Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Quality time met jouw vriendin(nen)? Daar is een high tea perfect voor! Onbeperkt thee leuten en de lekkerste zoetigheden om samen te delen. Ondertussen bespreken wat er allemaal gebeurt in de wereld… de hoogste tijd voor: een high tea! Hieronder vind je een lijstje met fijne plekjes voor een high tea in Utrecht.

-You said hi, I said tea!-

De Bakkerswinkel

Met de uitstraling van een echte ouderwetse bakker en de heerlijke geur van versgebakken lekkernijen biedt De Bakkerswinkel aan de Wittevrouwenstraat de ideale plek voor een high tea in Utrecht. Bij de Bakkerswinkel is de keuze reuze, want je kunt hier uit verschillende high tea arrangementen kiezen. Dat wordt lastig kiezen of vaker terug komen! De ‘famous’ high tea is de Bakkerswinkel High Tea: huisgemaakte jam en clotted cream, een fruitsapje, vingersandwiches, quiche, friandises en diverse huisgemaakte taartjes. Good to know: Ook kan er een gluten- en lactosevrij high tea menu worden besteld.

De Bakkerswinkel Utrecht
Adres: Wittevrouwenstraat 2, 3512 CT Utrecht

De Ontdekking

Elke keer weer een ontdekking! Bij de Ontdekking aan de Voorstraat kun je vanaf 14.00 ’s middags erg knus high tea’en. De Ontdekking biedt drie verschillende high tea menu’s aan, waarvan de eerste een Engelse high tea etagère is, gevuld met verschillende hartige hapjes, scones en taartjes. De high tea deluxe is royaler: je krijgt naast het reguliere menu ook een soepje, smoothie en een flesje mini bubbels. Sounds good! Een hele middag thee (of bubbels) leuten is hier dus zeker mogelijk, vergeet alleen niet 24 uur van tevoren te reserveren. Als het niet te druk is, serveren ze de mini high tea ook spontaan, on the spot!

De Ontdekking Utrecht
Adres: Voorstraat 110, 3512 AV Utrecht

Karel V

Een heerlijke luie middag, in een prachtig decor? Maak een wandeling richting Karel V! Het perfecte aanbod voor een relax(zon)dag? De afternoon tea van Karel V. Met uitzicht op de binnentuin van de bistro kun je wegdromen. Begin de afternoon tea met een glaasje bubbels. Na de bubbels volgen er verschillende hartige en zoete hapjes. Het leuke aan deze high tea? Naast het uitzicht en de bubbels… De hapjes zijn aangepast aan het seizoen!

Karel V Utrecht
Geertebolwerk 1, 3511 XA Utrecht

Anne&Max

Bij Anne&Max wordt alles met liefde bereid in eigen keuken, volgens eigen authentiek recept. Reserveer jij een high tea met jouw familie of vrienden? Of nodig jij je bestie uit? Van taarten tot scones en hartige hapjes tot koekjes, alles is mogelijk. Ontdek de ‘normale’ high tea, de vega versie of de vegan variant. Voor ieder wat wils dus! Je kunt aanschuiven bij verschillende vestigingen van Anne&Max in de stad.

Anne&Max Utrecht
Burgemeester Reigerstraat 15, 3581 KJ Utrecht
Donkere Gaard 4, 3511 KW Utrecht
Van Sijpesteijnkade 561, 3521 AH Utrecht

Carla’s Conditorie

Een hotspot voor taart en thee? Vegan en versgebakken! De taarten en andere lekkernijen van Carla’s Conditorie achter de Dom kun je ter plaatse in de knusse bakkerij nuttigen. De echte high tea boxen maken ze enkel nog als ’take away’. Zodat jij lekker in je chillpak op de bank kunt ploffen met een luxe verrassingsbox van Carla. Of dek jij de tafel juist met oma’s servies en etagères, voor de totale high tea beleving?

Carla’s Conditorie Utrecht
Achter de Dom 6, 3512 JP Utrecht

Wil je naast high tea, ook lunchen? Check dan zeker ook deze tips voor lunch in Utrecht!

Afternoon Tea Karel 5 high tea in Utrecht