroom waar de focaccia centraal staat. Een plat Italiaans broodje dat te vergelijken is met pizza, maar dan dikker. Héérlijk! Daarnaast worden er een hoop andere fijne lunches geserveerd. Het eten is voornamelijk vegan en duurzaam, maar ook de verpakkingen zijn biologisch afbreekbaar.

De naam Life’s a Peach is een kleine knipoog naar het gezegde Life’s a bitch, want het leven is in de ogen van de eigenares een Peach. En wij zijn het helemaal met haar eens! Vanessa is niet alleen dol op eten, maar heeft ook een liefde voor design en kunst. De van oorsprong interieur-architect weet (h)eerlijk eten met prachtig lokaal design en kunst te combineren. Je vindt in de focacceria kunstwerken van lokale ontwerpers en kunstenaars. Deze kun je niet alleen bewonderen, maar ook kopen.

Pizza Beppe Quattro

Man, man, man, wat een geluk, want Pizza Beppe Quattro opent een nieuwe vestiging in Utrecht. Wat je er kunt verwachten? Pizza natuurlijk, maar dan wel op authentieke, Napolitaanse manier bereidt. Het restaurant is dan ook officieel erkend door de Associazione Verace Pizza Napoletana! Niet zomaar een stukje pizza dus, maar de crème de la crème. De pizza’s worden met de hand gemaakt (zoals het hoort) en zijn rijk belegd met traditionele toppings.

Het is ook nog eens een fijn restaurant om met kids te bezoeken, want je ontvangt elke dag tussen 17:00 en 18:30 een korting van vijftig procent op kinderpizza’s. Gelukkig is er ook aan de volwassene gedacht. Als je online reserveert voor een tafel na 21:00 uur word je beloond met een glaasje Prosecco. Kijk, daar doe ik het wel voor, hihi. Je betaalt voor een pizza tussen de  €7,95 en €16,95.  Zeker niet verkeerd voor een traditionele Napolitaanse pizza!

Little Beershop

Als je op zoek bent naar speciaalbier moet je natuurlijk bij de Little Beershop zijn. Het is de tweede vestiging van Driemeterbier die zich op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht bevindt. Bij hen kun je terecht voor bijzondere bieren uit eigen land, maar ook uit de rest van de wereld.

De tweede vestiging in de Hardebollenstraat in Utrecht krijgt bovendien een primeur. Er komt een can seamer machine waarmee je op aanvraag het bier kunt laten inblikken. Dus als je wel een pilsje lust, is dit de plek waar je wilt zijn. Maar net zo leuk is het om speciaalbier cadeau te geven aan een liefhebber.

Meer bijzondere winkels in de buurt van Hardebollenstraat

Foto’s van Life’s a peach, Pizza Beppe en Little beershop.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram