Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

High Tea @Bakkerswinkel in Utrecht

Deel bericht:

Het wordt steeds grijzer buiten! Langzaam lijkt het dan toch echt winter te worden. Zelf breng ik deze donkere dagen het liefst door met mijn vriendinnen. Lekker bijkletsen onder het genot van een kop thee. Het verschilt per keer waar ik met hen afspreek. De ene keer is het bij iemand thuis, een andere keer in een restaurant of café. De laatste keer waren we in mijn stad, Utrecht! Aan mij dus de uitdaging om weer wat nieuws te verzinnen.

Regelmatig ga ik voor een kop koffie de stad in. Elke keer probeer ik wat nieuws te vinden. Een keer kwam ik terecht bij de Bakkerswinkel. Het was eigenlijk ook meer toeval dat ik daar kwam. Vanaf de bloemenmarkt, slenterend naar huis, maakte ik even een koffie stop. Onder het genot van een warme scone en een koffie keek ik om mij heen naar de verschillende mooi opgemaakte etagères met lekkernijen. Het idee was geboren, ik moet hier echt een keer met mijn vriendinnen heen gaan om te high tea-en!

Er zijn in Utrecht verschillende hotspots wat betreft High Tea’s. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik zelf in Utrecht nog nooit was wezen theeleuten. Ik kende van naam de High Tea’s bij Broers, Yoghurt Barn en Sector 3. Alleen is de Bakkerswinkel net een tikkeltje anders. De Bakkerswinkel in Utrecht is gevestigd in een klein schattig wit huisje aan de Plompetorengracht. Bij binnenkomst van de Bakkerswinkel loop je gelijk op tegen de toonbank waar ze al hun overheerlijke taartjes en broden verkopen. Je buik begint al te rommelen door de heerlijke geuren van de vers afgebakken scones die ze daar verkopen. Via de trap, die zich achter de toonbank bevindt, kom je terecht in de werfkelder waar kleine vensters uitzicht bieden op de gracht.

Wij werden begeleid naar een grote ronde tafel die opgemaakt was met kitsch servies, wat naar mijn idee ook echt bij een High Tea hoort. Bij de Bakkerswinkel heb je de keuze uit 2 verschillende soorten High Tea’s. Een High Noon Tea of de bakkerswinkel High Tea. Het verschil zit in de taartjes, de een was zonder en de ander met. Wij zijn gegaan voor Bakkerswinkel High Tea met taartjes! De High Tea bestond o.a. uit scones, mini carrot cakes en cheesecakes, finger sandwiches en quiches. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik de scones het lekkerste vond. Warm geserveerd met stukjes chocolade erin en voor erbij clotted cream en huisgemaakte jam, jammie!

Tip: Voor een High Tea moet je even van te voren reserveren. Al zou ik het ook doen als je verzekerd wilt zijn van een tafel om bijvoorbeeld te lunchen. Het is altijd goed druk, of je nou doordeweeks komt of in het weekend!

Contributie door Samantha Wicht van Taste with Sam

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram